Anine Stang:

Derfor flyttet hun hjem

- Det har vært et eventyr.

RESPEKT: Anine Stang forteller at hun har fått enorm respekt for andre mødre etter at hun selv fikk barn. Foto: NTB Scanpix
RESPEKT: Anine Stang forteller at hun har fått enorm respekt for andre mødre etter at hun selv fikk barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Anine Stang (34) har i flere år vært kjent som låtskriver og popsanger, og står blant annet bak låtene «Dinnertime», «Dominoes» og «Trying You On». På sistnevnte låt samarbeidet hun med Richard Fortus (53), gitarist i Guns N' Roses.

Det er derimot ikke bare gjennom musikk låtskriveren har fått oppmerksomhet. Hun har også fått vist seg frem på TV-skjermen, blant annet i «Det Store Korslaget», «Beat for Beat», «Melodi Grand Prix», «Popstokk» og i TV Norge-programmet «All Together Now».

POPULÆR: Anine Stang har deltatt i en rekke TV-programmer, blant annet «Det Store Korslaget». Her sammen med duoen Erik & Kriss. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Anine Stang har deltatt i en rekke TV-programmer, blant annet «Det Store Korslaget». Her sammen med duoen Erik & Kriss. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste årene har det imidlertid vært relativt stille fra Anine Stang.

- Et eventyr

34-åringen har vært mye på flyttefot de siste årene. I 2007 flyttet hun til Los Angeles, før hun ble signert av Universal Music - og flyttet hjem til Norge en periode.

Deretter ventet flere muligheter, og i 2011 sto den svenske hovedstaden for tur, før Stang og kjæresten, regissør Petter Tangmyr (39), returnerte til Los Angeles.

I 2018 flyttet de hjem til Norge igjen, der de siden har stiftet familie.

- Jeg var hjemme i Norge på juleferie. Jeg syntes Oslo var blitt en så kul by, og jeg hadde mye jobb. I tillegg kjente jeg at jeg ikke ville være så langt borte herfra, sa hun til Se og Hør da vi møtte henne i anledning en slippfest for hennes nye låt «All My Love».

Artisten forteller at arbeidslivet i USA ikke bare var enkelt, men at hun har tatt med seg gode erfaringer fra årene hjem til Norge.

- Det har vært et eventyr. Man må jobbe beinhardt, men man lærer så enormt med arbeidsdisiplin, og du jobber med toppnivået, så man må hele tiden presse seg selv, sier hun.

EGET PLATESELSKAP: Anine er ikke bare en låtskriver, men har også startet sitt eget plateselskap, «Electric Stardust». Foto: NTB Scanpix
EGET PLATESELSKAP: Anine er ikke bare en låtskriver, men har også startet sitt eget plateselskap, «Electric Stardust». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ville heller dø

Men det var ikke alltid en selvfølge at 34-åringen skulle bli sangstjerne.

Som 14-åring ble hun diagnosert med rygglidelsen skoliose, som ifølge Norsk Helseinformatikk er skjevheter i ryggsøylen som er så markante at de kan gi problemer.

Sett bakfra kan ryggen ha en S-form eller en C-form. 0,5 til 3 prosent av alle barn og ungdommer har skoliose, men bare en tiendedel behøver behandling.

- Jeg måtte gå med hardplastkorsett over halve kroppen 23 timer i døgnet. Det var så stramt at jeg nesten ikke kunne puste normalt - og synging var helt uaktuelt. Da de viste meg korsettet på sykehuset, klarte jeg ikke slutte å gråte. Der og da ville jeg heller dø, har Anine Stang tidligere fortalt til Dagbladet.

Lidelsen har flere alvorlighetsgrader, alt etter hvor stor vinkelen i ryggraden er. Bøyen i Stangs ryggrad var på 37 grader, og regnes som alvorlig.

Vis mer

Sykdommen og legenes pessimistiske spådommer fikk henne til å jobbe enda mer målrettet mot artistdrømmen.

- Selv om jeg var redd, gjorde sykdommen at jeg ble fast bestemt på å bli artist. De skulle ikke få ta fra meg drømmen min også, sa hun.

- Usikker om jeg kunne få barn

Men sykdommen stoppet altså ikke Stang, som siden har hatt suksess både her til lands og internasjonalt.

Hun har også lykkes på hjemmebane, og for et drøyt år siden ble 34-åringen mamma for første gang, da hun fikk en datter.

På grunn av sykdommen hun fikk i ungdomstiden, var artisten svært bekymret for hvordan en eventuell graviditet og fødsel ville utarte seg.

- Jeg var faktisk usikker på om jeg kunne få barn. Men det viste seg å ikke være noe problem i det hele tatt. Jeg hadde den type svangerskap man nesten ikke har lov å snakke høyt om. Jeg hadde nesten ingen plager og ingen komplikasjoner på grunn av sykdommen. Så all den bekymringen var bortkastet, forteller hun til Se og Hør, og legger til at hun ikke hadde noen forventninger til å bli mamma.

- Jeg forberedte meg på å få fødselsdepresjon, og jeg gledet meg ikke spesielt til å bli mamma, da jeg ikke visste hva som ventet meg, sier hun videre.

Artisten forteller at hun ikke forsto hva som skulle skje, men at datterens ankomst endret alt.

- Alt falt på plass, og det var da jeg ble inspirert til å skrive låten «All My Love».

Låten handler om følelsene hun fikk da hun endelig ble mamma, og ifølge henne selv var kjærligheten hun opplevde «overveldende».

- Jeg hadde aldri tenkt så mye på barn. Jeg hadde ingen forventninger, og det tror jeg var lurt - å ikke ha et bilde av at det skulle bli perfekt, forteller Stang.

LES OGSÅ: Mistet begge beina og alle fingrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer