Laura Ingraham:

Derfor er hun forhatt av superstjernene: ­- Motbydelig

Programlederen blir omtalt som et «monster» av sin egen bror.

OMSTRIDT: Den amerikanske tv-personligheten Laura Ingraham (i midten av Justin Bieber og Chrissy Teigen) har blitt gjenstand for krass kritikk den siste tida. Det er derimot ikke første gang hun har havnet i kryssilden. Foto: NTB Scanpix
OMSTRIDT: Den amerikanske tv-personligheten Laura Ingraham (i midten av Justin Bieber og Chrissy Teigen) har blitt gjenstand for krass kritikk den siste tida. Det er derimot ikke første gang hun har havnet i kryssilden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det stormer rundt den konservative tv-personligheten Laura Ingraham (55). Bare den siste uka har Justin Bieber krevd henne sparket. Noen av verdens største rappere har oppfordret til boikott, og modell Chrissy Teigen har omtalt henne som et «monster».

Bakgrunnen for Biebers voldsomme kritikk, kommer etter at Ingraham latterliggjorde den avdøde rapperen Nipsey Hussle (33) på sitt eget nyhetsprogram «The Ingraham Angle» på Fox News.

For ei uke siden, dagen etter Hussles minnestund, viet Ingraham et innslag til låta «FDT» (Fuck Donald Trump), av rapperen YG - hvor Hussle bidrar på to av versene. 55-åringen, som er en stor Trump-tilhenger, lo seg gjennom sekvensen, mens hun liret av seg sarkastiske kommentarer. Spesielt får hun pepper for denne bemerkningen:

- Refrenget som går om og om igjen, er det relatert til tidenes laveste arbeidsledighet noensinne for afroamerikanere?

Saken fortsetter nedenfor.

- Motbydelig

Opptrinnet fikk flere - deriblant Bieber - til å tenne på alle plugger.

- Laura Ingraham, det er helt motbydelig å være vitne til det du gjorde på nasjonalt tv. Hvordan våger du å le opp i ansiktet på en person som er gått bort. (...) Tenker du ikke på familien som har mistet sin kjære og som nå må se deg håne ham på tv? Det er absurd, og du burde få sparken. Punktum, skriver artisten på Instagram - og får støtte av stjerner som The Game, Snoop Dogg og T.I, ifølge CNN.

Nipsey Hussle-bråket kommer bare dager etter at Chrissy Teigen fordømte programlederen på Twitter. Ifølge CNN viste Ingraham tydelig misnøye over det faktum at Teigen hadde havnet på Times liste over de 100 mest innflytelsesrike personene i verden, og kritiserte samtidig modellen for å være Trump-motstander.

«Når Time presentere sin liste over de 100 mest innflytelsesrike hvite nasjonalistene, lover jeg at jeg ikke vil stille spørsmål om din verdighet.», slo Teigen tilbake med.

Saken fortsetter nedenfor.

KRITISERES: Fox News-kommentator Laura Ingraham får kritikk for det som oppfattes som feilaktig beskrivelser av USAs mye diskuterte interneringsleirer for barn. Video: Fox News / NTB Scanpix Vis mer

- Gjør meg flau

Det er derimot ikke første gang den omstridte Fox News-kommentatoren og programlederen havner i skuddilden. 55-åringen har blant annet omtalt Meghan McCain som tykk, og i fjor fikk hun krass kritikk for å kalle et barnefengsel for «sommerleir» på lufta.

- Det er slike saker som gjør meg flau av å jobbe for dette selskapet, skrev film- og tv-skaperen bak blant annet tegneserien «Family Guy», Seth MacFarlane på Twitter den gang.

Steve Levitan, en av skaperne av ABC-serien «Modern Family», sa seg enig med MacFarlane.

- Jeg blir kvalm over å jobbe i et selskap som har noe som helst å gjøre med Fox News. Dette tullet er det motsatte av hva «Modern Family» står for.

- Ondskapsfull

Selv 55-åringens bror, Curtis Ingraham, har beskrevet sin søster på mildt sagt lite flatterende vis. Han har gjentatte ganger tatt til orde mot søstera, og understreker stadig at han ikke deler samme verdenssyn som henne.

- Hun er et monster. Hun er særdeles smart, og flink til å snakke for seg, men hjertet hennes er på er på sett og vis dødt, uttalte han i et intervju med The Daily Beast i fjor.

Saken fortsetter under.

- SMART: Curtis Ingraham gir sin søster honnør for å være intellektuell, men der stopper også komplimentene. Foto: NTB Scanpix
- SMART: Curtis Ingraham gir sin søster honnør for å være intellektuell, men der stopper også komplimentene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge NBC News har Curtis i stor grad brukt Twitter for å rette krass kritikk mot lillesøstera. Han har også beklaget på hennes vegne overfor NBA-stjerna LeBron James (34). Sistnevnte kritiserte den amerikanske presidenten i fjor, hvorpå Laura oppfordret idrettsstjerna til å heller «holde kjeft og drible».

- Min søsters gjentatte, ondskapsfulle, og ufølsomme bemerkninger gjør at jeg, hennes bror, setter spørsmålstegn ved hennes medmenneskelighet. (...) Vår far var en nazisympatisør, rasist, antisemitt og homofob. Som far som datter?, har Curtis, som selv er homofil, kommentert til en video av sin søster på Facebook.

La seg flat

Laura Ingraham selv tar tilsynelatende den voldsomme - og gjentakende - kritikken med knusende ro. Hun svarer sjelden på tiltale, og er blitt hyllet av president Trump - i tillegg til å ha en stor tilhengergruppe blant markante figurer på ytre høyre.

I fjor ble Ingraham nok en gang viet spalteplass i internasjonale medier, da hun en sjelden gang la seg flat offentlig etter en heftig brøler på Twitter. Beklagelsen kom riktignok etter at et stort antall sponsorer flyktet fra programmet hennes, «The Ingraham Angle», ifølge CNN.

Bakgrunnen var at Ingraham hadde hånet den da 17 år gamle David Hogg, som overlevde skytemassakren på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florida i fjor.

Saken fortsetter under.

BOMMERT: Laura Ingraham møtte massiv motstand for måten hun hadde behandlet David Hogg. Selv ba hun om unnskyldning i ettertid. Foto: NTB Scanpix
BOMMERT: Laura Ingraham møtte massiv motstand for måten hun hadde behandlet David Hogg. Selv ba hun om unnskyldning i ettertid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

55-åringen hadde referert til et høyrevridd nettsted, som skrev at Hogg hadde sendt skolesøknad til fire forskjellige høyskoler og universiteter - men blitt avvist av samtlige.

Tv-vertens bemerkning fikk flere til å klø seg i hodet.

- Laura Ingraham har behov for noen undervisningstimer i medfølelse, skrev blant andre forfatter Stephen King.

At Ingraham ikke går stille i dørene i offentlige sammenhenger, står i sterk kontrast til hennes privatliv. 55-åringen har tre barn - som alle er adoptert - men har ikke uttalt seg om familielivet offentlig. Det er heller ikke kjent om hun er i et forhold.

LES OGSÅ: Saksøkes av tidligere huseier

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer