Ivana Trump:

Derfor er hun singel

Donald Trumps ekskone letter på sløret om privatlivet.

FORHÅPNINGSFULL: Ivana Trump er mor til tre av Donald Trumps fem barn. Hun har høye forhåpninger om barna, og sier nå at hun håper dattera Ivanka tar over roret etter faren. Her fotografert i 2007. Foto: Sara Jaye Weiss/REX, NTB Scanpix
FORHÅPNINGSFULL: Ivana Trump er mor til tre av Donald Trumps fem barn. Hun har høye forhåpninger om barna, og sier nå at hun håper dattera Ivanka tar over roret etter faren. Her fotografert i 2007. Foto: Sara Jaye Weiss/REX, NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dersom Donald Trump (74) stikker av med seier i valget i november, vil han med all sannsynlighet styre landet i fire år til. Tanken skremmer mange demokrater, som helst vil se Joe Biden (77) tre inn i Det hvite hus så fort som svint.

Dersom fire nye år med Donald Trump er nok til å skremme enkelte, vil de nye påstandene til Ivana Trump (71) få enda flere til å skjelve i buksene. Hun var gift med den nåværende amerikanske presidenten i en årrekke, og er mor til de tre eldste barna hans - Donald Jr. (42), Eric (36) og Ivanka (38). Og det er om datteren hun kommer med nye påstander.

Presidentens ekskone mener nemlig at hun fort kan ta over etter faren, og bli USAs første kvinnelige president. Skjer det, klarer hun altså det Hillary Clinton aldri fikk til.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Ikke på jakt

Før vi kikker på de nye opplysningene om datteren, er det verdt å ta et tilbakeblikk. Presidenten og den tjekkiskefødte forretningskvinnen giftet seg i 1977 og holdt sammen fram til 1992.

Som kona til den eksentriske milliardæren Donald Trump ble hun raskt en av de mest kjente og omtalte konene i New Yorks offentlighet. I etterkant av skilsmissen trakk hun seg i stor grad unna rampelyset, men bruddet skremte slett ikke Ivana fra å satse på kjærligheten på ny.

UVANLIG OPPTREDEN: Ivana Trump var innom «Loose Woman» for første gang siden eksmannen ble valgt til president. Der liret hun av seg flere ting. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix
UVANLIG OPPTREDEN: Ivana Trump var innom «Loose Woman» for første gang siden eksmannen ble valgt til president. Der liret hun av seg flere ting. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer

Totalt har hun hele fire ekteskap bak seg. Hennes siste forhold tok slutt i fjor sommer, og hun nyter nå tiden som singel.

Det var på besøk hos talkshowet «Loose Women» at Ivana Trump snakket ut. Dette er første gang hun er med i programmet siden eksmannen hennes ble president i USA. Hun var tidligere stamgjest, men har altså brukt nærmere fire år på å komme tilbake

Intervjuet varte i omtrent ti minutter, men ga et unikt innblikk i hvordan livet til presidentens ekskone er om dagen.

Blant annet er hun åpen om at hun har mange mannlige venner, men at hun ikke er på jakt etter kjærligheten om dagen. Disse vennene drar hun ofte på restaurant eller i operaen med, men det er bare for selskapets skyld, hevder hun.

- Men jeg liker å gå hvor jeg vil, så jeg er egentlig ikke på utkikk, sier hun, og legger vekt på at hun liker livet som fri, uavhengig og bemidlet.

Mens hun er singel, er eksmannen hennes som kjent gift på ny - med Melania Trump. Hun gir tydelig uttrykk for at hun helst ikke vil prate om førstedamen i intervjuet, og beskriver eksens kone som «stille» og «lite synlig».

BLOKKERT: Chrissy Teigen og president Donald Trump er ikke bestevenner. Nylig ble det igjen bråk mellom dem på Twitter. Video: Viaplay. Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Som presidentens ekskone hender det at hun får med seg agenter fra Secret Service når hun er ute å vandrer, men det er slettes ikke alltid. Ivana føler seg nemlig trygg på Manhattan, og vil helst ikke ha agentene med på slep.

- Definitivt få det til

Ivana Trump hadde også mye å si om datterens mulige fremtid.

- Hun er allerede i Det hvite hus hver dag. Hun er ved siden av faren sin hver dag. Hun vet om alt som skjer. Jeg tror hun en dag kan bli den første kvinnelige presidenten, sa hun stolt i programmet, ifølge The Hill.

SOM MOR, SÅ DATTER: Både Ivanka og Ivana har tidligere jobbet som modeller, noe dette bildet fra 2001 muligens gir et tydelig inntrykk av. Foto: NTB Scanpix
SOM MOR, SÅ DATTER: Både Ivanka og Ivana har tidligere jobbet som modeller, noe dette bildet fra 2001 muligens gir et tydelig inntrykk av. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At mødre har tro på barna sine er kanskje ikke så merkelig, spesielt når barna dine allerede jobber i Det hvite hus, men her legges listen ekstremt høyt. Selv om enkelte muligens ikke tar uttalelsene seriøst, har Ivana flere ganger uttalt at hun er dønn seriøs. Det gjør hun også denne gangen.

- Hun kan definitivt få det til. Hun er ekstremt smart. Hun er vakker. Hun er opplyst. Hvor mye mer enn det kan man ha?, spør hun i talkshowet.

Året etter at Donald Trump ble valgt til president i USA slapp ekskona sine memoarer, «Raising Trump». Selv om det er tre år siden den kom ut, var meningen hennes den samme den gang. I en passasje skrev hun blant annet:

NÆRT FORHOLD: Mor og datter Trump har et nært forhold, og det er åpenbart at Ivana har store ambisjoner for datteren. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Mor og datter Trump har et nært forhold, og det er åpenbart at Ivana har store ambisjoner for datteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Kanskje hun kan bli president om 15 år. Førstedame? Det klinger ikke godt for min del. Men «førstemor»? Det kunne ha fungert», skrev hun i boken, og la altså ikke skjul på sin begeistring over datterens politiske fremtid.

Selv om tanken muligens virker litt søkt, skrev CNN tidligere i år at sjansene for at Ivanka Trump stiller til valg trolig er «høyere enn det man tror». De baserte blant annet utsagnet på at en av tre kvinnelige ledere kommer fra en politisk familie, i motsetning til en av ti menn. Teksten ramser også opp annen statistikk som støtter opp under påstanden.

Ifølge The Guardian skal Ivanka Trump ha en avtale med ektemannen Jared Kushner om at hun skal stille til valg før ham, og dermed muligens bli USAs første kvinnelige president.

Hun har imidlertid til gode å uttale seg om den muligheten offentlig. Opplysningene kommer fra en bok som ble utgitt i 2018, «Fra innsiden av Det hvite hus». Hun har heller ikke kommentert morens nyeste intervju.

Oppdro barna

Ekteskapet med Ivana Trump var Donald Trumps første. Under et intervju med CBS News året etter han var blitt valgt til USAs 45. president, snakket Ivana ut om ekteskapet med milliardæren. Her kom hun med en kommentar som fikk mye oppmerksomhet i mediene.

LYSLUGG: Donald Trump har ikke kuttet ned på selvbruningen, men sveisen har fått et nytt uttrykk. Flere mener nemlig at presidenten har bleket, eller latt være å farge, lokkene sine. Reporter: Celina Morken Vis mer

På spørsmål om hennes rolle i eksmannens suksess, var hun nemlig klar i sin tale da hun uttalte at Donald Trump ikke ville vært noen uten henne i livet sitt.

- Han ville ikke ha vært noen uten deg?

- Det er helt sikkert, bekreftet 71-åringen, som også snakket åpent om hvor imponert hun var over deres felles barn - spesielt over hvordan de håndterte den mye omtalte valgkampen.

Hun var også klar på at det var hun som skulle ha æren for å ha oppdratt de tre barna. I intervjuet avslørte Ivana også at hun har jevnlig kontakt med eksmannen og at det er hun som ved flere anledninger har oppfordret ham til å benytte Twitter for å spre sitt budskapet til følgerne.

LES OGSÅ: Tenkte på skilsmisse i to år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer