«Kompani Lauritzen»:

Derfor får vinneren dette

I andre realitykonkurranser stikker vinneren av med bil. I «Kompani Lauritzen» er premien mer symbolsk.

SVERD: I likhet med de tidligere sesongene av «Kompani Lauritzen» får vinneren et sverd. Foto: Matti Bernitz / TV 2

SVERD: I likhet med de tidligere sesongene av «Kompani Lauritzen» får vinneren et sverd. Foto: Matti Bernitz / TV 2

Vis mer
Publisert

Lørdag var det klart for siste episode av «Kompani Lauritzen». Blant de fire finalistene Rikke Isaksen (27), Emilie Voe Nereng (26), Marius Skjelbæk (31) og Emilie Enger Mehl (28) ble det til slutt sistnevnte som sto igjen som vinner av finalen.

Etter at seieren var et faktum og alle deltakerne var over målstreken, fikk de utdelt «Kompani Lauritzen»s hedersmedalje .

Vinneren fikk, i likhet med tidligere sesonger, med seg et sverd hjem til odel og eie.

- Sverdet er et symbol på mottakerens innbitte vilje til å løse oppdrag, uavhengig av forutsetninger, informerer pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl til Se og Hør.

«KOMPANI LAURTIZEN»: Marius Skjelbæk går på en kjempebom. Video: TV 2 Vis mer

Tildeles ved sjeldne anledninger

I både «Farmen kjendis» og «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» stikker vinneren av med en bil, men at det er nettopp et sverd som er å regne som hovedpremien i «Kompani Lauritzen» er det en god grunn til.

- Sverd er i militær sammenheng ofte brukt som symbol for edel og heroisk innsats, og var derfor også naturlig å bruke som premie i «Kompani Lauritzen», forklarer pressesjefen.

På spørsmål om hva slags sverd det er, svarer pressesjefen at det er et militært sverd som tildeles ved sjeldne anledninger.

Dahl informerer om at TV 2 ikke har anledning til å gå i detalj om hvor produksjonen får tak i sverdene.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

En utmerkelse

I anledning fjorårets finale av programmet sa Dahl til Se og Hør at kanalen regner alle som får den oransje bereten som vinnere av programmet.

- Det er den de har kjempet for og det er den som betyr noe for dem. Sverdet er en utmerkelse til beste kompanijeger, den beste av de beste, som en heder i forbindelse med finalen. «Kompani Lauritzen» handler om å bygge et lag, ikke om å kåre én vinner, uttalte han den gang.

LES OGSÅ: - Må gjøre noe med levesettet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer