Derfor fikk ikke Adelén bli med på etterfest

- Jeg synes det er veldig synd at artistene under 18 blir holdt isolert fra det sosiale arrangementet som holdes rundt en så stor kveld, sier stjerneskuddets manager David Eriksen til Seoghør.no.

STJERNESKUDD: Adelén opptrådde fredag kveld på VG-lista-konserten på Rådhusplassen i Oslo, men siden hun er under 20 år fikk hun ikke ta del i etterfesten for artistene som ble arrangert på Stratos samme kveld. Foto: Stella Pictures
STJERNESKUDD: Adelén opptrådde fredag kveld på VG-lista-konserten på Rådhusplassen i Oslo, men siden hun er under 20 år fikk hun ikke ta del i etterfesten for artistene som ble arrangert på Stratos samme kveld. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Fredag kveld ble VG-listas årlige sommerturné dratt i gang med konsert på Rådhusplassen i Oslo, og til tross for at stormen «Geir» gjorde publikum og artistene våte, var stemingen god under musikkeventet.

Etter at showet på Rådhusplassen var ferdig, og artister som Truls, amerikanske Jason Derulo og LidoLido hadde gitt publikum det de hadde kommet for å se, trakk festen seg over til utestedet Stratos på Youngstorget i Oslo.

Men for de yngste artistene ble kvelden kortvarig - ettersom Stratos har 20 års aldersgrense. Og det satte blant annet ikke artist Adelén Russillo Steen (16) pris på.

- Jeg synes det er veldig synd at artistene under 18 blir holdt isolert fra det sosiale arrangementet som holdes rundt en så stor kveld. Jeg har full forståelse for bevilgningslovverket, men her har de med seg verger i form av enten foreldre eller management, og vil lett blitt håndtert på lik linje som å ta med seg «barna» på restaurant, sier David Eriksen, Adeléns manager, til Seoghør.no.

Til VG fortalte Adelén lørdag at hun syntes det var dumt å ikke få vært med på etterfesten på Stratos, hvor artistene og deres kjendisvenner samlet seg for å nyte den våte sommerkvelden:

- Det er kjipt ikke å få bli med på festen etterpå, men jeg sitter igjen med en god følelse, og det er det viktigste.

Jama Awaleh, som er daglig leder på Stratos, forteller til Seoghør.no at han følger lovverket, og at det i utgangspunktet aldri blir avhold arrangementer på det populære utestedet for folk under 20 år:

- Aldersgrensen ble satt automatisk til 20 år, da vi hadde spritservering i barene. Denne grensen ble satt sammen med arrangør av eventet. Vi har i utgangspunktet ikke arrangementer for folk under 20 år på Stratos, og ifølge lovverket må det minst være 20 års aldersgrense dersom det serveres nettopp sprit. Dette er lovbestemt, og med andre ord har gjester under 20 ingen adgang.

- Men har dere tatt i betraktning at det er flere av artistene som er under 20 år, og som kanskje ikke synes det er like gøy å ikke få vært med på alle delene ved arrangementet?

- Ja, det har vi. Men alkoholloven og generelle lovbestemmelser må være lik for alle. Et slikt arrangement kan ikke sammenlignes med det å ta med barna på restaurant. Dette er en nattklubbsetting, og vi har ikke kapasitet til å fotfølge artistene under 20 for å passe på at de ikke får i seg sprit og annen alkohol. 

Det er Playroom Event, hvor Jan Fredrik Karlsen er kreativ leder, som har stått for VG-lista-arrangementet.

LES OGSÅ: - Gikk ned i vekt da jeg sluttet å treneVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer