Megan Fox fra «Transformers»:

Derfor forsvant sex-symbolet fra rampelyset

Slik gikk det med skuespiller Megan Fox.

FIKK STJERNESTATUS: Megan Fox ble særdeles ettertraktet etter at hun medvirket i «Transformers». Så sa det plutselig stopp. Her avbildet sammen med skuespillerkollega Shia LaBeouf. Foto: NTB Scanpix
FIKK STJERNESTATUS: Megan Fox ble særdeles ettertraktet etter at hun medvirket i «Transformers». Så sa det plutselig stopp. Her avbildet sammen med skuespillerkollega Shia LaBeouf. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Skuespiller Megan Fox (31) var det store bombenedslaget i filmverdenen i 2007, da gutter og menn verden over siklet over bildene av henne i «Transformers».

Etter at den første «Transformers»-filmen ble lansert, var Megans ansikt i alle kanaler.

ETTERTRAKTET: Megan Fox var på alles lepper fra 2007 til 2009. Hun er blant annet kåret til verdens mest sexy kvinne av en rekke magasiner. Foto: NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Megan Fox var på alles lepper fra 2007 til 2009. Hun er blant annet kåret til verdens mest sexy kvinne av en rekke magasiner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tennessee-jenta ble raskt kåret til verdens mest sexy kvinne. Hun prydet forsiden på internasjonale magasiner, dukket stadig opp i tv-intervjuer og på eksklusive rød løper-arrangementer, og hadde pressen hakk i hæl hvor enn hun gikk.

Etter at hun i ble mamma for første gang i 2012, har 31-åringen derimot holdt en lav offentlig profil.

- Aldri komfortabel

Hun spilte riktignok i oppfølgeren «Transformers: Revenge of the Fallen» fra 2009, men da «Transformers: Dark of the Moon» skulle igangsettes var hun byttet ut med den britiske undertøysmodellen Rosie Huntington-Whiteley.

Kollega Shia LaBeouf har tidligere uttalt at skuespillerinnen selv var ubekvem ved hvordan hun ble framstilt i filmserien.

STJERNE OVER NATTA: Megan Fox sammen med regissør Michael Bay og skuespiller Shia LaBeouf. Foto: NTB Scanpix
STJERNE OVER NATTA: Megan Fox sammen med regissør Michael Bay og skuespiller Shia LaBeouf. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun hadde en Spice Girls-aktig styrke ved seg, og en bevissthet på likestilling, som gjorde at hun følte seg usikker på å involvere seg med Michael Bay (regissør, journ.anm.). Noen mener han har en lite ærbar måte å filme kvinner på, sa LaBeouf i et intervju med Los Angeles Times i 2011.

- Mike filmer damer for å appellere til en 16-årings seksualitet. Og jeg tror aldri Megan Fox ble komfortabel med det.

- Megan var helt ukjent da hun ble plassert foran hele verden i en sex-drevet rolle og fortalt at hun var den mest sexy kvinnen i Amerika. Det tok tid for henne å akseptere det, sa Shia LaBeouf.

Pris for verste skuespiller

Megan medvirket i flere film- og tv-prosjekter etter «Transformers», deriblant den svarte komedien «Jennifer's Body».

Dette til tross: De store filmprosjektene uteble.

UHYGGELIG KÅRING: I 2009 ble Megan Fox kåret til den dårligste skuespilleren i året som hadde gått. Videre uteble de store filmprosjektene. Foto: NTB Scanpix
UHYGGELIG KÅRING: I 2009 ble Megan Fox kåret til den dårligste skuespilleren i året som hadde gått. Videre uteble de store filmprosjektene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2009 ga filmnettsiden Moviefone henne en mindre hyggelig utmerkelse. Hun ble nemlig kåret til den dårligste skuespilleren i året som hadde gått. Et plaster på såret kunne derimot være at leserne også kåret henne til den mest sexy skuespilleren samme år.

Året etter, i 2010, kledde Megan blant annet av seg for Armani, og bildene fikk bred dekning i tabloidavisene. En nyhetsoppleseren slo blant annet fast at «uansett hva man måtte mene om Megans skuespillerkvaliteter, så har hun nå havnet på sin rette hylle».

- Blir brukt

At Megan selv har sterke meninger om filmindustrien, og hvordan man blir behandlet som skuespiller, kom tydelig fram i et intervju med E! News i februar.

- Så lenge man overlever innspillingen, og de har fått det de trenger av deg, så et det ingen som bryr seg hvorvidt du faller om og dør etterpå.

Den hardtslående kritikken mot bransjen stoppet ikke der.

- Det finnes ingen omtanke for din sikkerhet eller helse. De bruker deg bare for egen vinning, sa hun.

Av-og-på-forhold

De siste årene kan det late til at skuespilleren har rettet fokus mot familien.

31-åringen har vært sammen med den tidligere «Beverly Hills 90210»-stjernen Brian Austin Green (44) - siden 2004, da hun var bare 18 år gammel.

Forholdet har imidlertid vært preget av turbulens.

STJERNEPAR: Megan Fox var kun 18 år da hun ble sammen med 13 år eldre Brian Austin Green. Paret har vært sammen - med enkelte opphold - siden 2004. Foto: NTB Scanpix
STJERNEPAR: Megan Fox var kun 18 år da hun ble sammen med 13 år eldre Brian Austin Green. Paret har vært sammen - med enkelte opphold - siden 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Året før de giftet seg, i 2010, brøt paret forlovelsen.

- Å gifte seg i en alder av 23 år er ingen realistisk plan, fortalte Megan til Us Magazine den gang.

Bryllup ble det derimot. I 2010 bestemte duoen seg for å gi hverandre sitt ja. Forholdet har siden vært utsatt for en rekke bruddrykter, og i 2015 kunngjorde paret at de skulle skilles.

Noen måneder senere gjorde de to helomvending, etter at det hadde blitt kjent at de ventet sitt tredje barn sammen.

- Egen dødelighet

Megan Fox har tidligere erkjent overfor People at livet som trebarnsmor krever mye energi.

- Jeg har ikke sovet på ett år. Jeg ammer fortsatt, og Journey våkner opp hele tiden. Deretter kommer de to andre og vekker meg. De hopper også opp i sengen min.

Bodhi: Stunner. Clown. Unicorn.

Et innlegg delt av Megan Fox (@the_native_tiger)

Megan har også tidligere fortalt hvordan synet hun har på livet endret seg etter at hun fikk barn. Før jul i 2012, da sønnen Noah var noen få måneder gammel, åpnet hun seg i et intervju.

- Morsrollen har gitt meg en opplevelse av min egen dødelighet, fordi jeg innser at det ikke finnes nok tid i verden for meg til å være sammen med Noah. Man blir klar over hvor fort tiden går. Han er bare åtte uker gammel, men jeg vil ikke at han skal vokse for fort. Da han var bare fem dager gammel gråt jeg fordi han vokste så fort, sa Megan Fox den gang.

Megan Fox in our latest lingerie 🌹

Et innlegg delt av Frederick's of Hollywood (@fredericks_hollywood)

Selv om Megan ikke lenger er like aktuell i rampelyset, står hun oppført under flere filmprosjekter den kommende tida på IMDB. I fjor lanserte hun for øvrig sin egen undertøyskolleksjon - der hun selv sto som modell for reklamebildene.

LES OGSÅ: Setter en stopper for rykteflommen