«Kompani Lauritzen»:

Derfor får vinneren dette

I andre realitykonkurranser stikker vinneren av med bil. I «Kompani Lauritzen» er premien mer symbolsk.

SVERD: I likhet med de tidligere sesongene av «Kompani Lauritzen» får vinneren et sverd. Foto: Matti Bernitz / TV 2

SVERD: I likhet med de tidligere sesongene av «Kompani Lauritzen» får vinneren et sverd. Foto: Matti Bernitz / TV 2

Vis mer
Publisert

Lørdag var det klart for siste episode av «Kompani Lauritzen». Blant de fire finalistene Rikke Isaksen (27), Emilie Voe Nereng (26), Marius Skjelbæk (31) og Emilie Enger Mehl (28) ble det til slutt sistnevnte som sto igjen som vinner av finalen.

Etter at seieren var et faktum og alle deltakerne var over målstreken, fikk de utdelt «Kompani Lauritzen»s hedersmedalje .

Vinneren fikk, i likhet med tidligere sesonger, med seg et sverd hjem til odel og eie.

- Sverdet er et symbol på mottakerens innbitte vilje til å løse oppdrag, uavhengig av forutsetninger, informerer pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl til Se og Hør.

Tildeles ved sjeldne anledninger

I både «Farmen kjendis» og «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» stikker vinneren av med en bil, men at det er nettopp et sverd som er å regne som hovedpremien i «Kompani Lauritzen» er det en god grunn til.

- Sverd er i militær sammenheng ofte brukt som symbol for edel og heroisk innsats, og var derfor også naturlig å bruke som premie i «Kompani Lauritzen», forklarer pressesjefen.

På spørsmål om hva slags sverd det er, svarer pressesjefen at det er et militært sverd som tildeles ved sjeldne anledninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.