Bill Skarsgård:

Derfor flytter Skarsgård hjem til Sverige

Skuespilleren avslører fremdtidsplanene.

FLYTTER HJEM: Skuespiller Bill Skarsgård venter barn i slutten av sommeren, og vil etablere et trygt hjem for familien i hjemlandet. Foto: NTB Scanpix
FLYTTER HJEM: Skuespiller Bill Skarsgård venter barn i slutten av sommeren, og vil etablere et trygt hjem for familien i hjemlandet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uken avslørte den svenske skuespilleren Bill Skarsgård (27) at han venter sitt første barn sammen med kjæresten Alida Morberg (33).

- Jeg skal bli pappa, kunne han bekrefte overfor Aftonbladet, da de møtte ham på den årlige Comic-Con i San Diego.

Ifølge avisen kommer parets førstefødte barn til verden i slutten av sommeren.

Bill, som er sønn av den kjente skuespilleren Stellan Skarsgård (67) og lillebror til Alexander Skarsgård (41), gjør for tiden suksess i Hollywood. Akkurat nå er han aktuell i HBO-serien «Castle Rock» av Stephen King.

27-åringen er også kjent fra filmer og serier som blant annet «Atomic Blonde», «It» og «Hemlock Grove».

Flytter hjem

Men til tross for at Hollywood-karrieren går bra, har Bill og kjæresten nå bestemt seg for å flytte tilbake til Sverige.

Skuespilleren forteller til Aftonbladet at de to har kjøpt leilighet sammen i Stockholm.

- Jeg følte det var viktig å ha et hjem, en fysisk plass. Nå har jeg det. Det er mitt første hjem, vi bygger huset og det føles bra. Det er også stedet der jeg vokste opp og der hele familien min er. Så det kommer til å bli basen vår, sier han.

Bill forteller at han ser frem til å slå seg til ro og skape et trygt hjem for seg og sin lille familie.

- Jeg har aldri hatt det som voksen, jeg har aldri hatt min egen seng. Så det er deilig nå, sier han til avisa.

NORSK FILM: I 2012 spilte Bill Skarsgård i den norske storfilmen «Victoria». Her med manusforfatter Torun Lian (t.v.), skuespillerne Iben Akerlie og Jakob Oftebro. Foto: Lise Åserud / Scanpix
NORSK FILM: I 2012 spilte Bill Skarsgård i den norske storfilmen «Victoria». Her med manusforfatter Torun Lian (t.v.), skuespillerne Iben Akerlie og Jakob Oftebro. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Vil fremdeles jobbe i USA

Men selv om Bill Skarsgård nå flytter hjem fra Hollywood, betyr ikke det at han i fremtiden kommer til å takke nei til jobbtilbud i USA, ifølge Expressen.

- Jeg tror ikke jeg vil bruke mer tid i Sverige enn jeg har gjort tidligere. Jeg er der i noen måneder av året, så jobber jeg et par måneder, og så er jeg i Los Angeles et par måneder for å prøve å få jobb. Jeg liker å ha det sånn, sier han til Aftonbladet.

Ifølge Expressen har Bill tidligere fortalt i podcasten Värvet at han aldri følte seg helt hjemme i Hollywood mens han bodde der.

- Jeg tror Stockholm alltid vil være hjemme for meg. Selv om jeg bor andre steder, kommer jeg uansett hjem til Stockholm, sa han.

Bills berømte pappa, den anerkjente skuespilleren Stellan Skarsgård, som har vært å se i filmer som «Pirates of the Caribbean» og «Mamma Mia!», gleder seg til å bli bestefar igjen.

- Jeg har åtte barn og et barnebarn, og nå skal jeg få en til. Det er veldig kult, sier han til Aftonbladet.

Stellan Skarsgård forteller om innspillingen av filmen Kraftidioten og da han lærte å kjøre beltebil i snøen på Beitostølen. Video/Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Filmfamilie

Fra sitt ekteskap med My Skarsgård har Stellan de seks barna Alexander (41), Gustaf (37), Sam (36), Bill (27), Eija (26) og Valter (22). I tillegg har han sønnene Ossian (9) og Kolbjörn (5) med sin nåværende kone Megan Everett (42), som han giftet seg med i 2009.

Av Stellan Skarsgårds åtte barn, har så langt fem av dem selv valgt å satse på et liv i kulturbransjen. Mens eldstemann Alexander Skarsgård har gjort stor suksess i filmer som «The Legend of Tarzan» og HBO-serien «Big Little Lies», har Gustaf Skarsgård spilt i blant annet «Kon-Tiki» og «Vikings». Også Valter Skarsgård har valgt skuespilleryrket, og har blant annet medvirket i serien «Arn».

Sam Skarsgård (36), som er nummer tre i søskenflokken, har derimot holdt seg mer i bakgrunnen. Han har likevel medvirket i noen filmproduksjoner, som «Att döda et barn», «Den osynlige» og «Skuggvärld».

Hollywood-stjernens eneste datter, Eija (26), har på sin side valgt å holde seg helt unna filmbransjen og skuespilleryrket.

I et intervju med Dagens Nyheter i 2013, understreket hun at hun ikke kommer til å dukke opp på tv-skjermen eller det store lerretet:

- Nei, jeg synes vi har mange nok i familien, sa hun til avisa den gang, ifølge Expressen.

De senere årene har Eija Skarsgård jobbet i utelivsbransjen, og hun har vært nattklubbsjef på Vardagsrummet på Stureplan i Stockholm - en jobb hun fikk i en alder av knappe 20 år.

LES OGSÅ: NRK-paret fikk sitt tredje barn