Henrik Elvestad:

Derfor forsvant han

Den norske komikeren har ikke vært å se på tv siden 2016. Nå forklarer han fraværet.

GJØR TV-COMEBACK: Det har gått noen år siden forrige gang vi så den norske komikeren Henrik Elvestad på tv-skjermen. Nå gjør han tv-comeback i den tolvte sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Morten Bendiksen/ TVNorge
GJØR TV-COMEBACK: Det har gått noen år siden forrige gang vi så den norske komikeren Henrik Elvestad på tv-skjermen. Nå gjør han tv-comeback i den tolvte sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Morten Bendiksen/ TVNorge Vis mer
Publisert

På 2000-tallet ble han raskt kjent som mannen bak figuren Timothy Dahle i «Nissene på låven», «Get Ready To Be Boyzvoiced» og «Nissene over skog og hei» - den norske komikeren og skuespilleren Henrik Elvestad (47).

47-åringen har også tidligere vært å se i TV 2-programmet «Tonight med Timothy Dahle», hvor han spilte karakteren med samme navn, og i sport- og humorprogrammet «Golden Goal» sammen med Johan Golden.

KROKEN PÅ DØRA: Etter 17 sesonger og ti år i kompaniskap med Johan Golden, ble underholdningsprogrammet «Golden Goal» på TV 2 lagt ned i 2015. Her er Henrik Elvestad og Johan Golden avbildet i 2006. Foto: NTB Scanpix
KROKEN PÅ DØRA: Etter 17 sesonger og ti år i kompaniskap med Johan Golden, ble underholdningsprogrammet «Golden Goal» på TV 2 lagt ned i 2015. Her er Henrik Elvestad og Johan Golden avbildet i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2014 spilte han hovedrollen i mockumentary-serien «Samurai Sikkerhet», og to år senere ledet han programmet «Amatørenes mester».

Siden 2016 har det imidlertid vært lite å se til Elvestad på tv-skjermen.

- Tviholdt på tv-jobben

Neste år gjør han tv-comeback i den tolvte sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Da Se og Hør møtte Elvestad like i forkant av innspillingen, sammen med resten av de turklare deltakerne, satte han ord på fraværet.

TVIHOLDT PÅ TV-KARRIEREN: Henrik Elvestad forklarer at han opprinnelig skulle vært på tv i disse dager med en programserie. Den ble utsatt grunnet corona. Foto: Morten Bendiksen/ TVNorge
TVIHOLDT PÅ TV-KARRIEREN: Henrik Elvestad forklarer at han opprinnelig skulle vært på tv i disse dager med en programserie. Den ble utsatt grunnet corona. Foto: Morten Bendiksen/ TVNorge Vis mer

- Egentlig skulle jeg vært på tv nå, med en programserie som skulle vært en del av oppkjøringen til OL i Tokyo. Det er litt tilfeldigheter som gjør at den ikke har kommet. Da OL ble utsatt på grunn av coronapandemien, ble også serien utsatt, forteller han.

Han vedkjenner derfor at deltakelsen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på mange måter blir et slags tv-comeback.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

- Noen opptredener har det jo vært, men jeg har egentlig jobbet mest bak kulissene, med nye konsepter. Og som sagt har jeg spilt inn en serie som skulle ha vært på tv. Så litt tilfeldig er det, fortsetter han.

- Men jeg har jo tviholdt på tv-jobben, selv om jeg ikke har vært foran kamera, legger han til.

SNART TILBAKE PÅ SKJERMEN: Neste år blir Henrik Elvestad å se som deltaker i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: NTB Scanpix
SNART TILBAKE PÅ SKJERMEN: Neste år blir Henrik Elvestad å se som deltaker i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En gammel ringrev

Nå skal han altså begi seg ut på det som fort kan bli hans livs eventyr. Overfor Se og Hør innrømmer Elvestad at han har ett mål for deltakelsen: Å ikke ryke ut først.

- Så har jeg lyst til å komme så langt som mulig, fordi det er en kul opplevelse. Jeg vil jo prøve å ikke bli sendt hjem etter to uker med halen mellom beina, forklarer han.

Med deltakelsen håper komikeren å oppleve mye nytt, og bli kjent med nye folk.

DELTAKERNE: Her er alle deltakerne som skal være med i den tolvte sesongen av TVNorge-programmet samlet. Foto: Morten Bendiksen/ TVNorge
DELTAKERNE: Her er alle deltakerne som skal være med i den tolvte sesongen av TVNorge-programmet samlet. Foto: Morten Bendiksen/ TVNorge Vis mer

- Det er en sammensatt gjeng, men man blir jo sammensveiset. Det er man nødt til når man skal være så tett oppi hverandre, legger han til.

I år er det en variert og unik gjeng som skal delta, og Elvestad er blant de eldste deltakerne - noe han selv ikke får helt til å stemme.

STORE ENDRINGER: Flere kjendiser har vært gjennom enorme forandringer opp gjennom årene. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg ser ikke på meg selv som en gammel ringrev, men jeg innser at det er det jeg er, innrømmer han lattermildt.

Komikeren legger til at han, til tross for alderen, håper å ikke bli sett på som noen farsfigur for de andre deltakerne.

- Jeg håper det er en flat struktur, og at alle tar sin plass. Så løser det seg nok, sier 47-åringen.

- Barna er stressa

Elvestad legger ikke skjul på han er glad i å ha en viss grad av kontroll. Hvis blodsukkeret blir for lavt, kan han også miste tålmodigheten.

- Jeg har jo et temperament som kan komme til overflaten. Da kan gjerne påstå at jeg sitter med fasiten, forklarer han.

GODT GIFT: Her er Henrik Elvestad avbildet sammen med kona Merete. Foto: Tor Lindseth
GODT GIFT: Her er Henrik Elvestad avbildet sammen med kona Merete. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Er det en side du er redd for å vise på tv?

- Jeg er ikke så stressa for det egentlig, men det er barna mine. De har bedt meg om å oppføre meg pent, forklarer han.

Elvestads temperament skal kanskje ikke ødelegge for realitydeltakelsen, derimot er Elvestad bekymret for noe helt annet.

- Fysikken må spille litt mer på lag. Det er jo sånn man merker når man nærmer seg 50 år. Det er mye hofter, knær, skulder, rygg og faenskap, forklarer han, og legger til:

- Men også det å sove i telt så lenge, på et liggeunderlag som er sånn passe ræva. Det er lenge å være på tur. Så den største utfordringen er å unngå at den litt dårlige kroppen skal kollapse.

LES OGSÅ: Åpner opp om sykdomssjokket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer