AMORS PILER: Adam Douglas var på turné i Norge i 2007, og så aldri tilbake. Det var nemlig kjærligheten som skulle sørge for at han endte opp her til lands. Foto: NRK
AMORS PILER: Adam Douglas var på turné i Norge i 2007, og så aldri tilbake. Det var nemlig kjærligheten som skulle sørge for at han endte opp her til lands. Foto: NRKVis mer

Derfor flyttet «Stjernekamp»-Adam til Norge

- Det var som endelig å finne hjem.

(Se og Hør): Det spisser seg til i årets sesong av «Stjernekamp» på NRK, og det er bare tre deltakere igjen i konkurransen. Det betyr at det i kveld er duket for semifinale i det populære musikkprogrammet, der deltakerne Ida Maria, Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas skal møte hverandre i sjangrene joik og disco.

Mens Didrik og Ida Maria allerede har hatt store karrierer her til lands, med flere presseoppslag og deltakelser i andre programmer, er Adam Douglas av den mer tilbaketrukne typen i norsk mediekontekst.

36-åringen vokste opp i Oklahoma i USA, der han fra tidlig av fant ut at musikk var hans store kall her i livet. Nå, flere tiår etterpå, jobber han med det fast - men på et annet kontinent, i et annet land.

Falt for nordmann

Hvordan endte egentlig publikumsfavoritten opp i Norge? Svaret er selvfølgelig kjærligheten.

I et stort intervju med Dagbladet denne lørdagen forteller artisten åpent om hvordan det var en kvinne som til syvende og sist fikk ham til å forlate tryggheten i USA til fordel for vårt lille land her i Nord-Europa.

I 2007, mens han turnerte rundt om i USA, ble han spurt om han ville spille med bandet Woodleg Odd fra Sunnmøre. Den første konserten ble arrangert i Bremanger i Sogn og Fjordane, men det utfoldet seg ikke helt som planlagt.

Han ble nemlig truffet av amors piler da han så ut på dansegulvet foran seg, og oppdaget en jente med gullpaljetter på skoene. Han bommet på tekstene der han sto.

- Øynene hennes var så vakre. Jeg kunne ikke se bort fra henne, sier han til avisen.

En måned etterpå flyttet Adam til Ålesund for å spille med bandet sitt, men også for sin nye kjæreste: Kristin Enevoldsen Solberg. De snakket hele natten etter den første konserten, og ble stormforelsket i hverandre.

I 2012 giftet paret seg i Norge, og lever i dag sammen.

- Det var som endelig å finne hjem, sier han og fortsetter:

- Selvfølgelig hadde det mye med Kristin å gjøre. Jeg kunne være meg selv for første gang sammen med henne. Jeg trengte ikke gjemme noe, det var veldig lett og naturlig. Og fra dag én følte jeg at det var en positiv vibe i Norge. Jeg ble akseptert for den jeg var, som menneske og musiker, forteller han.

Vant konkurranse

Paret har i dag sønnen Alvin sammen, som er tre år. Adam sier at det å være pappa er det beste han vet om, selv om det tidvis kan være slitsomt.

«Stjernekamp» sendes 19:55 på NRK 1 lørdag kveld.

I fjor sommer kom Adam til topps i konkurransen Baltic Song Contest, en årlig konkurranse på Östersjöfestivalen i Karlshamn.

Det er hovedsakelig land som grenser til Østersjøen som deltar, men andre land, deriblant Norge, har deltatt flere ganger. Konkurransen sendes på TV i Polen. Den kjente polske artisten Ania Dabrowska deltok blant andre i år.

- Det var utrolig gøy å være med på dette. Man kan se på det som en liten Eurovision. Forskjellen er at alle som spiller har skrevet låtene selv. Det er litt mer gøy sånn, og det var derfor jeg ville være med, sa Douglas til Dagbladet den gang.