Lorde:

Derfor forsvant hun fra rampelyset

Artisten forklarer hvorfor hun brått trakk seg tilbake fra rampelyset.

TRAKK SEG: Artisten Lorde forsvant fra rampelyset for to år siden. Nå forteller hun noen av grunnene til at hun trakk seg tilbake. Foto: Picture Perfect/REX/NTB
TRAKK SEG: Artisten Lorde forsvant fra rampelyset for to år siden. Nå forteller hun noen av grunnene til at hun trakk seg tilbake. Foto: Picture Perfect/REX/NTB Vis mer
Publisert

Den 24 år gamle artisten Lorde fra New Zealand fikk en pangstart på karrieren, etter at hun i 2013 slapp hitlåten «Royals». Sangen ble spilt sønder og sammen på radiokanaler over hele verden, og ble til slutt belønnet med to Grammy-priser.

Lorde, eller Ella Maria Lani Yelich-O'Connor, som hun egentlig heter, tronet øverst på hitlister i alle verdens kriker og kroer, og var i en periode på «alles» lepper. I 2013 og 2014 var hun på Times liste over de mest innflytelsesrike tenåringene i verden, samt på Forbes' «30 Under 30»-liste.

For to år siden «forsvant» imidlertid den unge artisten. Hun slettet bilder og innlegg fra Instagram og Twitter, og siden den gang har det vært stille.

Nå forklarer hun imidlertid hva som lå bak.

GODE VENNER: Lorde har ofte vært å se med artistkollega Taylor Swift ved sin side. Her avbildet under Vanity Fairs Oscar-fest i 2016. Foto: Matt Baron/REX/NTB
GODE VENNER: Lorde har ofte vært å se med artistkollega Taylor Swift ved sin side. Her avbildet under Vanity Fairs Oscar-fest i 2016. Foto: Matt Baron/REX/NTB Vis mer

- Mistet min frie vilje

Helt siden mai 2018 har Lorde bare hatt tre bilder på sin Instagram-profil. Likevel har hun 6,6 millioner følgere. Før den tid oppdaterte «Royals»-sangeren profilen hyppig med bilder fra turnélivet og internasjonale opplevelser.

Forklaringen kommer i magasinet Interview, der hun forteller om noen av grunnene til hvorfor hun brått trakk seg tilbake fra sosiale medier. Forklaringen er gjort som en del av artistens eget intervju med skuespilleren Cazzie David (26).

- Noe av det som fikk meg til å droppe sosiale medier, bortsett fra at jeg følte jeg mistet min frie vilje, var den massive mengden med stress jeg kjente for planeten vår, om systemisk rasisme og om politibrutalitet i dette landet, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg vet ikke hvordan du, som jeg vil beskrive som en som passelig nevrotisk, takler det? Hvordan takler du å ha et sete på første rad til denne helvetesilden?, spør hun skuespilleren.

50 AND FABOULOUS: At Jennifer Lopez har passert 51 år, hindrer ikke henne fra å legge ut saftige bilder og videoer på Instagram. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Romanserykter

«Roayls»-sangeren ble i oktober observert i offentligheten for første gang på nesten ett år. Da ble hun avbildet mens hun gikk en tur med kjæresten, Justin Warren, som selv jobber i Universal Music.

Lorde og Justin ble først observert sammen i 2016, men den gang avkreftet sistnevnte at det var en romanse på gang. Til New Zealand Herald, gjengitt av Daily Mail, fortalte han nemlig at paret bare jobbet sammen.

- Ella og jeg har jobbet sammen i flere år og vi er gode venner. Noen rykter om at vi er et par er latterlig, uttalte han den gang.

FORSVANT: Det har vært stille fra Lorde siden 2018. Nå slipper hun snart musikk. Her avbildet i Hong Kong i 2014. Foto: Vincent Yu/AP Photo/NTB
FORSVANT: Det har vært stille fra Lorde siden 2018. Nå slipper hun snart musikk. Her avbildet i Hong Kong i 2014. Foto: Vincent Yu/AP Photo/NTB Vis mer

Paparazzibildene skapte stort engasjement blant fansen i sosiale medier - ikke bare fordi paret ble sett sammen etter så lang tid, men også fordi mange mente det tydet på at 24-åringen var i ferd med å tre tilbake i offentlighetens lys.

24-åringen er snart aktuell med sitt tredje album. I mai sendte hun nemlig ut en mail til sine fans hvor hun kunne avsløre at hun var igang med å produsere ny musikk.

LES OGSÅ: - Prøver på nytt barn fire måneder etter fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer