Markus Bailey:

Derfor flytter han fra Norge

«Maskorama»-profilen røper overraskende planer for det kommende året.

SUKSESS: Markus Bailey, eller «Elgen», kom på andreplass i NRK-suksessen «Maskorama». Nå røper han flere hemmeligheter fra den mystiske produksjonen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Kine Falch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at NRK-suksessen «Maskorama» tok Norge med storm. Lørdag etter lørdag satt flere ihuga seere klistret til tv-skjermen for å få med seg de norske stjernene opptre, iført kostymer som skjulte identiteten deres.

Forrige lørdag tok imidlertid programmet slutt, og vinneren ble kåret. Da fikk man omsider vite at det var Ulrikke Brandstorp (25) som gjemte seg bak kostymet til Trollet.

Det var for øvrig også hun som vant «Maskorama». Bak Vikingen var ingen ringeren enn Youtuberen Herman Dahl (18) og sist, men ikke minst, var det selveste Markus Bailey (28) som var inni Elge-kostymet.

ØDELAGT: Mannen bak elgemaska, Markus Bailey, ødela skoen under sitt siste nummer i «Maskorama». Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen. Vis mer

Bailey havnet på en andreplass, noe han påpeker at han er stolt over når Se og Hør tar en prat med programlederen.

- Jeg har fått veldig positive og hyggelig tilbakemeldinger. Folk synes det er gøy at jeg har vært med og synes jeg har bidratt med underholdning. Det er det eneste jeg vil, så det har vært veldig kult. Jeg elsker jo oppmerksomhet og bekreftelse. Jeg må innrømme at jeg har kost meg, sier han lattermildt.

Blir ingen artistkarriere

28-åringen fikk masse oppmerksomhet for opptredenen sine, og spesielt sangstemmen fikk han mye ros for. Overfor Se og Hør er han imidlertid ikke like sikker på om han ønsker en karriere innenfor sang.

- Jeg vet ikke. Jeg tenker at å slippe en låt hadde vært gøy, men det er bare fordi jeg er misunnelig på Nicolay Ramm og Mads Hansen. Da tenker jeg at det vil jeg også, men å gå for en artistkarriere tror jeg ikke at jeg skal. De som kan det får holde på med det, sier han.

ANDREPLASS: Markus Bailey var Elgen. Over 60 prosent gjettet riktig. Foto: Julia Naglestad / NRK
ANDREPLASS: Markus Bailey var Elgen. Over 60 prosent gjettet riktig. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Bailey har nemlig lagt seg helt andre planer for det kommende året, og kan røpe at han skal flytte til USA.

- Jeg skal flytte til Los Angeles. Jeg har begynt i et nytt firma som heter Portal One. Det er en app som har fått investorer som Justin Bieber og Ariana Grandes manager Scooter Braun. Jeg skal til USA neste år og prøve lykken der, det blir spennende, røper han.

Programlederen forklarer videre at han har sett for seg at han skal tilbringe et år i Los Angeles for å se hvordan ting går.

- Så satser man på at det går bra og hvis ikke kommer jeg tilbake til tryggere Norge, legger han til.

VANT: Ulrikke Brandstorp ble vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Kjæresten flytter med

- Hva blir jobben din?

- Jeg er programleder. Det er et spill hvor man kan spille mot gjester, vi hadde for eksempel Vidar Villa som gjest. Så da kan man spille mot gjesten også er det en talkshowbit, svarer han, og legger til:

- Målet er at man spiller det spillet, og så kommer for eksempel Justin Bieber på og skal spille, og da kan folk spille mot ham. Det er veldig teknologiske, fancy greier.

Bailey innrømmer at han grugleder seg til han skal begi seg ut på sitt nye en ny karriere i USA.

- Jeg har blitt så utrolig glad i Norge. Da man var ung tenkte man: «ja ja, man må jo flytte til Los Angeles og prøve seg der». Men nå har jeg blitt voksen, og det er så trygt og godt her, fortsetter han.

NYTT LIV: Snart får vi se Adrian Sellevoll kjempe om å bli Norges tøffeste kjendis i «71 grader nord kjendis». Nå forteller han hvorfor han valgte å legge om sin festglade livsstil. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Han kan også fortelle at kjæresten, jevnaldrende Marie, skal være med på flyttelasset, hun må bare fullføre masteren i Norge først. Det var i februar at Bailey røpet overfor TV 2 at han hadde funnet kjærligheten med Setesdal-jenta Marie.

- Hun var først en sommerflørt som bodde i Kristiansand. Da hun flyttet til Oslo i fjor for å studere, møttes vi igjen, fortalte Bailey til Se og Hør.

28-åringen fortalte videre at han ikke hadde vært noe god på stevnemøter. Særlig tv-karrieren har kommet i veien, fortalte han. Denne gang var imidlertid prioriteringene annerledes.

- Verden fungerer på mystisk vis, og plutselig klaffer det bare.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om forlovelses­ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer