Guri Solberg:

Derfor flyttet hun

Nå forklarer TV 2-profilen hvorfor hun og familien bor i New York.

FLYTTET: Guri Solberg og familien har flyttet til New York. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
FLYTTET: Guri Solberg og familien har flyttet til New York. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Publisert

Den populære programlederen og TV-profilen Guri Solberg (45) kunne i sommer avsløre at hun hadde fått seg ny jobb. Solberg, som i årevis har ledet en rekke kjente programmer på TV 2, skulle prøve seg som nyhetsanker hos samme arbeidsgiver.

Nå kan 45-åringen røpe en ny endring i livet sitt. Solberg og familien er nemlig på plass i New York.

- Veldig spennende

For omtrent en uke siden begynte TV-profilen å legge ut bilder fra New York på Instagram. Hun kunne også fortelle at familien var på plass i en leilighet de skulle bo i frem til sommeren.

«Litt ferie, litt jobb, veldig spennende», skrev Solberg i et innlegg på Instagram til et bilde av utsikten familien har fra boligen

AVSLØRER: Gisle Agledahl, kjent fra «Jævla homo» på NRK, avslørte at han skulle flytte til New York. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

Solberg har fått en rekke kommentarer og reaksjoner på det at hun nå har flyttet, og denne uken følte hun behov for å oppklare overfor følgerne sine.

Det gjorde hun i et innlegg på Instagram.

«Takk for AMAZING respons og masse spørsmål rundt alle New York-bildene jeg legger ut», åpnet 45-åringen innlegget med, før hun fortsatte:

FORKLARER: Guri Solberg befinner seg for tiden i New York. Foto: Privat
FORKLARER: Guri Solberg befinner seg for tiden i New York. Foto: Privat Vis mer

«Vi er her fordi mannen min forsker på et universitet i byen, barna skal gå på skole og jeg skal jobbe for TV 2. De første ukene tar vi det litt med ro. Vi bor i Williamsburg, Brooklyn og blir her frem til sommeren. Blir nok mye Manhattan skyline og hverdagsliv i monitor fremover».

Dette skal hun gjøre i New York

Overfor Se og Hør påpeker Solberg at hun nå er i USAs største by først og fremst som «forskerfrue». Den kjente programlederen setter stor pris på at hele familien kunne dra, og takker sin fleksible arbeidsgiver TV 2 for det.

- Jobbingen for TV 2 dreier seg først og fremst om voicing av førti programmer av «Sommerhytta» - sesong seks, som skal sendes denne våren, forteller Solberg til Se og Hør, og legger til at hun i tillegg skal være disponibel for TV 2s redaksjoner.

OPPDATERER FØLGERNE: Dette er ett av flere New York-bilder Guri Solberg har delt på Instagram. Foto: Privat
OPPDATERER FØLGERNE: Dette er ett av flere New York-bilder Guri Solberg har delt på Instagram. Foto: Privat Vis mer

- Planen er at jeg skal levere stoff til de som trenger eller ønsker det. Kanskje får jeg også laget noen episoder av podkasten min «Bra damer».

Å jobbe «hjemmefra» har blitt mer vanlig som følge av pandemien, men få er nok så langt unna kontoret, som det Solberg er:

- Det er rart å sitte i 22. etasje i Williamsburg i Brooklyn og snakke om små hytter ved Glommas bredd, men jeg er veldig takknemlig over at dette lar seg gjøre herfra.

Jobber fra kott

På Instagram har Solberg delt et bilde som viser frem den nye arbeidsplassen hennes - et kott. Det er der «Sommerhytta»-magien skjer:

- For at lyden skal bli bra nok har jeg kjøpt en god mikrofon, og for at akustikken skal være riktig, har jeg plassert meg inni et kott i gangen vår, røper Solberg.

KOTTET: Det er her Guri Solberg utfører «Sommerhytta»-jobbingen. Foto: Privat
KOTTET: Det er her Guri Solberg utfører «Sommerhytta»-jobbingen. Foto: Privat Vis mer

- Der henger det mange ytterjakker som gir god demping, og med et ullteppe over hodet, blir det rene studiolyden. Litt varmt når jeg holder på lenge, men ellers bra. Og viktig at resten av familien er stille! fortsetter hun overfor Se og Hør.

Familien skal tilbake til Norge i slutten av juni, og fra høsten av skal Solberg tilbake i rollen som nyhetsanker.

Det meldte TV 2 onsdag denne uken.

Solberg blir da nyhetsanker for hovedsendingene til kanalen, da hun skal vikariere for Siri Kleiven Strøm - som venter sitt andre barn.

TILBAKE: De tidligere vinnerne Levi Try og Øyunn Krogh var tilbake på «Sommerhytta», og dette sa de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

Det er ikke så lenge siden familien ankom New York, men det ser ut til at både store og små stortrives:

- Jentene gleder seg over amerikanske frokostblandinger og bruktbutikker, og forrige uke så de Billie Eilish i «Madison Square Garden», så det lever de lenge på, forteller Solberg, og følger opp:

- Litt skummelt med ny skole, men de er modige.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Trodde jeg ikke skulle klare det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer