Black Eyed Peas:

Derfor forsvant Fergie

Det har gått to år siden Will.i.am bekreftet at Fergie hadde forlatt The Black Eyed Peas. Nå forklarer de hvorfor.

FORKLARER HVORFOR: I et nytt intervju forteller de resterende medlemmene av The Black Eyed Peas hvorfor Fergie valgte å forlate gruppen. Her er de alle avbildet i 2011. Foto: NTB Scanpix
FORKLARER HVORFOR: I et nytt intervju forteller de resterende medlemmene av The Black Eyed Peas hvorfor Fergie valgte å forlate gruppen. Her er de alle avbildet i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden bekreftet Will.i.am (45), hvis egentlige navn er William James Adam Jr., ryktene om at Fergie (45) hadde forlatt The Black Eyed Peas, ifølge Fox News.

Fergie ble med i hiphopgruppen som hovedvokalist i 2002, og hjalp blant annet gruppen til å bli et av de mest kjente pop- og hiphop-bandene i hele verden.

I dag, to år senere, avslører de gjenværende medlemmene bakgrunnen for Fergie, hvis egentlige navn er Stacy Ann Fergusons, beslutning om å forlate The Black Eyed Peas.

Det er i anledning The Black Eyed Peas kommende album «Translation», at de gjenværende medlemmene Will.i.am, Apl.de.ap (45) (Allan Pineda Lindo Jr., journ.anm.) og Taboo (44) (Jaime Luis Gómez, journ.anm.) stiller opp til et intervju med Billboard Magazine.

SAMLET: Her er gjengen samlet i desember 2008. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er gjengen samlet i desember 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En vanskelig jobb

I intervjuet snakker de mye om den kommende musikken sin, men de kommer imidlertid også inn på tematikken rundt Fergies beslutning.

Medlemmene påstår at 45-åringen forlot gruppen fordi hun ønsket å fokusere på å være en bra mamma.

Fergie har nemlig sønnen Axl (6) sammen med eksmannen og skuespiller Josh Duhamel (47).

- Vi elsker henne, og hun fokuserer på å være en mamma. Det er en vanskelig jobb, og det er det hun virkelig vil gjøre og vi er her for henne, forklarer Will.i.am, og legger til at det var slik Fergie ønsket det, noe de alle respekterer.

2019: Fergie ønsket ifølge de resterende medlemmene av The Black Eyed Peas å fokusere på morsrollen til sønnen Axl. Foto: NTB Scanpix
2019: Fergie ønsket ifølge de resterende medlemmene av The Black Eyed Peas å fokusere på morsrollen til sønnen Axl. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre påpeker Will.i.am at hiphopgruppen elsker Fergie, og at de aldri kommer til å være noe annet enn svært imponerte over henne.

Apl.de.ap legger til at The Black Eyed Peas ser på Fergie som en søster, men forklarer at hennes ønske om å fokusere på mammarollen dessverre sto i veien for gruppens timeplan.

Will.i.am forklarer videre overfor Billboard at Fergie ikke har fått høre gruppens kommende album, men at de håper at hun kommer til å like det.

Prøver å holde kontakten

I intervjuet påpeker trioen at de prøver å holde kontakten med Fergie.

- Vi rekker nå og da og si hei, og gratulere hverandre med bursdager, ønske hverandre god jul og god påske, sier Will.i.am.

Til tross for at Fergie ikke lenger er en del av The Black Eyed Peas mener gruppen at det til syvende og sist var for det beste, da det tillot dem å introdusere sangeren J. Rey Soul for resten av verden.

- Jeg føler at vi føder en ny kunstner, J. Rey Soul. Jeg vil virkelig gi henne den største ros og respekt. Som de andre sa - Fergie gjør mammagreier, men vi har en fantastisk kunstner som vi jobber med å utvikle. Hun er en del av det nye albumet, legger Taboo til.

J. Rey Soul kom offisielt inn i Black Eyed Peas i 2018 etter å ha vunnet den filippinske versjonen av «The Voice», ifølge E News.

Fergie har hittil ikke kommentert The Black Eyed Peas uttalelser om bakgrunnen for hvorfor hun forlot gruppen.

Helene Olafsen ble mamma for kort tid siden. Nå er hun tilbake på jobb, og deler sine tanker om sin første tid med baby i hus. Vis mer

Samlivsbrudd

Som nevnt er det to år siden The Black Eyed Peas bekreftet at Fergie forlot dem. Året før ga hun ut soloalbumet «Double Dutchess» som for øvrig Will.i.am hjalp til med å produsere - i tillegg til at hun lanserte sitt eget plateselskap med navn Dutchess Music.

2017 var også året hvor nyheten om at Fergie og Josh Duhamel, annonserte at de skulle gå hver til sitt nådde pressen. Nyheten bekreftet paret selv til People.

- Det var med dyp kjærlighet og respekt at vi bestemte oss for å gå separate veier tidligere i år, sa paret i en felles kunngjøring til nettstedet.

GIKK HVER TIL SITT: I 2017 kom nyheten om at stjerneparet Fergie og Josh Duhamel hadde besluttet å gå hver til sitt. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
GIKK HVER TIL SITT: I 2017 kom nyheten om at stjerneparet Fergie og Josh Duhamel hadde besluttet å gå hver til sitt. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For å gi familien vår best mulig måte til å tilpasse seg, ønsket vi å holde dette privat før vi delte det med offentligheten. Vi er og vil alltid stå sammen og støtte hverandre og familien vår, fortsatte de.

Nyheten om skilsmissen kom to år etter at Fergie avslørte at hun og Duhamel gikk til ekteskapsterapi.

Sammen har de sønnen Axl som kom til verden i 2013, og Fergie har siden den gang uttalt seg flere ganger om mammalivet - som altså førte til at hun trakk seg ut av The Black Eyed Peas.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

Åpen for flere barn

Under et år etter skilsmissen, nærmere sagt i 2018, fikk hun blant annet spørsmål om hun kunne tenke seg å få flere barn.

- Man vet aldri. Jeg sier aldri si aldri. Det er definitivt et nytt år og omstendighetene er nye. Så akkurat nå tenker jeg ikke på det fordi jeg har fått så mye på tallerkenen min, og prøver bare å være den beste mammaen til min lille punky pie - det er det jeg kaller ham. Jeg kaller ham punky, fordi han elsker gresskarpai, svarte hun den gang, ifølge People.

Fergie forklarte også hvordan hun klarer å opprettholde en sunn balanse mellom mammalivet og arbeidslivet.

- Som enhver hardtarbeidende mor vet, så er det en delikat balansegang som jeg hele tiden må sjonglere med de ulike timeplanene, familieplanene og arbeidsplanene. Jeg må hele tiden ha grenser og sørge for at alle timene er inne, og at det er en balansert livsstil fordi jeg har så mye på tallerkenen at jeg noen ganger bare er en sliten mamma, forklarte hun.

For å få hjelp til å få med seg alt avslørte 45-åringen at hun hadde en egen kalender koordinert etter farger som hjalp henne å administrere sin travle karriere sammen med ansvaret som forelder.

LES OGSÅ: - På middag med eksens nye kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer