Ashlee Simpson:

Derfor falt karrieren i grus

- Plutselig hatet hele verden meg.

GIKK UNDER JORDEN: Artist Ashlee Simpson (33) oppnådde stor popularitet på midten av 2000-tallet. Så skulle én opptreden rasere alt. Foto: NTB Scanpix
GIKK UNDER JORDEN: Artist Ashlee Simpson (33) oppnådde stor popularitet på midten av 2000-tallet. Så skulle én opptreden rasere alt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun ble konstant sammenliknet med sin velkjente storesøster, Jessica (38). For Ashlee Simpson (33) var det aldri en enkel oppgave å kare seg mot toppen av underholdningsbransjen.

På midten av 2000-tallet skjedde det derimot noe. Etter å ha medvirket i to sesonger av dramaserien «Den syvende himmel», valgte hun å legge skuespillerkarrieren på hylla til fordel for å satse på en musikkarriere.

Det var derimot lettere sagt enn gjort. I starten møtte hun døren fra samtlige plateselskaper. Ingen ønsket å signere den unge jenta - før hun plutselig fikk et gjennombrudd med Geffen Records i 2003.

Året etter sto det rykende ferske albumet «Autobiography» i hyllene, som etter bare en snau uke gikk rett inn på førsteplass på albumlisten i USA. Låten «Pieces of Me» var på «alles» lepper, og plutselig lå verden for Simpsons føtter.

- Det smalt

Hun solgte ut konsertarenaer, fikk millioner av fans og ble et særdeles yndet objekt for pressen. En del av pakken var også å stille opp i ulike talkshow og tv-program, noe 33-åringen titt og ofte gjorde.

Kometkarrieren var på full fremmarsj, men skulle altså få en bråstopp. Samme år som Simpson lanserte ovennevnte «Autobiography», ble hun invitert til å opptre på det direktesendte amerikanske humor- og underholdningsprogrammet «Saturday Night Live».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer