Meg Ryan

Derfor forsvant hun

Meg Ryan var filmstjernen som hadde alt. En skandale skulle gjøre at karrieren tok en helt ny vending.

MEG RYAN: Hun var en av 90-tallets store stjerner. Siden forsvant hun fra lerretet. Her er hun avbildet i filmen «Hanging Up» fra 2000. Foto: Melinda Sue Gordon / Shuttersock Editorial / Kobal / REX / NTB
MEG RYAN: Hun var en av 90-tallets store stjerner. Siden forsvant hun fra lerretet. Her er hun avbildet i filmen «Hanging Up» fra 2000. Foto: Melinda Sue Gordon / Shuttersock Editorial / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert

Hun var dronningen av romantiske komedier på 90-tallet, og regjerte lerretet sammen med navn som Tom Hanks (65), Billy Crystal (73) og Russell Crowe (57).

Uforglemmelig er scenen i «When Harry met Sally» der Meg simulerer orgasme ved restaurantbordet, og den frem til nå heller satte kvinnen på nabobordet får åpnet sine vyer og utbryter: «I'll have what she's having».

LEGENDARISK: Meg Ryan skrev filmhistorie da hun simulerte orgasme i «When Harry Met Sally» i 1989. Foto: Castle Rock / Nelson / Columbia / Kobal / REX / NTB
LEGENDARISK: Meg Ryan skrev filmhistorie da hun simulerte orgasme i «When Harry Met Sally» i 1989. Foto: Castle Rock / Nelson / Columbia / Kobal / REX / NTB Vis mer

Filmen var Meg Ryans (60) første store hovedrolle, og scenen satte henne på stjernekartet for alvor. Hun var dyktig, morsom, pen, kvikk og boblende sjarmerende. Kort sagt en soleklar publikumsfavoritt.

Tom Hanks ble en av hennes motspillere og radarparets spesielle kjemi ble åpenbar i filmene «Sleepless in Seattle» og «You've got mail».

Men det var en film som skulle sende Meg Ryans karriere i en helt ny retning, og påvirke livet hennes også privat.

RADARPAR: Meg Ryan og Tom Hanks i filmen «You'Ve Got Mail» i 1998. Foto: Brian Hamill / Warner Bros / Kobal / REX / NTB
RADARPAR: Meg Ryan og Tom Hanks i filmen «You'Ve Got Mail» i 1998. Foto: Brian Hamill / Warner Bros / Kobal / REX / NTB Vis mer

Skuespiller på si

Meg Ryan studerte opprinnelig journalistikk ved universitetet i New York og tok først skuespilleroppdrag kun for å spe på studielånet.

Hun skal ha utmerket seg ved å kunne gråte på kommando, noe som gjorde henne til en yndet favoritt hos regissører. Snart hadde hun fått flere birollen, blant annet i storfilmen «Top Gun», med Tom Cruise.

I 1991, to år etter gjennombruddet med «When Harry met Sally» giftet Meg seg med skuespiller Dennis Quaid (67), passende nok på Valentinsdagen, slik det sømmer seg for en rom-kom-dronning. Paret hadde spilt i to filmer sammen, og året etter bryllupet fikk de sønnen Jack.

GIFT: Meg Ryan og mannen Dennis Quaid på en premiere i i 1996. Paret skilte seg i 2001 Foto: Reuters / NTB
GIFT: Meg Ryan og mannen Dennis Quaid på en premiere i i 1996. Paret skilte seg i 2001 Foto: Reuters / NTB Vis mer

Utrorykter

Men så, i 2000 kom tabloidoppslagene om at Meg skulle ha innledet et forhold til motspiller Russell Crowe, kjent fra blant annet storfilmen «Gladiator».

De to møttes under innspillingen av thrilleren «Proof of Life» i London i 2000, og tabloidene mesket seg snart med bilder av de to sammen, blant annet på en kjendisfest arrangert av Tom Cruise (59).

RYKTER: Meg Ryan og Russell Crowe går i land utenfor operaen i Sydney etter en båttur i 2000. Foto: Shane Partridge / REX / NTB
RYKTER: Meg Ryan og Russell Crowe går i land utenfor operaen i Sydney etter en båttur i 2000. Foto: Shane Partridge / REX / NTB Vis mer

Vekslende karriere

Ryktene svirret, og det påståtte forholdet ga Meg Ryans popularitet og karriere et skudd for baugen. I årene som fulgte var hun ikke lenger publikums yndling, rollene ble færre og flere av filmene hun spilt i floppet. Blant annet den erotiske thrilleren «In the Cut».

I 2001, året etter at utroryktene var begynt å florere, søkte Dennis Quaid om skilsmisse, og Ifølge Daily Mail skal den påståtte affæren ha vært grunnen til at paret gikk hver til sitt.

DOBBELTGJENGERE: De to Hollywood-skuespillerne Scarlett Johansson og Margot Robbie har hver sine dobbeltgjengere på TikTok. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

I et intervju med InStyle fra 2008, mener imidlertid Meg Ryan at hun ble urettferdig behandlet av pressen:

– Det var en veldig bra historie. Men det var ikke sannheten om ekteskapet mitt, som jeg levde i ni år. Dennis var utro mot meg i lang tid, og det var veldig vondt. Jeg fant ut mer om dette etter at vi skilte oss, sa Meg til magasinet.

Sympati for Russell

Hun mente videre at Russell Crowe, i likhet med henne selv, ble utpekt som syndebukk:

– Jeg tror han måtte ta en stor smell. Men Russell ødela ikke ekteskapet mitt. Han var absolutt der mot slutten, men det var ikke hans skyld. Jeg var kaotisk. Jeg såret ham også. Jeg klarte ikke å gå inn i et nytt seriøst forhold, tiden var ikke inne for det. Så jeg brøt, forklarte hun.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Hannah Montana» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

Hun nektet imidlertid å se på seg selv som et offer:

– Selv om det gjorde vondt, var det også veldig frigjørende. Jeg trengte ikke lengre bry meg om hva folk syntes, sa hun og utdypet:

– Min tid som publikumsfavoritt var veldig interessant.

Adopterte datter

Dennis Quaid svarte på uttalelsen til ekskona, og syns det var trist at deres sønn Jack måtte gjenoppleve smerten ved foreldrenes skilsmisse.

– Jeg har gått videre og er så heldig å ha fått en glad og vakker familie, skal Quaid ha sagt, ifølge Daily Mail.

OPERERT: Kirurg, Ben Talei, avslører hvilke kjendiser i Hollywood som har operert seg. Video/ reporter: Kjersti Flaa / Rød Løper Vis mer

Quaid giftet seg senere med Kimberly Buffington og sammen fikk de tvillingene Thomas og Zoe (14).

Meg, på sin side, adopterte datteren Daisy True (18) i 2006.

Nytt brudd

Etter et fire år langt forhold til den amerikanske musikeren John Mellencamp (70), ble Meg i 2014 igjen singel. Tre år senere fant de to sammen igjen og i 2018 kunngjorde de forlovelsen.

Året etter ble det imidlertid kjent at paret på nytt hadde gått hver til sitt.

LYKKE: Meg Ryan og John Mellencamp i New York i 2017, mens de fortsatt var et par. Foto: Splash News / NTB
LYKKE: Meg Ryan og John Mellencamp i New York i 2017, mens de fortsatt var et par. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Utnevnt til ikon

Meg Ryan er uttalt demokrat. I tillegg er hun en svoren fotograf, og deler gjerne bildene sine med følgerne på Instagram.

Hun har mottatt flere priser og vært nominert til Golde Globe for beste kvinnelige hovedrolle flere ganger.

I 2018 fikk hun utmerkelsen «Et ikon innen romantisk komedie» under Leopard Club Award på Locarno-festivalen, med begrunnelsen: «Ingen kunne portrettere ironi, vennlighet, humor og sårbarhet som Meg Ryan».

UTMERKELSE: I 2018 fikk Meg Ryan pris for sine ikoniske rolletolkninger i romantiske komedier. Her fra amfAR Gala i 2021 i Hollywood. Foto: Chris Pizzello / AP Photo / NTB
UTMERKELSE: I 2018 fikk Meg Ryan pris for sine ikoniske rolletolkninger i romantiske komedier. Her fra amfAR Gala i 2021 i Hollywood. Foto: Chris Pizzello / AP Photo / NTB Vis mer

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Her er Hollywood-stjernenes ukjente tvillingsøsken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer