«Stjernekamp»:

Derfor får vinneren «ingenting»

Artistene får ikke akkurat hytte, bil og en svær pengepremie.

FINALISTENE: Lørdag kveld skal vinneren av årets «Stjernekamp» kåres. Noen stor penge- eller gavepremie blir det imidlertid ikke. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
FINALISTENE: Lørdag kveld skal vinneren av årets «Stjernekamp» kåres. Noen stor penge- eller gavepremie blir det imidlertid ikke. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Stjernekamp» har så langt bydd på spektakulære opptredener, tårevåte øyeblikk, skjelvende ben og flotte kostymer. Nå er sesongen snart ved veis ende, og vinneren skal kåres lørdag kveld.

I år er det KEiiNO-vokalist Alexandra Rotan (25) og jodler og strupesanger Bjørn Tomren (40) som står i den store finalen, og skal altså kjempe side om side for å ta hjem premien.

Men det er kanskje mange som ikke vet hva vinneren egentlig får i premie. Det har vi fått svaret på.

PÅ FRIFOT: Carina Dahl forteller om hvordan hun løy for å holde corona-kjæresten skjult for mediene. Video: Rød Løper/Carina Dahl Vis mer

Ingen hytte og bil

I år som i fjor er det mest av alt heder og ære som står på spill når vinneren skal kåres. Da Se og Hør tok en prat med artistansvarlig i «Stjernekamp», Kathrine Sæten Eliassen, kunne hun opplyse om følgende premie:

- Det er statuetten, også kommer vinneren tilbake neste år og gjør opptreden i seminfinalen, og sitter i panelet i finalen. Og så er det masse heder og ære.

- Så ingen hytte og bil, altså?

- Dette er NRK vet du, ler hun.

STJERNEFINALE: Finalistene Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik fortalte hvor mye akkurat de ønsker å vinne fjorårets utgave av «Stjernekamp». Video: Christian Roth Christensen Reporter: Emma Eriksson Vis mer

- Motivert for annet enn pengepremie

Se og Hør har også stilt samme spørsmål til Mirja Minjares, prosjektredaktør i NRK. Hun forteller til Se og Hør at statskanalen ikke opererer med pengepremier av en helt spesiell grunn.

- De som sier ja til å være med på «Stjernekamp» gjør det av lyst, musikkglede og for muligheten det gir til å få vist seg frem som artist for det norske folk. Det er viktig for NRK at alle som er med, er motivert av annet enn muligheten for å vinne en pengepremie.

Vinneren får heller ikke gavepremier, fordi det ville innebære produktplassering - noe NRK ikke gjør.

COMEBACK: Adelén gjorde comeback i «Skal vi danse», seks år etter at hun vant konkurransen. Dette bruker hun tiden på nå. Vis mer

Fjorårets vinner

I fjor var det Knut Marius Djupvik (32) som vant NRK suksessprogram, etter å ha møtt Sandra Lyng (33) i den nervepirrende finalen.

- Det føles helt vilt. Det føles mye større enn det jeg kan fatte akkurat her og nå. Jeg er bare superglad, det føltes som om hodet mitt holdt på å eksplodere da jeg fikk vite svaret, sa Djupvik til Se og Hør etter seieren.

Han la til at han aldri hadde forventet at han skulle komme så langt i konkurransen.

- Å komme til finalen, og greie å vinne, er helt ubeskrivelig. Det er ekstremt stort.

LES OGSÅ: Solgte unna hele «Farmen»-premien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer