Kristian René Johansen fra «Paradise Hotel»:

Derfor forsvant han

Kristian René Johansen trakk seg fra rampelyset etter «Paradise Hotel». Nå forteller han hvorfor.

NY KJÆRESTE: Tidligere realitydeltaker Kristian René Johansen avslører hva han har fokusert på de seneste årene. Her med sin nye kjæreste. Foto: Privat
NY KJÆRESTE: Tidligere realitydeltaker Kristian René Johansen avslører hva han har fokusert på de seneste årene. Her med sin nye kjæreste. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var gjennom TV3s skandaleombruste realityserie «Paradise Hotel» at Kristian Renè Johansen (31) bemerket seg som en av deltakerne - gjennom flere sesonger.

31-åringen dukket opp i både fjerde og femte sesong, i tillegg til at han gjorde en snarvisitt under kåringen av og Miss Paradise i sesong syv. I 2018 var han igjen å se på TV-skjermen da han nok en gang sjekket inn i det velkjente tv-programmet.

Siden den gang har han lagt realitykarrieren på hyllen.

Nå ligger fokuset på noe helt annet - nemlig på familien. I 2019 kunne Johansen avsløre at han hadde blitt pappa for første gang.

Når Se og Hør slår på tråden kommer han med en oppdatering på hva han har fylt dagene med de siste årene. Han forteller også nærmere om hvordan pappatilværelsen har vært.

MIMRER: Kristian René Johansen gjester ukas «Pærra-preik», og får se bildene fra hans aller første innsjekk, øyeblikket han faktisk husker best fra sin lange «Paradise»-karriere. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/bkgpz8K0tqs Vis mer

- Jeg visste jo ikke helt hva jeg hadde i vente, men det har utviklet seg til å bli en veldig fin ting. Jeg er superstolt og glad over å være pappa. Jeg elsker det rett og slett, innrømmer Johansen.

Ny flamme

Året etter at datteren ble født kunne Johansen bekrefte overfor Se og Hør at han og datterens mor hadde valgt å gå hver til sitt. Nå kan han imidlertid avsløre at han har funnet lykken på ny.

Realityprofilen forteller at han møtte sin nåværende kjæreste, Eline Nordbak (26), på datingappen Tinder.

OG VINNERNE ER: Leo Faa og Julie Grindbakken fikk flest stemmer bak seg i finalen av årets sesong av «Paradise Hotel». Det var «legenden» Kristian René Johansen som avgjorde det hele. Video: TV 3 / Thomas Rasmus Skaug / Ingrid Cogorno Vis mer

- Det var helt tilfeldig og mot alle odds. Det var innertier for oss begge, så vi endte opp med å kjøpe hus sammen i Vestby og møttes på midten. Hun bodde i Sarpsborg og jeg bodde i Oslo, røper han, og legger til.

- Nå er vi midt oppe i kjøp og salg av hus igjen. Så har vi allerede kjøpt et nytt et i Fredrikstad.

Videre forteller den tidligere «Paradise Hotel»-profilen at han har tilbrakte mye tid utendørs med sin utkårede for å bli ordentlig kjent. Det tok nemlig litt tid før de besøkte hverandre.

- Vi gikk ut i skogen og grillet fire til fem ganger før vi tok hverandre med hjem. Så da gikk vi tur, og det var ikke noe «Netflix og chill» som mange gjør. Det var ut på tur og bli kjent på en ordentlig måte i fine omgivelser. Det tror jeg var grunnmuren. Det var bra å starte på den måten, mener han.

FRILUFTSLIV: Å være ute i naturen er noe Kristian René Johansen elsker. Foto: Privat
FRILUFTSLIV: Å være ute i naturen er noe Kristian René Johansen elsker. Foto: Privat Vis mer

Som nevnt er Johansen svært glad i friluftsliv og drar gjerne på en fisketur eller to. Han forteller at kjæresten er veldig glad i å trene, men noen storfisker er hun derimot ikke.

- Hun er veldig treningsjente, så hvis jeg klarer å kombinere de to - trening og natur - er hun med. Hun er veldig grei sånn sett. Hvis jeg sitter å tripper og har lyst til å telte biter hun tennene sammen og blir med selv om det ikke er det hun elsker mest.

- For en klyse

Nordbak på sin side kan røpe at hun visste hvem realityprofilen var før de møttes for første gang.

- Jeg visste jo egentlig hvem han var fra før. Når jeg hadde sett han på TV tidligere så var jeg sånn «åh, den klysa der», men så så tenkte jeg at vi kan jo bare møtes for vi hadde en veldig god tone på Tinder. Så da møttes vi og så var han egentlig ikke sånn han var på TV. Han var veldig jordnær og vi gikk i skogen på mange turer, forteller hun.

SNART KLART: Om to små måneder er det klart for Lisa Anckarman og Henrik Borgs bryllup. Nå begynner nervøsiteten å komme. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Det var veldig koselig. Vi var enige om ting og vi fant tonen. Det var veldig lett å være med hverandre. Vi hadde mye av de samme interessene, og så utviklet det seg derfra.

Da Nordbak var yngre kan hun huske å ha sett Johansen på TV-skjermen, men hun legger ikke skjul på at «Paradise»-legenden og Johansen i virkeligheten ga henne to helt forskjellige inntrykk.

- Jeg ville egentlig møte han litt på gøy, men jeg tenker ikke på det nå i ettertid for han har jo landet litt. Når jeg ser han fra tidligere og nå så er det for meg to helt forskjellige personer. Jeg kjenner han egentlig ikke igjen.

Hun kan også innrømme at hun ikke var Johansens største fan under «Paradise Hotel».

- Jeg ville ikke at han skulle vinne. Jeg tenkte «å kan han slutte å få TV-tid nå». Men nå er jeg jo veldig glad i han da.

- Få barn om alt føles rett

Kjærligheten blomstrer for paret, som har all grunn til å smile om dagen. Overfor Se og Hør kan Johansen også fortelle at han har forlovet seg med sin nye kjæreste.

BARN: David Eriksen og samboeren Hedvig Sophie Glestad får ofte spørsmål om barn, noe som også er et gjennomgangstema i serien deres, «Alle elsker David». Reporter: Jonas Scheie Hammer. Video: Kine Falch / TV 2 Vis mer

- Ja, vi forlovet oss på nyttårsaften. Jeg har truffet en fantastisk jente, og hun er så snill og god. Jeg har virkelig skutt gullfuglen der altså. Hun er også utrolig flink med datteren min, og de har et veldig godt forhold.

Forlovelsen fant sted på en hytte i Trysil med snødekte omgivelser. Paret nyter imidlertid forlovelsen, og haster ikke med bryllupsplanene. Nordbak har likevel noen tanker om hvordan drømmebryllupet skal se ut.

FORLOVET: På nyttårsaften fridde Kristian René til kjæresten. Foto: Privat
FORLOVET: På nyttårsaften fridde Kristian René til kjæresten. Foto: Privat Vis mer

- Jeg tenker at det skal være med familie og at det er litt stort da. Det hadde vært veldig hyggelig. Jeg har ikke tenkt noe mer over kjole, og jeg tenker vi tar en ting av gangen.

Paret ser imidlertid ikke bort fra at en eventuell familieforøkelse kan ligge i kortene, men de er likevel fornøyde med hvordan ting er i nåværende stund.

Henrik Elvjord Borg og Lisa Anckarman har fått sin egen realityserie på Youtube «LISA&HENRIK», der snakker de om fremtiden. Reporter: Steffen Pettersen Video: Rød Løper/ Vis mer

- Vi stresser absolutt ikke med noen ting. Vi er veldig fornøyde med hvordan ting er nå. Vi er jo i familie med datteren hans og hundene, men etterhvert kan vi jo utvikle familien sammen og få barn om alt føles rett, forteller Nordbak.

- Ikke med det første, forteller Johansen, og legger til:

- Akkurat nå er vi fornøyd med hvordan ting er. Vi har to hunder. Hun (Eline, journ.anm.) hadde en fra før av, og så fikk vi en ny hund i sommer, så vi har jo utvidet familien litt. Vi lar nok det vente med neste steg, sier Johansen.

Det er ingen tvil om at Johansens liv ser annerledes ut enn for noen år tilbake. På spørsmål om han noen gang kunne vært med på et lignende realityprogram som «Paradise Hotel» i dag, svarer han:

AVSLØRER: I denne ukens episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

- Det var jo gøy den gangen, men i dag kunne jeg aldri vært med på et sånt program. Vi pleier å sitte her hjemme i sofaen og se på litt forskjellig og si: «Sånn «Paradise»-konsept er nok ikke den jeg er lenger». Det var jo et morsomt eventyr da.

Han innrømmer likevel at dersom han skulle ha vært med i et program, ville det vært aktuelt med «Farmen», «Kompani Lauritzen» eller «Camp Kulinaris».

- Turbulent tid

Etter deltakelsen i «Paradise Hotel» gikk han nemlig gjennom en noe mer turbulent tid sammenlignet med i dag.

- Det var jo en turbulent tid. Jeg var med over ganske mange år, men etter hvert som jeg valgte å trekke meg litt tilbake, dabbet det litt av sakte, men sikkert.

Selv i dag blir han gjenkjent av folk, til tross for at det er fire år siden han var med i realityprogrammet. Han trakk seg fra rampelyset med vilje og ville heller fokusere på andre ting.

- Jeg ville fokusere på å etablere meg, få hus og bare jobbe på. Det ble ikke akkurat noe gevinst av de deltakelsene mine selv om det var mange av dem, så jeg måtte gjøre det på den harde måten. Men det er noe med det at når man har fått det trygt og stabilt, så kan man finne på litt sprell igjen.

- Jeg er en mye mer seriøs type nå, men jeg har nok mye av det gamle igjen også. Jeg har blitt en litt mer stødig og rolig fyr, men jeg kan sparke litt fra meg også, det er ikke det, men det blir litt mer porsjonert opp, fortsetter han lattermildt.

TILBAKEBLIKK: Carl Eliassen vant den andre sesongen av «Paradise Hotel» tilbake i 2010. I dag, tolv år senere, kan man trygt si at ting har skjedd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

- Det er helt fantastisk

Overfor Se og Hør legger ikke Johansen skjul på at han er svært stolt av å være pappa.

- Herregud, det er jo bare så fantastisk. Jeg sier som alle andre foreldre: «Hun er bare så herlig». Det var akkurat som at hun aktiverte en del av hjertet som jeg ikke visste at jeg hadde, og jeg visste ikke at man kunne bli så glad i et lite vesen.

Det har imidlertid også vært noen utfordrende stunder, hvor Johansen har kjent på en redsel for at det skal skje noe med datteren. Men det tror han er en frykt som gjelder mer eller mindre for alle foreldre.

- Det er det sikkert flere som kjenner seg igjen i, sier han.

ERSTATTES: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder er det slutt for Triana Iglesias. Nå tar Andreas «TIX» Haukeland over. Video: Rød Løper Vis mer

- Det ser lyst ut

På spørsmål om hvordan han tror fremtiden ser ut, svarer han følgende:

- Jeg synes fremtiden ser lys ut. Vi har begynt på noe vi får til, og det med kjøp og salg av hus. Det er slike små mål og så ser man om det dukker opp noen flere langsiktige mål etter hvert. Per dags dato er vi så oppslukt i det vi har rundt oss og det vi holder på med nå, at vi gleder oss over det, forklarer han, og fortsetter:

- Når man får barn begynner man også å tenke på at man skal gjøre fremtiden trygg for dem, og at omgivelsene er bra for barnet - og selvfølgelig for meg selv. Jeg kunne aldri ha flyttet til Oslo i leilighet, ikke nå som jeg har hage hvor hundene og datteren min kan løpe.

Realityprofilen legger ikke skjul på han lever et langt mer behagelig liv nå enn han gjorde tidligere. Han tilbringer mye tid med gode venner, drar på fisketurer og spiser god mat.

- Der er jo Eline veldig snill. Når jeg skal noe får jeg som regel tommel opp, men det er godt å komme hjem og ha en base. I starten av «Paradise»-karrieren var jeg nesten en hjemløs kar. Det ble dårlig for meg og etter hvert veldig slitsomt.

HISTORISK: Dette er vinnerne av den aller siste sesongen av «Paradise Hotel» slik vi kjenner det. Video: Viaplay / Steffen Pettersen, Rød Løper. Reporter/klipp: Celina Morken Vis mer

LES OGSÅ: Viste frem kjærestene for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer