<strong>TAR FORHOLDSREGLER:</strong> Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen venter sitt første barn sammen med samboeren Liva Eie Børkja. Den OL-aktuelle 25-åringen ønsket ikke å ta noen sjanser med tanke på zika-viruset, og har ikke med seg sin kjære til OL i Rio.  Foto: NTB scanpix
TAR FORHOLDSREGLER: Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen venter sitt første barn sammen med samboeren Liva Eie Børkja. Den OL-aktuelle 25-åringen ønsket ikke å ta noen sjanser med tanke på zika-viruset, og har ikke med seg sin kjære til OL i Rio. Foto: NTB scanpix Vis mer

Derfor er ikke samboeren med til Rio

- Med tanke på zikaviruset var det ingen tanker om at hun skulle være med hit, sier OL-aktuelle Henrik Ingebrigtsen.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag ettermiddag tok Henrik Ingebrigtsen (25) seg videre til OL-semifinalen på 1500 meter.

Før han selv skulle i ilden kunne han følge det dramatiske kvalifiseringsheatet til lillebror Filip Ingebrigtsen (23), som ble disket av banedommeren etter at han prøvde å brøyte seg igjennom feltet foran seg.

Henrik stiller i semifinalen natt til fredag norsk tid, men det er mer enn friidretten som står i hodet på ham om dagen.

I midten av juni avslørte den tidligere EM-mesteren at han og samboeren Liva Eie Børkja venter sitt første barn sammen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>TIL SEMIFINALE:</strong> Henrik Ingebrigtsen, som har slitt med skader i år, bet tennene sammen i tirsdagens kvalifiseringsløp og sikret seg plass i OL-seminifinalen på 1500 meter.  Foto: NTB scanpix
TIL SEMIFINALE: Henrik Ingebrigtsen, som har slitt med skader i år, bet tennene sammen i tirsdagens kvalifiseringsløp og sikret seg plass i OL-seminifinalen på 1500 meter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tenker på zika

Til VG Sporten sier 25-åringen at det blir en del prat om den forestående familieforøkelsen, selv om kjæresten ikke er med til Rio de Janeiro.

- Jeg prøver å ha fokus på det jeg er her for å gjøre. Men jeg får faste oppdateringer på hvordan det går, forteller Ingebrigtsen.

Mens Henrik, Filip og pappa og trener Gjert Ingebrigtsen befinner seg i Rio, er samboeren Liva hjemme i Sandnes. Der kan hun finne selskap i Ingebrigtsen-brødrenes mor, Tone.

Den vordende småbarnsfaren sier til VG Sporten at det egentlig ikke var et tema at Liva - som har termin 19. desember - skulle bli med til sommer-OL.

- Med tanke på zikaviruset var det ingen tanker om at hun skulle være med hit, selv om det ikke er noe stort problem når det er vinter her. Men det var ganske uaktuelt, legger Henrik til.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>STORFAMILIE:</strong> Gjert (midten) og kona Tone Ingebrigtsen har til sammen syv barn, og tre av dem er i friidrettstoppen både i Norge og internasjonalt. Hele familien er også blitt kjent gjennom NRK-serien «Team Ingebrigtsen». Her er pappa og trener Gjert sammen med Henrik og Filip under EM i Zürich i 2014.  Foto: NTB scanpix
STORFAMILIE: Gjert (midten) og kona Tone Ingebrigtsen har til sammen syv barn, og tre av dem er i friidrettstoppen både i Norge og internasjonalt. Hele familien er også blitt kjent gjennom NRK-serien «Team Ingebrigtsen». Her er pappa og trener Gjert sammen med Henrik og Filip under EM i Zürich i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Zika-viruset smitter via myggestikk, og zikafeber er blitt et høyaktuelt tema i forbindelse med Rio-OL. I Brasil ser det nemlig ut til å være en kobling mellom zikafeber og fødselsskaden mikrocefali, som hindrer fosterets hjerne i å utvikle seg normalt, ifølge Aftenposten.

Gleder seg

Da det ble kjent at Henrik Ingebrigtsen og samboeren venter sitt første barn, ble nyheten avslørt på friidrettsutøverens Instagram-profil.

- En gladmelding: Vi skal ha barn. Mitt livs kjærlighet og jeg ser virkelig frem til vårt nye liv som foreldre, skrev han på Instagram - til et søtt bilde av ham og Liva.

Saken fortsetter nedenfor.

I år har 25-åringen slitt med en vond tå og en kranglete lårmuskel, og Ingebrigtsen har ikke lagt skjul på at formen derfor ikke er der han skulle ønske at den var.

Likevel har samboerens graviditet sørget for at sesongen er reddet, uansett hvordan det går i OL. Det sa han etter EM i Amsterdam, der han tok bronse og lillebroren tok gull på 1500 meter.

- Ja, og det mener jeg fortsatt. Jeg gleder meg enormt til å bli pappa. Nå begynner den å bli stor også. Det er fascinerende, sa Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet tidligere denne uken.

Henrik Ingebrigtsen løper seminifinale på 1500 meter natt til fredag klokken 01.45. Semifinalen sendes i «Rio 2016: Friidrett, finaler» på TV 2 fra klokken 01.00 til 03.30.

<strong>EM-TRIUMF:</strong> Filip (midten) og Henrik Ingebrigtsen tok henholdsvis gull og bronse på 1500 meter under EM i Amsterdam i juli. Spanias David Bustos (t.v) tok sølvet. Foto: Ap
EM-TRIUMF: Filip (midten) og Henrik Ingebrigtsen tok henholdsvis gull og bronse på 1500 meter under EM i Amsterdam i juli. Spanias David Bustos (t.v) tok sølvet. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: Avslører til favorittjente

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer