MÅTTE TREKKE SEG: «Farmen»-deltakeren Kim Stefan Jenssen (40) valgte å avbryte realityoppholdet etter en knapp uke. Her forteller han hvorfor. Video: Lars Eivind Bones og Miriam Bakkejord / Dagbladet Vis mer

«Farmen» 2018:

Derfor forlot han «Farmen» uten forvarsel

Realityoppholdet fikk en brå slutt for Kim Stefan Jenssen (40).

MÆRVOLL (Se og Hør): - Sønnen min var hovedgrunnen til at jeg meldte meg på, men også hovedgrunnen til at jeg meldte meg av. Jeg vil ikke at han skal lese om mine dumme valg i fortiden, forteller Kim Stefan Jenssen (40) til Se og Hør.

Årets «Farmen» er fremdeles i produksjon, men Jenssen har vært hjemme helt siden begynnelsen av august. Etter å ha kommet seg gjennom en knapp uke av det som forhåpentligvis skulle bli et litt lengre realityeventyr, fikk tv-oppholdet en brå slutt for den eksentriske yrkesfiskeren.

TRER AV: Kim Stefan Jenssen forsvinner ut av «Farmen»-bildene for godt i tirsdagens episode. Foto: TV 2
TRER AV: Kim Stefan Jenssen forsvinner ut av «Farmen»-bildene for godt i tirsdagens episode. Foto: TV 2 Vis mer

Atten minutter ut i tirsdagens episode gjør han plutselig tv-seere og meddeltakere oppmerksom på at det er «ting hjemme som gjør at han må reise hjem».

Innhentet av fortiden

- Det var ingen enkel avgjørelse å ta, for jeg skulle tross alt inn der og vinne hytte og bil. Men det var sånn det måtte bli, sier han.

Se og Hør er kjent med bakgrunnen for Jenssens uventede tv-exit, men velger å ikke gjengi innholdet, annet enn at det handler om en tidligere domfellelse. Dette strider åpenbart mot TV 2 og produksjonsselskapet Strix' etiske prinsipper. De var ikke kjent med saken i forkant av innspillingen.

Selv er 40-åringen, som er kjent med at Se og Hør omtaler forholdet, åpen om at han tidligere har vært tilknyttet belastede miljøer, der han av og til har levd på kant med loven.

KORTVARIG OPPHOLD: Kim Stefan Jenssen beskriver dagene han fikk på «Farmen» som et eventyr. Foto: Alex Iversen / TV 2
KORTVARIG OPPHOLD: Kim Stefan Jenssen beskriver dagene han fikk på «Farmen» som et eventyr. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg var en annen person før jeg ble far for tretten år siden, og levde et hardt og stressende liv i mange år. I utgangspunktet la jeg alle kortene på bordet for TV 2, men så har det dukket opp noen uforutsette ting i etterkant, sier Jenssen.

Den mørkrøstede nordlendingen drar fingrene gjennom det velsparte skjegget og vender blikket mot de stupbratte postkort-fjellene bak glassvinduet. Han flyttet fra Bodø til et nedlagt sjømannshjem i naturskjønne Lofoten for en stund tilbake, og beskriver sitt nye hjemsted som «verdens beste sted å bo».

Angrer ikke

Her får han den roen han trenger, forteller han. Også for å ivareta sin spirituelle overtro, som igjen bringer han tilbake til «Farmen»:

- Det var definitivt meningen at jeg bare skulle være der en uke. Jeg vet det nå, mener han.

NYTER STILLHETEN: Kim Stefan Jenssen må følge «Farmen» uten seg selv fremover. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTER STILLHETEN: Kim Stefan Jenssen må følge «Farmen» uten seg selv fremover. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Situasjonen tatt i betrakting, burde du ha meldt deg på «Farmen» i det hele tatt?

- Godt spørsmål. Jeg angrer ikke på at jeg meldte meg på, og synes jeg har fortjent den sjansen i livet mitt, konkluderer han.

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forteller til Se og Hør at de, like etter innspillingsstart i sommer, ble gjort kjent med at Jenssen ikke hadde vært «helt ærlig» i castingprosessen.

- Kan ikke sjekke vandel

- Vi tok opp dette med ham, og etter en samtale ble vi enige om at det beste for ham var å trekke seg fra deltakelsen i «Farmen», sier Iversen.

- Hvorfor ble ikke dette oppdaget tidligere?

- TV 2 har ikke mulighet til å sjekke vandel (kreve politiattest) på deltakere i tv-programmer. Det er erfarne og profesjonelle castere som jobber med å finne deltakere til «Farmen». Vi har mange og lange samtaler med de som er aktuelle deltakere, og alle møter psykolog før en avgjørelse blir tatt, forteller pressekontakten, og fortsetter:

- Vi informerer også om at det er viktig å være ærlige med oss om ting i fortiden, som kan komme opp som følge av eksponering i mediene.

Saken fortsetter under.

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Det er ikke første gang at en «Farmen»-deltaker, eller i andre realityprogrammer for den saks skyld, har måttet trekke seg fra innspillingen som følge av et kriminelt rulleblad. I 2015 ble eksempelvis 29 år gamle Mads Fosdal tvunget til å forlate tv-gården på grunn av en rettssak som var berammet mens opptakene pågikk.

Avhengig av tillit

En politiattest utstedes ikke på generelt grunnlag, og produksjonsselskap oppfyller altså ikke politiets vilkår. Iversen forteller at de derfor er avhengig av tillit fra menneskene som tar del i kanalens programmer.

- I siste instans må vi kunne stole på at de vi tar med er ærlige med oss. Vi er lei oss for at Kim Stefan måtte forlate «Farmen». Han er en fargerik fyr som vi gjerne skulle sett mer av i programmet. Når det ble som det ble, så er det ingen «hard feelings» fra vår side. Vi ønsker Kim Stefan det beste, legger han til.

Tilbake i Lofoten er Jenssen tydelig på at han ikke har noen andre å skylde på enn seg selv.

- Jeg skulle selvfølgelig ønske at fortid kunne være fortid, men det er ikke vits å legge skyld på noen her. Jeg har for lengst akseptert at det ble som det ble, sier han.

LES OGSÅ: Angrer på to av tre ekteskap

Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder