Venke Knutson:

Derfor forsvant hun

Venke Knutson herjet hitlistene på 2000-tallet, men så ble hun borte. Nå forteller hun hvorfor.

FORSVANT: Venke Knutson toppet hitlistene i Norge, før hun forsvant fra rampelyset. Foto: Kristin Svorte
FORSVANT: Venke Knutson toppet hitlistene i Norge, før hun forsvant fra rampelyset. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

På begynnelsen av 2000-tallet toppet Venke Knutson (42) hitlistene med låter som «Panic», «Sacred» og «Just a Minute». I 2007 ble hun nominert til Spellemann for Årets Hit med sangen «Holiday», og tre år senere karret hun seg til den norske MGP-finalen.

Så forsvant hun.

Nå åpner hun opp om hvorfor hun, som hele Norges pop-yndling, la musikken på hylla og tok steget vekk fra rampelyset.

FORSVANT: Vi har tatt en prat med den tidligere Paradise Hotel-vinneren Leo Faa for å høre hvorfor han forsvant fra rampelyset. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

Gikk på en smell

I et intervju med Dagbladet forteller 42-åringen om tiden da hun valgte å trekke seg tilbake.

- Jeg hadde ti gode år som låtskriver, sanger og artist. Det var kjempegøy å reise rundt, skrive sanger og spille for folk, men etter hvert føltes det riktig å gi fra meg plassen på scenen til noen andre. Jeg fikk barn og kjente at jeg ikke hadde det samme fokuset lenger. Jeg hadde ikke noe å gi på samme måte.

Med hit etter hit som raskt ble favoritter blant nordmenn, ble Knutson raskt et velkjent ansikt. Hun forteller at det var fint å jobbe som låtskriver, men med kjendisstatus følger også visse forventninger og press. Hun fikk også kjenne på medaljens bakside.

TI GODE ÅR: Venke Knutson forteller at det hun trivdes godt i jobben som låtskriver. Foto: Kristin Svorte
TI GODE ÅR: Venke Knutson forteller at det hun trivdes godt i jobben som låtskriver. Foto: Kristin Svorte Vis mer

- Jeg tror man skal være godt skrudd sammen for å la være å bry seg om hva andre mener om det. Jeg gikk på den smellen gang på gang, at jeg brydde meg for mye om hva folk mente om meg.

STILLE: I 2014 gjorde Nico & Vinz enorm suksess i USA, men de siste årene har det vært stille fra duoen. Nå forklarer de hvorfor. Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

Utelukker ikke comeback

Selv om Knutson foreløpig har lagt artistkarrieren på hylla, jobber hun fortsatt med musikk. Hun er utdannet lærer og driver sin egne private musikkskole, Poprommet på Nordstrand i Oslo.

Nå er naturligvis fokuset rettet mot musikkskolen, men den tidligere MGP-finalisten utelukker ikke et comeback på scenen.

- Hvis det er en bitte liten plass på hjørnet av scenen en dag om ti år, sier jeg ikke nei til å begynne å spille litt igjen, sier Knutson med glimt i øyet.

Samtidig understreker hun at hun er svært takknemlig for de årene da hun var aktiv, spesielt siden det var før mobiltelefoner og sosiale medier overtok. Nå har også selvpromotering blitt en stor og viktig del av artisters hverdag, noe 42-åringen absolutt ikke misunner.

LES OGSÅ: Røper babyplaner med 23 år eldre kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer