<strong>SPARSOM:</strong> Gordon Ramsay ønsker ikke at barna skal bli bortskjemte. Derfor får de heller ikke smake på farens formue på drøye 460 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
SPARSOM: Gordon Ramsay ønsker ikke at barna skal bli bortskjemte. Derfor får de heller ikke smake på farens formue på drøye 460 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Derfor får ikke sinnakokkens barn ett eneste øre

Kokken forteller hvorfor han ikke ønsker å videreføre formuen til barna.

Publisert

Ifølge det anerkjente finansmagasinet Forbes er den britiske stjernekokken Gordon Ramsay (50), like kjent for sin korte lunte som for sin kokkelering, verdt nærmere 466 millioner kroner.

Han er verdens best betalte kjendiskokk, noe han har blitt etter flere suksessfulle tv-programmer, 30 restauranter og egne produkter. Han hviler imidlertid ikke på laurbærene, og er fortsatt like aktiv i yrket som da han startet på midten av 1990-tallet.

<strong>FAMILIEKOKKEN:</strong> Her sammen med kona Tana, dattera Megan og dattera Elizabeth. Foto: Frederick Taylor / NTB Scanpix.
FAMILIEKOKKEN: Her sammen med kona Tana, dattera Megan og dattera Elizabeth. Foto: Frederick Taylor / NTB Scanpix. Vis mer

De samme verdiene ønsker han å videreføre til sine fire barn. Ramsay forteller i et nytt intervju at det er grunnen til at de fire millionærarvingene ikke får ett eneste øre fra ham.

Vil at de skal jobbe selv

I et portrettintervju med The Telegraph forteller sinnakokken at de fire barna hans Elizabeth «Tilly» Matilda (15), Holly Anna (17), Megan Jane (18) og Jack Scott (17) ikke kommer til å se noe til formuen hans.

Alle barna er i tenåra og går ifølge avisa i farens fotspor med studier og veldedighetsarbeid. Den stolte kjendisfaren ønsker derfor ikke å støtte dem økonomisk.

- (Formuen) går definitivt ikke til dem, og det er ikke for å være slem. Det er for å ikke skjemme dem bort, forteller han og fortsetter:

- Det eneste jeg og Tana har blitt enige om er at de skal få et depositum på 25 prosent til leilighet, men de får ikke alt, forklarer kokken.

<strong>FAMILIEN:</strong> Kjendiskokken har fire barn sammen med kona Tana. Her er de på rød løper i London i fjor høst. Fra venstre: Gordon Ramsay, Megan Ramsay, Matilda Ramsay, Jack Ramsay, Holly Ramsay og Tana Ramsay. Foto: Splash News, NTB Scanpix
FAMILIEN: Kjendiskokken har fire barn sammen med kona Tana. Her er de på rød løper i London i fjor høst. Fra venstre: Gordon Ramsay, Megan Ramsay, Matilda Ramsay, Jack Ramsay, Holly Ramsay og Tana Ramsay. Foto: Splash News, NTB Scanpix Vis mer

Han forklarer selv at han har vært «superheldig» med sin egen karrière.

- De siste 15 åra har vært fine med karrieren i USA. Seriøst, det har tjent inn en formue og jeg har vært veldig heldig, så jeg respekterer alt jeg har, forteller han.

Kastet ut av foreldremøte

Stjernekokken har flere ganger tidligere fortalt om barna sine i intervjuer, og mer spesifikt hvordan han oppdrar dem. Det er ikke alltid at alt går på skinner for den store familien, noe han i fjor kunne fortelle til Vegas Magazine.

Ramsay ble nemlig kastet ut av et foreldremøte han skulle være på sammen med datteren Elizabeth.

- Jeg glemte et av foreldremøtene på barnas skole, og da jeg dro på neste møte med yngstedattera mi, Tilly, spurte jeg rektoren om en selfie. Da ble jeg kastet ut av foreldremøtet, forteller Ramsay på spørsmål om han noen gang har feilet i livet.

- Da feilet jeg skikkelig, jeg «fucka» det opp, sier Ramsay i intervjuet og legger til:

- Neste dag fikk jeg til og med en e-post hvor det sto «kan du være så snill å ikke komme på neste foreldremøte, vi trenger ikke nærværet av Mr. Ramsay», forteller han.

Ramsay er en av verdens best betalte kokker. I tillegg til å drive et restaurant-imperium med restauranter over hele verden, lever han godt av navnet sitt ved tv-opptredener, arrangementer og skriving av kokebøker.

Ved flere anledninger har Ramsay havnet i ordkrig med kokkekollega Jamie Oliver, der sistnevnte blant annet har påstått at Ramsay er misunnelig på hans voldsomme suksess.

LES OGSÅ: For ti år siden var Kim Kardashian ukjent - så skjedde dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer