«Luksusfellen»:

Derfor forsvant han fra TV

Derfor forsvant økonomiekspert Christian Vennerød fra «Luksusfellen».

BLE BORTE: Christian Vennerød (til høyre) var i mange år ekspert i «Luksusfellen» - så forsvant han. Her med Hallgeir Kvadsheim og Elin Ørjasæter. Foto: TV3
BLE BORTE: Christian Vennerød (til høyre) var i mange år ekspert i «Luksusfellen» - så forsvant han. Her med Hallgeir Kvadsheim og Elin Ørjasæter. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange år var Christian Vennerød (74) fast innslag i «Luksusfellen» på TV3, der nordmenn får eksperthjelp for å komme seg opp av den økonomiske hengemyra.

Den tidligere redaktøren i fagbladet Dine Penger var første gang å se i programmet i 2011. Han holdt koken i hele ti sesonger før han forsvant ut igjen, uten at vi noen gang fikk vite hvorfor.

Nå avslører den tidligere «Luksusfellen»-eksperten årsaken til at han brått forsvant fra tv-ruta etter ti år med ubetalte regninger, nære menneskemøter og økonomiske vansker av ymse slag.

- Jeg har vært med i ti sesonger, og det er ikke så verst. Vi gjorde et forsøk på å lage et nytt program, og da kunne jeg ikke delta i begge programmene samtidig, forklarer han til Se og Hør.

SHOPPING-SJOKK: Luksusfellen er tilbake, og i første episode blir vi vitne til et shopping-sjokk. Video: Viaplay Vis mer

Ble skrotet

Programkonseptet var ikke ulikt «Luksusfellen», og skulle handle om å gi små og mellomstore bedrifter økonomisk drahjelp. Men programmet kom aldri på lufta, og i mellomtida hadde Vennerød allerede blitt erstattet med en ny ekspert i «Luksusfellen».

- Jeg sa «yes» da det kom et tilbud om å lage et nytt program. Det programmet ble aldri noe av, og da hadde jeg allerede blitt erstattet av en annen, forklarer 74-åringen til Se og Hør.

For Vennerød var jobben som «Luksusfellen»-ekspert først og fremst et sosialt og gøy prosjekt etter at han ga som redaktør i Dine Penger i 2000.

VANT: I 2010 vant «Luksusfellen» Gullruten-pris. Her er Vennerød med ekspert Hallgeir Kvadsheim under utdelingen. Foto: Bjørn Erik Larsen / NTB
VANT: I 2010 vant «Luksusfellen» Gullruten-pris. Her er Vennerød med ekspert Hallgeir Kvadsheim under utdelingen. Foto: Bjørn Erik Larsen / NTB Vis mer

- Vi har vært et varierende antall eksperter i «Luksusfellen» opp gjennom, avhengig av hvor mye annet arbeid folk også har hatt. Det å ha en full jobb ved siden av er krevende, sier han, og legger til:

- For meg var det en ren glede å være med i «Luksusfellen».

MED KONA: Christian Vennerød er gift med Jorunn Fryjordet. Foto: Privat
MED KONA: Christian Vennerød er gift med Jorunn Fryjordet. Foto: Privat Vis mer

Vennerød husker ikke hvilken ekspert som erstattet ham da han ga seg, men den gang synes han det var helt greit å forsvinne ut av programmet etter ti sesonger.

- Jeg var fornøyd med ti sesonger, det er jo mye. Jeg hadde veldig gode kolleger i «Luksusfellen», minnes 74-åringen, som også skryter av det økonomiske apparatet i Rubicon TV.

SJOKK-SUM: Veronika (32) har en forkjærlighet for Red bull, og i «Luksusfellen» får hun vite hvor mye penger hun egentlig bruker på energidrikken. Vis mer

Utelukker ikke comeback

Vennerød opplevde etter hvert at utfordringene i «Luksusfellen» ble ensformige, og at programmet var lite faglig stimulerende.

- Det var morsomt. Vi jobbet med vanskelige økonomiske problemer i Dine Penger. I «Luksusfellen» var det enkle økonomiske problemer. Der er det snakk om det samme problemet hver gang, at man har brukt for mye penger og så må man finne ut hvordan gjelda skal bli mindre, sier han.

Men han utelukker ikke et comeback dersom det en dag skulle komme en telefon fra TV 3.

- Jeg kan godt være med på en ny runde. Det hadde vært kjempegøy.

- Ser du på?

- Av og til. Det er veldig likt fra gang til gang, så jeg ser ikke på alt, sier Vennerød.

FORLEGGER: Christian Vernnerød driver nå forlag, men utelukker ikke et «Luksusfellen»-comeback. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
FORLEGGER: Christian Vernnerød driver nå forlag, men utelukker ikke et «Luksusfellen»-comeback. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Vis mer

Selv om han ikke lenger er å se på tv, har Vennerød mer enn nok å ta seg til. Her er det ikke snakk om å ha ledige hender, selv han tar seg et velfortjent glass vin når Se og Hør ringer han en vanlig kveld i uka.

74-åringen driver det han selv mener er Norges største forlag for brettspill, Vennerød Forlag. De selger norske spill, i tillegg til å lage sine egne. Vennerød er dessuten en ivrig bridgespiller - faktisk bidro han til å få Norges landslag opp å gå igjen etter en svært vanskelig periode for cirka ti år siden.

- Vi er regjerende europamestre, avslutter Vennerød.

LES OGSÅ: Derfor bor hun ikke med kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer