Silje Nordnes

Derfor er hun privat

Silje Nordnes (35) tar denne helgen fatt på rollen som NRKs nye lørdagsdronning. Eksponeringen og oppmerksomheten som følger med, prøver hun å ikke tenke så mye på.

SPENT: Silje Nordnes er aktuell som er programleder i NRKs nyeste tilskudd til lørdagsunderholdning, «Maskorama». Vis mer
Publisert

TØYEN (Se og Hør): I fjor kom beskjeden om at den velkjente «P3morgen»-trioen - bestående av Silje Nordnes (35), Markus Neby (29) og Ronny Brede Aase (34) - skulle takke for seg, etter å ha vært på øret til samtlige av Norges befolkning i ti år.

Trioen forble i NRK, men gikk hver til sitt. Nordnes forble en periode i «P3»-kulissene, og hadde ikke tenkt så mye rundt hva hun ville gjøre videre. 35-åringen følte at hun hadde «peaka» i karrieren, og anså «P3morgen» som sin drømmejobb. Hun slet med å finne ut hva hun skulle gjøre, ble frustrert på egne vegne og utålmodig overfor seg selv.

Når Se og Hør møter Nordnes en kald novembermorgen på Tøyen Torg i Oslo, er livet betraktelig annerledes.

Nå er hun høyaktuell som programleder for NRK-primetime-satsingen «Maskorama», noe hun selv beskriver som «det største programmet hun skal lede noensinne».

GA ALT: Programlederne er kjent for å gi alt under P3aksjonen, og i år var intet unntak. Martin Lepperød ga alt for å samle inn penger til TV-aksjonen. Video: NRK/ Rød Løper Vis mer

Skeptisk til oppmerksomheten

TV-programmet, som går ut på at kjente personer skal forkle seg i spektakulære masker og kostymer, og fremføre et musikalsk nummer av stor underholdningsverdi på scenen, skal lokke seere i beste sendetid på lørdagskveldene framover.

Når vi snakker om at premieren nærmer seg med stormskritt, er det en svært ivrig Nordnes som forteller om forventningene sine. Hun har ambisjoner om å være en stødig hånd for deltakerne, samtidig som hun innrømmer at hun er spent på mottakelsen.

SPENT: Lørdag er det duket for premieren av NRK-programmet «Maskorama». Silje Nordnes skal være programleder og gleder seg stort. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPENT: Lørdag er det duket for premieren av NRK-programmet «Maskorama». Silje Nordnes skal være programleder og gleder seg stort. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Overgangen fra radio (som hun beskriver som sin første kjærlighet), til direktesendt tv er relativt nytt. Hun påpeker at hvis hun mot all formodning skulle drite seg ut, går det ikke bare utover henne, men en hel produksjon.

- Også blir man jo mye mer eksponert, som enkeltmennneske. Med radio føler jeg noen ganger at man bare er venn med lytterne, men dette er annerledes, forteller hun, med en rykende fersk kopp med kaffe i hånden.

Nordnes legger ikke skjul på at hun er usikker på hvordan hun skal takle oppmerksomheten som følger med tv-programmet.

- Jeg er litt spent på det, men det viktigste for meg er at jeg gjør så godt jeg kan, jobber hardt og gjør min del av programmet. Jeg kan selvfølgelig være nervøs for anmeldelser og mottakelser, men det er noe jeg bare er nødt til å prøve og ikke være så opptatt av. Da tror jeg man blir gæren, påpeker hun.

BISARR: P3-profil Martin Axel Henny Lepperød er ute med låt og tilhørende musikkvideo. Og sistnevnet er en ... ja, veldig merkelig video. Video: Rød Løper Vis mer

Behov for å sette grenser

Det er jo ofte slik at når man er en del av rampelyset, så følger det med at andre skal mene noe om deg. Spekulasjoner kan oppstå, og tilbakemeldinger kan være av blandet slag.

- Hvordan takler du det?

- Min filosofi er at jeg prøver å være tro mot meg selv, og å stå stødig. Så lenge det er på stell opplever jeg at man tåler det ytre presset bedre. Med en gang man begynner å «fake», være en annen eller spille en rolle, tenker jeg at man står på en utrygg grunn. Så min strategi er å være ekte, meg selv og tenke at dette er det jeg har å tilby. Så får folk like det eller ikke. Det får jeg ikke gjort noe med, fastslår hun.

Opp gjennom årene har Nordnes til tider snakket åpent om flere temaer som blant annet legningen sin, men hun har likevel bevisst vernet godt om privatlivet sitt.

NYE STEG: Markus Neby og Andrine Stolsmo Hegerberg gjester «Senkveld» sammen, og her kan de avsløre at de har tatt forholdet til et nytt nivå. Vis mer

På spørsmål om hvorfor det er så viktig for henne, er hun klar i sin sak:

- Jeg har kanskje kjent på et større behov for å sette grenser rundt meg selv, litt tydeligere. Når jeg satt på radio hver eneste morgen kunne man styre det mer selv, og da var det ikke én overskrift eller én sak. Da kunne man vise alle nyanser av seg selv og livet. Nå blir det mer små drypp, og det blir ikke den beste refleksjonen av virkeligheten.

- Med «P3morgen» handlet det veldig mye om oss, og det gjorde det i ti år. «Maskorama» handler om kostymer og gjettelek. Ikke så mye om hva jeg gjør på privaten, og da tenker jeg at det er greit å holde det skillet, legger hun til.

Lagt på is

Før hun kapret programlederjobben var planen å ha et studieopphold i New York. Nordnes ønsket å få inspirasjon, et nytt perspektiv og lære noe nytt. Disse planene ble lagt på is som følge av pandemien.

For Nordnes har pandemien glidd over i det hun beskriver som avmakt. Friheten er innskrenket, man får ikke planlagt noe, det går ikke an å se fremover, og man må rett og slett lene seg tilbake og følge strømmen. Dette synes hun er frustrerende.

FRUSTERENDE: Selv om Silje Nordnes synes pandemien til tider er frusterende prøver hun å tenke positivt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRUSTERENDE: Selv om Silje Nordnes synes pandemien til tider er frusterende prøver hun å tenke positivt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Midt oppi det hele opplevde hun at bestemoren ble syk.

- Da får man det plutselig veldig tett på livet. Man får ikke besøke, og man blir redd for at man ikke får sett henne igjen. Nå gikk det heldigvis bra, men jeg har også folk i familien som blir permittert, og det er veldig tungt. Jeg ser på omgivelsene mine rundt meg, og blir bekymret for hvordan dette skal gå, innrømmer hun.

OVERRASKET: Silje Norendal og Pål André Helland fikk seg en liten overraskelse da de skulle delta på en yogatime med Nicolay Ramm. VIDEO: NRK / Fredrik Filtvedt. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

Et lystpunkt under pandemien var podkasten «Koselig», hvor ideen var at man skulle prøve å sette av to timer i uken til å tenke positivt.

- Det har egentlig vært veldig godt, og for meg som har jobbet med underholdning og ikke harde nyheter, tenker jeg at min funksjon eller min rolle har vært å prøve og få folk til å smile litt. Vi trenger kanskje det innimellom.

Hva som står på agendaen etter «Maskorama» er foreløpig uvisst, men Nordnes kan imidlertid røpe at hun holder på med en podkast som kommer til våren.

LES OGSÅ: - Hun ser sikkert på det som en tabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer