Ashlee Simpson:

Derfor falt karrieren i grus

- Plutselig hatet hele verden meg.

GIKK UNDER JORDEN: Artist Ashlee Simpson (33) oppnådde stor popularitet på midten av 2000-tallet. Så skulle én opptreden rasere alt. Foto: NTB Scanpix
GIKK UNDER JORDEN: Artist Ashlee Simpson (33) oppnådde stor popularitet på midten av 2000-tallet. Så skulle én opptreden rasere alt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun ble konstant sammenliknet med sin velkjente storesøster, Jessica (38). For Ashlee Simpson (33) var det aldri en enkel oppgave å kare seg mot toppen av underholdningsbransjen.

På midten av 2000-tallet skjedde det derimot noe. Etter å ha medvirket i to sesonger av dramaserien «Den syvende himmel», valgte hun å legge skuespillerkarrieren på hylla til fordel for å satse på en musikkarriere.

POPULARITETSKONKURRANSE: Jessica og Ashlee Simpson var et av de mest berømte søskenparene på midten av 2000-tallet. Likevel er duoen alltid blitt sammenliknet med hverandre, der førstnevnte i stor grad har stjålet rampelyset. Foto: NTB Scanpix
POPULARITETSKONKURRANSE: Jessica og Ashlee Simpson var et av de mest berømte søskenparene på midten av 2000-tallet. Likevel er duoen alltid blitt sammenliknet med hverandre, der førstnevnte i stor grad har stjålet rampelyset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var derimot lettere sagt enn gjort. I starten møtte hun døren fra samtlige plateselskaper. Ingen ønsket å signere den unge jenta - før hun plutselig fikk et gjennombrudd med Geffen Records i 2003.

Året etter sto det rykende ferske albumet «Autobiography» i hyllene, som etter bare en snau uke gikk rett inn på førsteplass på albumlisten i USA. Låten «Pieces of Me» var på «alles» lepper, og plutselig lå verden for Simpsons føtter.

PRISBELØNNET: Ashlee Simpson avbildet under Billboard Music Awards i Las Vegas i 2004. Det året vant hun pris i kategorien «Beste kvinnelige nykommer». Foto: NTB Scanpix
PRISBELØNNET: Ashlee Simpson avbildet under Billboard Music Awards i Las Vegas i 2004. Det året vant hun pris i kategorien «Beste kvinnelige nykommer». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det smalt

Hun solgte ut konsertarenaer, fikk millioner av fans og ble et særdeles yndet objekt for pressen. En del av pakken var også å stille opp i ulike talkshow og tv-program, noe 33-åringen titt og ofte gjorde.

Kometkarrieren var på full fremmarsj, men skulle altså få en bråstopp. Samme år som Simpson lanserte ovennevnte «Autobiography», ble hun invitert til å opptre på det direktesendte amerikanske humor- og underholdningsprogrammet «Saturday Night Live».

Det ble en karrieremessig katastrofal seanse.

I disse dager er Simpson og ektemannen, den norsk-amerikanske skuespilleren Evan Olav Ross (30), aktuell med en ny realityserie fra E!, titulert «Ashlee + Evan».

GIFT: Evan Ross og Ashlee Simpson giftet seg i 2014 og har ett barn sammen. Sistnevnte har også ett barn fra tidligere forhold. Nå er de aktuell i en ny realityserie. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Evan Ross og Ashlee Simpson giftet seg i 2014 og har ett barn sammen. Sistnevnte har også ett barn fra tidligere forhold. Nå er de aktuell i en ny realityserie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er her Simpson åpner opp om det skjebnesvangre øyeblikket i 2004.

- Det gikk galt, deretter smalt det, minnes Simpson i realityserien, ifølge Fox News.

- Lei meg

Innledningsvis opptrådte 33-åringen med låten «Pieces of Me», uten hindringer. Mot slutten av programmet skulle Simpson servere publikum og seere singelen «Autobiography».

Det var her at playback fra førstnevnte låt dundret ut over høyttaleranlegget. I panikk begynner Simpson å fremføre noen sære dansebevegelser, før hun forlater tv-ruten. Dermed ble hun den første - og frem til nå - eneste artisten som har forlatt scenen på SNL under en direktesendt opptreden, ifølge News.

SLIK MAN KJENNER HENNE: Ashlee Simpson var kjent for sin punker-stil og sitt karakteristiske svarte hår. Her avbildet i 2004 i Las Vegas. Foto: NTB Scanpix
SLIK MAN KJENNER HENNE: Ashlee Simpson var kjent for sin punker-stil og sitt karakteristiske svarte hår. Her avbildet i 2004 i Las Vegas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er så lei meg. Bandet mitt begynte å spille feil låt. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, så jeg tok i stedet en «hoedown», sier hun, og refererer til folkedansen hun fremførte.

Det fikk hun også kjenne etterdønningene av.

- Plutselig hatet verden meg for øyeblikket på «SNL», sier 33-åringen, ifølge avisen.

Tobarnsmoren forklarer at hun til tross for den vonde opplevelsen ble en livserfaring rikere, som hun i dag er takknemlig for.

- Jeg ble utrolig ydmyk av den opplevelsen. Hele verden tror at det du driver med er en vits. Det sugde, forklarer hun.

Skilte seg

Simpson ga i ettertid ut to album, og opplevde flere høye listeplasseringer. Likevel oppnådde hun aldri samme store interesse som med sin første utgivelse.

I mai 2008 giftet Simpson seg med bassist og backup-vokalist i Fall Out Boy, Pete Wentz (39). I november samme år kom deres sønn til verden.

I 2011 ble det imidlertid kjent at paret skulle skilles, etter to og et halvt år som ektefeller.

GIKK HVER TIL SITT: Pete Wentz og Ashlee Simpson var gift fra 2008 til 2011. Sammen fikk de ett barn. Foto: NTB Scanpix
GIKK HVER TIL SITT: Pete Wentz og Ashlee Simpson var gift fra 2008 til 2011. Sammen fikk de ett barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et par år senere ble det kjent at 33-åringen hadde funnet lykken med Evan Olav Ross.

Han er sønn av den verdensberømte artisten Diana Ross (74) og den avdøde norske fjellklatreren og forretningsmannen Arne Næss jr., som omkom i en klatreulykke i Sør-Afrika i 2004.

I august 2014 giftet paret seg i Greenwich i Connecticut, og året etter kom deres datter til verden.

Se dette innlegget på Instagram

My little earth angel ❤️

Et innlegg delt av Ashlee Simpson Ross (@ashleesimpsonross)

Gjør comeback

I et større intervju med W Magazine forklarer Simpson at hun de siste årene har foretrukket å leve en mer skjermet tilværelse, med fokus på familien.

33-åringen røper samtidig at hun nå er klar for et comeback i bransjen, og forklarer at hun og ektemannen kommer med et musikalsk samarbeidsprosjekt til høsten.

- Da jeg og Evan først begynte å date, ønsket vi å lage et album om kjærlighet. (...) Vi begynte å skrive låter sammen, men noe kom alltid i veien. Han var enten opptatt med filminnspilling, eller så var jeg gravid. Vi har ventet på dette øyeblikket. Det har vært moro å gjøre dette med personen jeg elsker, sier hun til magasinet.

Samtidig legger ikke 33-åringen skjul på at det potensielt sett ligger en familieforøkelse i nærliggende framtid.

- Jeg ønsker meg definitivt et barn til. Jeg bare vet ikke når enda, sier hun.

LES OGSÅ: Stjerneparet bekrefter det «alle» har snakket om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer