Prinsesse Märtha Louise:

Derfor får ikke Märtha Louise solgt ferieparadiset

Eiendommen er fortsatt i prinsessens eierskap.

TØFF NØTT: Taksten på prinsesse Märtha Louises sommerhytte er på 35 millioner kroner. Tre måneder etter at Se og Hør avslørte at 47-åringen selger, er den fortsatt på markedet. Foto: NTB Scanpix / Se og Hør
TØFF NØTT: Taksten på prinsesse Märtha Louises sommerhytte er på 35 millioner kroner. Tre måneder etter at Se og Hør avslørte at 47-åringen selger, er den fortsatt på markedet. Foto: NTB Scanpix / Se og Hør Vis mer
Publisert

For om lag tre måneder siden kunne Se og Hør avsløre at prinsesse Märtha Louise (47) selger sommerstedet Bloksberg på Hankø.

Beslutningen om å kvitte seg med eiendommen, skjer trolig fordi den er blitt for stor, dyr og komplisert å eie for prinsessen. Å selge arven etter kong Olav har derimot vist seg å være lettere sagt enn gjort.

Dagbladet har vært i kontakt med flere meglere i et forsøk på å få en forklaring på hvorfor hytta fortsatt ikke har byttet eier.

Der Camilla Sem i Sem & Johnsen Eiendomsmegling mener eiendommen er «litt for stort for noen», og «litt bratt ned til sjøen», tror meglerprofil Nils O. M. Nordvik at taksten kan være en mulig medvirkende årsak.

- Når man skal kjøpe en fritidseiendom til 35 millioner, har man mange perler å velge i. Da kommer man over i et helt spesielt segment, sier Nordvik til Dagbladet.

TIL SALGS: Prinsesse Märtha Louise selger sitt ferieparadis. Foto: NTB Scanpix
TIL SALGS: Prinsesse Märtha Louise selger sitt ferieparadis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mye vedlikehold

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald (81) eiendommen.

Huset har en storslått utsikt over Oslofjorden, og i 2001 arvet prinsesse Märtha Louise hytta hvor hun har tilbrakt så å si hver sommer.

Selv om eiendommen ikke har noe fastlandsforbindelse, tror ikke ovennevnte Sem at det virker avskrekkende på potensielle kjøpere. Overfor Dagbladet påpeker hun imidlertid at disse faktorene kan dra interessen ned:

«Ingen sandstrand» og «Mye vedlikehold når stort areal».

Høyspentlinjer

Forrige måned publiserte også Dagbladet en artikkel hvor det kommer frem at den nye Bloksberg-eieren får 350 meter høyspentkabler med på kjøpet.

Ifølge avisen skal kablene gå i to kabeltraseer i en lengde av 175 meter, og erstatter høyspentlinjer som i dag går over et hjørne av eiendommen.

LEGGER HØYSPENTKABEL: Ifølge Dagbladet skal til sammen 350 meter med høyspentkabel legges mellom sjøen og husene på prinsesse Märtha Louises hytteeiendom Bloksberg på Hankø. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LEGGER HØYSPENTKABEL: Ifølge Dagbladet skal til sammen 350 meter med høyspentkabel legges mellom sjøen og husene på prinsesse Märtha Louises hytteeiendom Bloksberg på Hankø. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Den høyspente strømmen kommer over til Hankø via en sjøkabel fra land, til et punkt rett ved Bloksberg.

- Vi har initiert denne løsningen, for å få en sikrere strømforsyning ut til Hankø, forklarte kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til Dagbladet den gang.

- Ingen kommentar

Hvorvidt dette vil ha noe å si for potensielle kjøpere, ønsker ikke Camilla Sem å spekulere i.

Det er megler Torbjørn Ek som har salgsoppdraget på eiendommen. På spørsmål fra Dagbladet rundt ovennevnte høyspentlinjer, har han tidligere besvart avisen slik:

«Jeg har ingen kommentarer til deg om dette. Min oppgave er å forholde meg til potensielle kjøpere. Jeg ber om forståelse for det.»

Basseng-trøbbel

Det var på 80-tallet at hytta ble utvidet med anneks og badstue, i regi av kong Harald og dronning Sonja (81). Samtidig ble hovedhuset pusset opp.

Saken fortsetter under:

I senere tid, da Märtha og hennes daværende ektemann Ari Behn (45) tok over huset, ble det bygget et 60 kvadratmeter stort basseng, utstyrt med eget badehus og garderober.

Bassenget har imidlertid stort sett bare bydd på problemer, da det i 2016 ble kjent at det enda ikke var ferdigstilt.

Hjemmefødsel

Kong Olav brukte i sin tid hytta som base da han var ute og seilte på Hankø. I flere år het det på folkemunne at «sommeren kom til Hankø når kongen ankom - og K/S «Norge» la for anker utenfor».

Da kong Harald overtok sommerhuset, dro hele familien sammen til Bloksberg, der de koste seg med avslapping og vannaktiviteter.

Märtha og hennes familie har også en rekke gode minner fra feriehuset på Hankø. Blant annet ble datteren Leah Isadora født ved hjemmefødsel på Bloksberg i 2005.

Da prinsessen fylte 31 år i 2002, brøt hun og Ari kongelige tradisjoner da de feiret dagen alene på hytta. Også Aris 30-årsdag ble feiret der samme år.

I årene da Märtha og Ari var gift, dro de ved flere anledninger på festivalen «Føling i fjæra», som i mange år ble arrangert av sistnevnte og kameraten Harald Zwart (53) på Hankø.

LES OGSÅ: - De unge skal få se hva Norge er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer