ZaraLena Jackson:

Derfor får hun kritikk for dette

Nå slår den britiske realitystjernen tilbake mot kritikerne i et langt innlegg på Instagram.

SYKDOM: Realitystjernen ZaraLena Jackson ble rammet av sykdom, som også går ut over utseendet. Video: @zaralenajackson Vis mer
Publisert

Den britiske «Ex on The Beach»-stjerna ZaraLena Jackson oppdaterer sine over 211 000 følgere på Instagram hyppig - med innlegg om både det ene og det andre.

Stadig vekk legger hun også ut bilder av seg selv uten hår. Jackson lider av sykdommen Alopecia areata, som ifølge Helsenorge.no er en hudsykdom som forårsaker lokalt og flekkvis hårtap. Som oftest gror det ut igjen, men i noen tilfeller mister man håret helt.

I fjor høst var Jackson åpen om at hun barberte bort alt håret på grunn av radikalt håravfall. Den gang ble hun hyllet for beslutningen om å la håret falle.

Realitystjernen ønsker nå å rette oppmerksomhet mot sykdommen, som rammer to prosent av befolkningen, ifølge Helsenorge.no. Det er imidlertid ikke alle Jacksons følgere som setter pris på at hun dropper parykken og viser fram sin hårløse isse.

I et innlegg publisert mandag, skriver den britiske realityprofilen at hun har fått hatefulle kommenterer på grunn av bildene hun har lagt ut.

- Ikke noe å skjule

«Jeg har faktisk fått alvorlige hatefulle kommentarer i det siste, på grunn av hårtapet mitt, men det lever jeg helt fint med. Jeg kan gjerne ta imot disse små ormenes usikkerhet hvis det betyr at jeg kan vise andre at Alopecia ikke er noe man skal behøve å skjule», skriver «Ex on The Beach»-deltakeren.

Hun skriver videre:

«Jeg kommer til å fortsette å vise meg fram med og uten parykk. Uansett».

Jackson skriver også at de fleste av følgerne hennes oppfører seg bra, men at det dessverre finnes mennesker som opptrer hatefullt når man ønsker å øke bevisstheten rundt noe som er utenom det vanlige.

Selv kommer realityprofilen styrket ut av kritikken, skriver hun:

«Jeg kommer bare til å bli mer hardhudet, og øynene mine blir åpnet mer og mer for hver dag - for det som virkelig betyr noe. Det er utrolig hvordan Alopecia får deg til å se livet annerledes».

OPERASJON: Richard Liedholm fra «Ex on the Beach» får gjennomført hårtransplantasjon. Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

Avslutningsvis tar Jackson et hardt oppgjør med dem som sitter bak telefonskjermene sine og legger igjen stygge meldinger i sosiale medier.

«Jeg er nok kanskje ikke vakker i noen menneskers øyne, det er greit. Det ville jeg sannsynligvis ikke vært verken med eller uten hår, de ville fortsatt ha noe stygt å si om utseendet mitt», heter det i realityprofilens Instagram-innlegg - som har fått over 6000 likerklikk.

LES OGSÅ: - Kalte meg Donald Trump med parykk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer