Christina Aguilera:

Derfor forsvant sangstjernen

Aktuell med nytt album etter seks år.

HAR GJORT COMEBACK: Sangstjerna Christina Aguilera tok en seks år lang pause fra musikken. Fram til det hadde hun en turbulent karriere. Foto: NTB Scanpix
HAR GJORT COMEBACK: Sangstjerna Christina Aguilera tok en seks år lang pause fra musikken. Fram til det hadde hun en turbulent karriere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sangstjernen Christina Aguilera (37) var en av verdens største stjerner på slutten av 1990-tallet og starten av 2000-tallet.

Hennes svært høye toneleie gikk gjennom i låter som «Genie In a Bottle», «What a Girl Wants» og «I Turn to You», som alle toppet hitlistene.

De kommende årene gjorde den platinablonde artisten stor suksess. I tillegg til å gi ut hitlåt etter hitlåt, spilte hun også i flere filmer, blant annet hovedrollen i «Burlesque» fra 2010.

I 2012 ga hun ut albumet «Lotus», denne gangen til blandede kritikker, og ifølge Billboard ble dette hennes minst suksessfulle album. Deretter ble det stille.

Frem til nå.

Tidligere denne måneden ga hun nemlig ut albumet «Liberation».

Tok verden med storm

I likhet med stjerner som Britney Spears (36) og Justin Timberlake (37), startet det hele for Christina da hun som 13-åring ble en del av tv-serien «The All New Micky Mouse Club», et konsept som ble produsert av Disney for deres egen tv-kanal.

Stjerna var med i serien fram til de la opp i 1994, og dette viste seg å være et viktig springbrett for artisten - som ifølge CelebrityNetWorth i dag er god for rett over en milliard kroner.

For da gullstrupen i 1999 ga ut singelen «Ginie in a Bottle», startet det hele for New York-jenta. Låta sørget for at hun vant en Grammy i kategorien «Beste nye artist» i 2000.

Det skulle imidlertid bare gå to år før 37-åringen valgte å droppe det sukkersøte «nabojente»-imaget og overrasket alle i musikkvideoen «Dirrty», en video som sto i god stil med låttittelen.

Hennes alter ego «Xtina» ble til.

Saken fortsetter under bildet.

BRAKSUKSESS: Kun ett år etter at New York-jenta slapp debutsingelen «Ginie in a Bottle», vant hun sin aller første Grammy Award. I dag har hun vunnet til sammen fem priser. Foto: NTB Scanpix
BRAKSUKSESS: Kun ett år etter at New York-jenta slapp debutsingelen «Ginie in a Bottle», vant hun sin aller første Grammy Award. I dag har hun vunnet til sammen fem priser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Dirrty» var en del av albumet «Stripped», som ble solgt millioner av ganger. Albumet resulterte også i en verdensomspennende turné, som blant annet tok henne til Oslo den 27. september 2003.

Bannlyst i Thailand

Med et par nye piercinger, ny frisyre og mye mer lettkledd, beviste Christina at hun var klar for å vise en helt ny side av seg selv.

Dette hadde folk delte meninger om.

- Jeg vet at det var et dristig trekk, og jeg visste at ikke alle var klare for det. Men det som var bra var at alle, selv om du elsket eller hatet det, hadde en mening om det og snakket om det, sa artisten i et intervju med New York Times i 2006.

DRISTIG: Artistens alter ego «Xtina» hadde en helt spesiell stil gom gikk igjen i musikkvideoer og på scenen. Foto: NTB Scanpix
DRISTIG: Artistens alter ego «Xtina» hadde en helt spesiell stil gom gikk igjen i musikkvideoer og på scenen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun ble parodiert i humorprogrammet «Saturday Night Live», og musikkvideoen ble bannlyst i Thailand fordi den viste en plakat med skriften «Thailands sexturisme» og «Mindreårige jenter», ifølge E!News.

Kort tid senere ga hun ut låten «Beautiful», en sårbar og ærlig låt som ble lovpriset av kritikerne, og sikret henne nok en Grammy-statuett.

Låten, skrevet av Linda Perry, var en refleksjon av Aguileras bardom med det hun selv hevder var en voldelig far, og erfaringer med mektige menn som prøvde å påvirke karrieren hennes.

- Jeg var veldig drevet av plateselskapet. Hva jeg skulle ha på meg, hvordan jeg burde sminke meg, alt ble kontrollert av plateselskapet og hva de ønsket at skulle være den perfekte pakka i popbransjen, har hun sagt til SheKnows.

Krangel med Britney Spears

Sammen med det nye og dristige imaget, var også Christina en del av et av 2000-tallets mest minneverdige tv-øyeblikk, nemlig da hun, Britney Spears og Madonna kysset hverandre da de opptrådte sammen under MTV Video Music Awards i 2003.

Saken fortsetter nedenfor.

GJEV PRIS: I 2004 vant Christina Aguilera en Grammy Award i kategorien «beste kvinnelige popvokal» for låta «Beautiful». Foto: NTB Scanpix
GJEV PRIS: I 2004 vant Christina Aguilera en Grammy Award i kategorien «beste kvinnelige popvokal» for låta «Beautiful». Foto: NTB Scanpix Vis mer

I ettertid gikk artisten imidlertid hardt ut mot sine musikkolleger i et intervju med Blender Magazine. Mest blest ble det nemlig rundt kysset mellom Madonna og Spears - og det er åpenbart her stilettskoen trykket for henne.

- De menneskene er ikke artister, de er bare utøvere - falske og overflatiske, i likhet med hele arrangementet, sa hun, ifølgeBuzzfeed.

Christina hadde nemlig selv foreslått at hun og Britney skulle kysse - før det ble kjent at Madonna skulle komme. Men Britney nølte og ville kysse Madonna i stedet.

- Jeg ville, men ikke hun, sa sangfuglen.

Saken fortsetter under bildet.

VEKKET OPPSIKT: Britney Spears (t.v.), Madonna og Christina Aguilera overrasket alle da de opptrådte sammen under MTV Video Music Awards i 2003. Foto: NTB Scanpix
VEKKET OPPSIKT: Britney Spears (t.v.), Madonna og Christina Aguilera overrasket alle da de opptrådte sammen under MTV Video Music Awards i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ingen hemmelighet at det har vært flere konflikter mellom Christina og Britney, som angivelig startet tidlig i begges karrierer.

Likevel har Christina avvist at det noensinne har handlet om misunnelse.

- Da vi begge begynte å gi ut musikk, var det en merkelig tid for meg. Det må ha virket som om vi prøvde å konkurrere med hverandre, men i virkeligheten var Britney en person som jeg pleide å holde i hånda. Vi var to tullete jenter i «The Mickey Mouse Club». Det har vært en reise for oss begge, sa hun til Daily Mail i 2008.

Skilsmisse og ny kjæreste

Det var ikke bare musikken som sto i fokus for Christina Aguilera da hun var i 20-åra. I 2005, etter et to år langt forhold, forlovet stjerna seg med musikkprodusenten Jordan Bratman (41). De giftet seg senere samme året i California.

I 2008 fikk de sønnen Max (10) sammen, men etter et fem år langt ekteskap søkte artisten om skilsmisse i oktober 2010.

I et tidligere intervju med bladet W Magazine har 37-åringen sagt at de begge bidro til at ekteskapet gikk i vasken.

Saken fortsetter nedenfor.

VAR GIFT: I 2005 giftet artisten seg med musikkprodusent Jordan Bratman. Ekteskapet varte i fem år. Foto: NTB Scanpix
VAR GIFT: I 2005 giftet artisten seg med musikkprodusent Jordan Bratman. Ekteskapet varte i fem år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi hadde begge perioder der vi ikke var noen engler. Det kom til et punkt hvor vårt liv hjemme minnet meg om min egen barndom. Jeg ville ikke at min sønn skulle vokse opp i et hjem fylt av konflikter. Jeg visste det ville bli en negativ reaksjon i pressen på min skilsmisse, men jeg lever ikke livet basert på hva noen kan komme til å si. Det går imot alt jeg synger om på plate. Jeg må være meg selv, sa Aguilera ifølge CBS News.

Året etter bruddet fant sangeren lykken på ny. Hun traff Matthew Rutler (33) da han jobbet som assistent under innspillingen av «Burlesque».

I 2011 ble duoen arrestert da de begge skal ha vært beruset mens de cruiset rundt i West Hollywood. Rutler satt bak rattet, mens Christina satt i passasjersetet.

Saken fortsetter under bildet.

FORLOVET: I dag er 37-åringen forlovet med Matthew Rutler, som hun også har en datter med. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: I dag er 37-åringen forlovet med Matthew Rutler, som hun også har en datter med. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politiet løslot imidlertid paret mot kausjon, og det ble ikke reist tiltalte mot 33-åringen.

Paret forlovet seg i februar 2014, og seks måneder senere kom datteren Summer Rain (3) til verden.

Fokuserer på familien

2011 var altså et turbulent år for Christina Aguilera.

Måneden før hun og kjæresten ble arrestert, klarte hun å hisse på seg patriotiske amerikanere etter at hun bommet på teksten da hun sang nasjonalsangen under sportsarrangementet Super Bowl.

- Jeg gikk så opp i sangen, og øyeblikket der og da, at jeg mistet fatningen. Jeg kan bare håpe at alle kunne kjenne min kjærlighet for dette landet og sangens sanne ånd likevel skinte gjennom, sa hun i en uttalelse til Just Jared.

I april samme året ble sangeren mentor i det populære talentprogrammet «The Voice», der hun jobbet i seks sesonger fram til 2016.

Saken fortsetter under.

SANGBLEMME: Christina Aguilera glemte en setning, forsøkte å kamuflere det - men ble oppdaget. Foto: NTB Scanpix
SANGBLEMME: Christina Aguilera glemte en setning, forsøkte å kamuflere det - men ble oppdaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I løpet av denne perioden har fansen ventet i spenning på om «Xtina» ville gi ut ny musikk, men dette skulle faktisk ta hele seks år.

I et nylig intervju med Billboard forklarer Christina at rollen i «The Voice» er noe hun aldri ville gjort igjen, og at hun nå prioriterer å skape inspirerende musikk.

- Det ble noe som jeg følte ikke var helt det jeg forventet i første sesong. Man innser at det ikke handler om musikk, men heller å lage gode tv-øyeblikk. Jeg gikk ikke inn i denne bransjen for å jobbe med tv og å følge masse regler. Man kan ikke kle seg slik man vil, eller si alt man vil, sier hun til Billboard.

I dag er det altså musikken - og ikke minst familien - som er hovedprioriteten.

- Når jeg er på scenen, er det helt magisk fordi jeg kjenner en forbindelse med stemmen, hjertet og sjelen min. Men på slutten av dagen vil jeg fjerne sminken, ta på meg joggebuksa, lage rare lyder med barna mine og få noen til å trøste og kose med meg, sier hun til Billboard.

LES OGSÅ: - De snakker ikke sammen lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer