Kim Kardashian:

Derfor får hun ikke stjerne på Hollywood Walk of Fame

- Tullete og et gammelt konsept.

REALITYSTJERNE: Kim Kardashian West kan med sikkerhet si å regnes som en av verdens største tv-profiler. Det betyr likevel ikke at hun er garantert en stjerne på berømte Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix
REALITYSTJERNE: Kim Kardashian West kan med sikkerhet si å regnes som en av verdens største tv-profiler. Det betyr likevel ikke at hun er garantert en stjerne på berømte Hollywood Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Noe av det gjeveste man kan oppnå i Hollywood er å få sin egen stjerne på den berømte Hollywood Walk of Fame. Man kan vel trygt si at hvis man får sin egen plass der, har man oppnådd mye i livet, og man vil trolig bli husket for alltid.

I over 60 år, helt siden 1958, har systemet av fliser nedfelt i fortauene langs Hollywood Boulevard og Vine Street i Hollywood fungert som utmerkelser innen underholdningsbransjen.

For mange vil det kanskje være naturlig at flere medlemmer av den berømte Kardashian-Jenner-familien får sin egen stjerne. Kim Kardashian (38) skal flere ganger ha ment at det er på tide at navnet hennes blir foreviget i sement midt i Hollywood.

Men en stjerne må hun trolig se langt etter, i hvert fall hvis vi skal tro Huffington Post og Today. År etter år venter det stor spenning rundt hvilke navn som blir trukket frem som verdige en stjerne, og så langt har ingen av Kardashian-jentene vært blant dem.

Mener kona fortjener plass

Kims ektemann, Kanye West (42), som for øvrig heller ikke har en stjerne, har tidligere hatt en solid mening om at konas navn bør foreviges.

- Folk er så utdaterte og ikke moderne, sa han i et intervju med «Jimmy Kimmel Live» i 2013.

- Altså, det finnes ikke en eneste grunn til at Kim Kardashian ikke burde få en stjerne på Walk of Fame. Det er et tullete og et gammelt konsept, fortsatte han.

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Uansett hvor mange ganger, eller hvor høylytt han uttrykker seg, ser det ikke ut til at Walk of Fame-organisasjonen har tenkt til å gi etter for ønsket.

- Jeg skjønner at Kanye elsker kona si, men det er ikke dét det handler om når man skal få en stjerne, sa talspersonen for Walk of Fame, Ana Martinez, i 2013.

Videre forklarte hun hvorfor Kim ikke er kvalifisert som stjerne-kandidat.

Må vinne priser

- Vi har ikke en kategori for realitystjerner på Walk of Fame. De gjør ikke noe spesielt annet enn å gå gjennom sine hverdagslige liv og ritualer på tv. Vi hedrer personer som har spilt, regissert eller produsert prisvinnende serier og filmer, sa talskvinnen, og fortsatte:

- Og for musikkategoriene gjelder det samme, folk som for eksempel har solgt til gull.

Avslutningsvis la ikke Martinez skjul på at Kim en dag kan få sin helt egne stjerne, men da må hun gjennom flere kriterier.

- Utvalget vil gjerne vurdere realitystjerner, men da må de bli nominert eller vinne en Emmy, Oscar, Grammy - eller en annen stor pris.

Hvorvidt Kim fremdeles ønsker seg en stjerne, eller om de prøver å få det til, er ikke kjent.

En av dem som har fått pris for å ha vært med i et realityprogram er ingen ringere enn den amerikanske presidenten, Donald Trump (73). I 2004 ble Trump produsent og vert i NBCs «The Apprentice», hvor en gruppe deltakere konkurrerte om en lederjobb i et av Trumps selskap, med en årslønn på 250 000 dollar.

Tre år senere, i 2007, ble Trump hedret med en stjerne for sitt bidrag til tv-underholdningen.

HEDRET: Donald Trump fikk sin egen stjerne for tolv år siden. Foto: NTB Scanpix
HEDRET: Donald Trump fikk sin egen stjerne for tolv år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ødelagt stjerne

De siste årene har stjernen hans på ingen måte fått være i fred.

Få dager før presidentvalget i 2016 ble den nemlig slått i stykker med slegge og hakke av James Otis.

Aktivisten hevdet han egentlig ville fjerne stjernen, og auksjonere den bort for å skaffe penger til kvinnene som hadde stått frem og anklaget Trump for seksuell trakassering.

KNUST: I fjor ble stjernen til Donald Trump nok en gang rasert og totalt ødelagt. Foto: NTB Scanpix
KNUST: I fjor ble stjernen til Donald Trump nok en gang rasert og totalt ødelagt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
REPARERT: Stjernen til presidenten ble også rasert i 2016. Her under reparasjonen samme år. Foto: NTB Scanpix
REPARERT: Stjernen til presidenten ble også rasert i 2016. Her under reparasjonen samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Otis ble i 2017 dømt til tre års betinget fengsel og 20 dager med samfunnsstraff for lovbruddet, og måtte betale 4400 dollar for å dekke erstatning- og advokatutgifter.

Også i fjor ble det begått hærverk mot Trumps stjerne.

Den gang ba Hollywood Chamber of Commerce, som administrerer kjendisfortauet på vegne av Los Angeles, folk uttrykke misnøye mot dem som har fått stjerne på andre måter.

Når man blir hedret med stjerne er det som regel en stor seremoni hvor hovedpersonen har med seg både venner, familie og kollegaer og det blir som oftest holdt flere taler.

Rørende taler

Da «Deadpool»-stjernen Ryan Reynolds (42) fikk sin i 2016, viste han blant annet frem døtrene, som han har med «Gossip Girl»-stjernen Blake Lively (31), for første gang.

Også hans egen tale fikk mye oppmerksomhet.

- Du er det beste som noen gang har hendt meg. Du gjør alt bedre. Og du har gitt meg de to mest fantastiske barna jeg kunne håpe å få, sa han til Blake Lively ifølge E! Online.

STJAL SHOWET: Da Ryan Reynolds fikk sin stjerne viste han og Blake Lively frem sine to barn. Foto: NTB Scanpix
STJAL SHOWET: Da Ryan Reynolds fikk sin stjerne viste han og Blake Lively frem sine to barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også Maroon 5-stjernen Adam Levin (40) hedret familien sin da han i 2017 fikk sin plass på den mye omtalte gaten i Hollywood.

- Jeg vet ikke om det alltid har vært en drøm for meg, fordi det alltid virket som noe som ikke kom til å skje. Det er veldig surrealistisk. Å ha familien, kona og datteren min her - jeg kunne ikke ha bedt om noe annet, sa han.

Maroon 5-stjerna fortsatte å skryte av sine to øyenstener:

- Jeg har en datter, jeg har den vakreste kona i hele verden. Jeg er en av de heldigste personene som noensinne har levd, og det har ingenting med meg å gjøre, det har å gjøre med de personene jeg elsker høyest. Så jeg takker alle disse menneskene.

LES OGSÅ: Pikante rykter om utroskap

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer