Kelly McGillis:

Derfor forsvant hun

- Jeg er gammel og tykk, og jeg ser ut som alderen min.

«TOP GUN»: Kelly McGillis ble en av Hollywoods største stjerner på 80-tallet. Så forsvant hun fullstendig fra rampelyset. Foto: NTB
«TOP GUN»: Kelly McGillis ble en av Hollywoods største stjerner på 80-tallet. Så forsvant hun fullstendig fra rampelyset. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne sommeren har Tom Cruise (59) begeistret både kritikere og publikum med halsbrekkende flyakrobatikk i megasuksessen «Top Gun: Maverick». I løpet av åpningshelgen i USA spilte den inn utrolige 1,5 milliarder kroner.

Den nye filmen gir fansen et herlig gjensyn med noen av skuespillerne fra 80-tallsklassikeren «Top Gun». Underveis krydres det dessuten med flere utvalgte tilbakeblikk.

Men det er én skuespiller som aldri dukker opp i løpet av filmens 131 minutter.

Hvor ble det av Kelly McGillis, med det bølgende, blonde håret og et blikk som forhekset både Maverick og resten av verden for 36 år siden?

Fulgte skuespillerdrømmen

Når det kommer til store Hollywood-stjerner på slutten av 80-tallet, så hadde Kelly McGillis en ubestridt plass på A-laget.

Ikke bare var hun et av de største sexsymbolene, hun var også en dyktig skuespiller med store roller i flere kritikerroste publikumsfavoritter.

Historien om McGillis begynte da Kelly Ann kom til verden i Newport Beach i California, 9. juli 1957.

Hun droppet videregående for å forfølge skuespillerdrømmen. På klassisk Hollywood-vis måtte hun ta flere strøjobber som servitrise for å kunne tjene penger, mens hun spisset talentet sitt i flere mindre teateroppsetninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer