Patrick Dempsey:

Derfor forlot han suksesserien

- Det vil følge meg til graven, det er det ingen tvil om.

SLUTTET I TV-SERIEN: Gjennom elleve sesonger var Patrick Dempseys rollefigur Dr. Derek Sheperd en sentral skikkelse i tv- serien «Grey's Anatomy». Nå avslører skuespilleren hvorfor han forlot serien. Foto: NTB Scanpix
SLUTTET I TV-SERIEN: Gjennom elleve sesonger var Patrick Dempseys rollefigur Dr. Derek Sheperd en sentral skikkelse i tv- serien «Grey's Anatomy». Nå avslører skuespilleren hvorfor han forlot serien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2005 ble den første episoden av ABCs dramaserie «Grey's Anatomy» sendt på amerikansk tv, og den ble umiddelbart en stor suksess.

Siden den gang har seere over hele verden fått følge en gjeng med turnusleger som utdanner seg til kirurger ved det fiktive sykehuset Seattle Grace, senere kjent som Grey-Sloan Memorial Hospital, gjennom hele 14 sesonger.

Allerede i første episode ble Dr. Derek Sheperd, spilt av Hollywood-stjernen Patrick Dempsey (52), introdusert. Han skulle senere innlede et forhold til turnuslegen Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo (48), og gjennom flere sesonger fenget duoens oppturer og nedturer seerne.

TV-PAR: Patrick Dempsey og Ellen Pompeos rollefigurer fant kjærligheten i den populære serien. Her er skuespillerne avbildet sammen under Emmy-utdelingen i 2015. Foto: NTB Scanpix
TV-PAR: Patrick Dempsey og Ellen Pompeos rollefigurer fant kjærligheten i den populære serien. Her er skuespillerne avbildet sammen under Emmy-utdelingen i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I sesong elleve var den populære tv-legen i en dramatisk bilulykke der han mistet livet. Dermed var «McDreamy», som rollefiguren ofte ble kalt, historie.

Men til tross for at «McDreamy» er død i seren, lever han fremdeles i beste velgående utenfor skjermen, skal vi tro Patrick Dempsey.

Blir stoppet av fans

- Det vil følge meg til graven, det er det ingen tvil om, sier han til I News.

52-åringens valg om å forlate serien var ikke populær blant seerne. Patrick kan fortelle til nettstedet at han stadig blir stoppet på gaten av fans.

Saken fortsetter under.

- De vil at jeg skal komme tilbake til serien. Med tanke på hva som skjedde med Derek er det egentlig ganske morsomt, sier han og henviser til at rollefiguren ikke bare forsvant, men faktisk døde.

Han legger samtidig til at han selv mener det var riktig valg å forlate serien.

- Ti år er lang tid på hvilken som helst serie. Det er vanskelig å holde historiene til alle karakterende spennende, spesielt i en serie der det kommer 25 episoder i året, sier han.

- Så for meg var det tid for å gå. Det er fint å gå videre til nye utfordringer.

Fikk lønnsøkning

For medskuespiller Ellen Pompeo førte Patrick Dempseys avskjed til at hun endelig fikk den anerkjennelsen og lønnen hun følte hun fortjente.

Hun fortalte nemlig til The Hollywood Reporter i januar at hun opplevde å få helt andre lønnsbetingelser enn sin mannlige kollega gjennom ti år.

- Det at Patrick Dempsey sluttet i serien var et avgjørende øyeblikk. De kunne alltid bruke ham som et pressmiddel mot meg: «Vi trenger ikke deg, vi har Patrick» - noe de også gjorde i årevis, sa hun til Hollywood Reporter.

ANDRE LØNNSBETINGELSER: Ellen Pompeo tjente mindre enn hun fortjente mens Patrick Dempsey var en del av suksesserien, ifølge henne selv. Foto: NTB Scanpix
ANDRE LØNNSBETINGELSER: Ellen Pompeo tjente mindre enn hun fortjente mens Patrick Dempsey var en del av suksesserien, ifølge henne selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

48-åringen sa den gang at hun valgte å være åpen om hva hun tjener i håp om at hun kan sette et eksempel for andre, som for eksempel kvinner i Hollywood.

- En gang ba jeg om 5000 dollar mer enn ham, bare på prinsipp. For serien heter «Grey's Anatomy», og jeg er Meredith Grey. De ville ikke gi det til meg, fortalte hun, og fortsatte:

- Jeg kunne ha gått, men det gjorde jeg ikke. Hvorfor? Det er min serie, jeg er nummer en. Jeg er sikker på at jeg kjente på det mange andre kvinnelige skuespillere kjenner på: Følelsen av å velge bort en rolle på grunn av en mann.

Rekordhøy lønn

Ellen står ikke lenger i skyggen til noen, verken mann eller kvinne.

I fjor signerte hun en kontrakt som gjør henne til den høyest betalte kvinnelige tv-dramaskuespilleren. Kontrakten dekker den inneværende sesongen, samt en sesong nummer 15 og 16.

Med den nye avtalen kommer hun til å tjene mer enn 20 millioner dollar årlig, eller 575 000 dollar per episode. Det tilsvarer omtrent 4,5 millioner norske kroner. I tillegg vil hun tjene millioner av dollar på bonuser.

Slik kan hun fortsette så lenge hun vil. Serieskaper Shonda Rhimes har nemlig sagt til E! News at hun og hovedrolleinnehaveren har inngått en avtale om at serien skal fortsette så lenge de begge har lyst til å gjøre den.

LES OGSÅ: Èn detalj vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer