<strong>TILBAKE I RAMPELYSET:</strong> Artisten Chris Medina er i kveld å se i TV 2-programmet «Århundrets stemme» på TV 2. Der møter «What Are Words»-sangeren Daniel Owen, nesten syv år siden de møtte hverandre sist. Foto: TV 2
TILBAKE I RAMPELYSET: Artisten Chris Medina er i kveld å se i TV 2-programmet «Århundrets stemme» på TV 2. Der møter «What Are Words»-sangeren Daniel Owen, nesten syv år siden de møtte hverandre sist. Foto: TV 2 Vis mer

Chris Medina i «Århundrets stemme»:

Derfor forsvant han fra rampelyset

Det har lenge vært stille fra «What Are Words»-stjernen Chris Medina. Nå er han tilbake i rampelyset.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): «American Idol»-stjerna Chris Medina (34) rørte en hel verden til tårer da han sang superhiten «What Are Words» for sin hardt trafikkskadde forlovede Juliana Ramos i 2010.

Åtte år senere er livet et helt annet for artisten. Han bor i Oslo sammen med kjæresten Silje Skylstad (31) og deres nå åtte måneder gamle datter, Mila. I kveld er han å se i TV 2s nye lørdagssatsing «Århundrets stemme», og i går ga han ut sin nye singel «Cut me».

Ifølge artisten er det første gang siden han utga hiten fra 2010, at han har skrevet en så personlig sangtekst. Den forrige suksesslåten ble nemlig en stor påkjenning for artisten, en påkjenning som gjorde at 34-åringen valgte å ta seg en lang pause fra rampelyset.

Orket ikke gi ut ny musikk

Da Se og Hør snakker med Chris, er han travelt opptatt med lydprøver til kveldens første sending av TV 2-programmet. Han forklarer at han er spent på deltakelsen, men at han først og fremst bare syntes det er utrolig gøy. Det er nemlig lenge siden 34-åringen sist var i rampelyset.

<strong>DELTAKER:</strong> Chris Media er blant artistene i TV 2s nye lørdagssatsninge «Århundrets stemme». Foto: TV 2.
DELTAKER: Chris Media er blant artistene i TV 2s nye lørdagssatsninge «Århundrets stemme». Foto: TV 2. Vis mer

Den ærlige og personlige teksten i hans store hitlåt, som handlet om sin daværende forlovede, medførte en stor påkjenning for ham som artist. Låten nådde Billboard-listen i hjemlandet USA, og toppet hitlistene i flere land, inkludert her til lands.

I går ga artisten ut sin nye singel, og selv om han har holdt fansen varm med å gi ut noen singler siden sist han var på toppen av hitlistene, forklarer artisten at det er første gang han har skrevet en så personlig sangtekst siden «What Are Words».

Game on! Vote for me. Live right now @tv2norge www.tv2.no/underholdning/9713064/

Et innlegg delt av Chris Medina (@officialmedina)

Usunt forhold til alkohol

I et intervju med The Human Aspect har han nemlig tidligere forklart at det ble utfordrende for ham å takle suksessen ettersom fokuset rundt ham havnet på hans privatliv, i stedet for musikken. Dette gjorde at artisten lenge kviet seg for å utgi ny musikk, og trakk seg tilbake fra rampelyset.

I intervjuet forklarer han også at han i denne perioden fikk et usunt forhold til både alkohol og mat.

- Jeg vil ikke kalle det et alkoholproblem, men det var en periode på ett år hvor jeg utagerte på mange ulike måter. Jeg kunne forsvinne måneder av gangen uten å fortelle folk hvor jeg var. Jeg kaller det heller ikke en depresjon, men en vanskelig periode i livet, sier han i intervjuet.

Siden 2010 har livet til den amerikanske artisten tatt en helt ny vending. Han funnet kjærligheten på ny med Oslo-jenta Silje Skylstad, har blitt far, og har fått permanent oppholdstillatelse i Norge.

<strong>«ÅRHUNDRETS STEMME»:</strong> Deltakerne i TV 2-programmet er Øivind «Elg» Elgenes, Nosizwe Baqwa, Chris Medina, Guri Schanke, William Hut, Jannike Kruse, Daniel Owen, Marianne Sveen, Eirik Søfteland og Frida Ånnevik. Ekspertene er Bertine Zetlitz og Ivar Dyrhaug.

Bertine Zetlitz,Øivind Elgenes,Jannike Kruse, Chris Medina,Marianne Sveen, Guri Schanke, Ivar Dyrhaug, Frida Ånnevik, Eirik Søfteland, Nosizwe Baqwa,William Hut, Daniel Owen. Foto: TV 2
«ÅRHUNDRETS STEMME»: Deltakerne i TV 2-programmet er Øivind «Elg» Elgenes, Nosizwe Baqwa, Chris Medina, Guri Schanke, William Hut, Jannike Kruse, Daniel Owen, Marianne Sveen, Eirik Søfteland og Frida Ånnevik. Ekspertene er Bertine Zetlitz og Ivar Dyrhaug. Bertine Zetlitz,Øivind Elgenes,Jannike Kruse, Chris Medina,Marianne Sveen, Guri Schanke, Ivar Dyrhaug, Frida Ånnevik, Eirik Søfteland, Nosizwe Baqwa,William Hut, Daniel Owen. Foto: TV 2 Vis mer

Møtes i sangkonkurranse

Når Chris kveld er å se i «Århundrets stemme», møter amerikaneren også en helt spesiell motkonkurrent.

Norske Daniel Owen (18) vant i 2011 «Norske talenter», og samme år møtte den da nykårede vinneren Chris Medina under VG lista Topp 20 i Oslo. Den gangen var han en usikker ung gutt, men i dag står jentene i kø for å få autografen til den unge artisten.

<strong>STJERNEMØTE:</strong> Daniel Owen fikk møte Schris Medina da han i 2011 besøkte Norge under VG lista Topp 20 i Oslo.
STJERNEMØTE: Daniel Owen fikk møte Schris Medina da han i 2011 besøkte Norge under VG lista Topp 20 i Oslo. Vis mer

Selv er han henrykt over å få møte den anerkjente artisten, Chris Media, i sangkonkurransen.

- Av alle artisten hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få møte Chris Media på VG lista topp 20, og det er klart at det er utrolig gøy at jeg nå skal få konkurrere mot en så dyktig artist, forteller Daniel.

Han innrømmer gjerne at han er nervøs før kveldens opptreden.

- Jeg må innrømme at jeg kjenner litt på nervene nå, ja, sier Daniel.

LES OGSÅ: - Smertene ble hovedfokus i livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer