Isabelle Eriksen:

Derfor er hun åpen om legningen sin

I en video på TikTok avslører Isabelle Eriksen sin seksuelle legning.

ÅPEN: Isabelle Eriksen mener det er viktig å være åpen om seksuell legning. Foto: Privat
ÅPEN: Isabelle Eriksen mener det er viktig å være åpen om seksuell legning. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Isabelle Eriksen (25) er en av Norges største influensere, og fikk derfor mye oppmerksomhet rundt videoen hun delte på TikTok i går.

I videoen filmer hun seg selv mens hun synger til låten «Bisexual Anthem» av Domo Wilson (26). Sangteksten handler om det å være seksuelt tiltrukket av begge kjønn.

Den populære YouTuberen har tidligere vært åpen om at hun har hatt sex med en jente, blant annet i Iselin Guttormsens podkast «G-punktet».

- Jeg har svart på det spørsmålet mange ganger på YouTube, så det har ikke vært noen hemmelighet egentlig, forklarer Eriksen overfor Se og Hør.

- Jeg synes det er rart at man i 2021 må «komme ut av skapet», og føler det er veldig unødvendig at jeg må si: «jeg er biseksuell». Jeg skjønner ikke at det skal være en så big deal, fortsetter hun.

ÅPNER OPP: I Sophie Elises nye bok, «Ting jeg har lært», åpner hun opp om ting som så langt har vært veldig privat. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Mange reaksjoner

Ifølge Eriksen har hun alltid visst at hun er biseksuell, men ikke hatt behov for å si det høyt. Nå, når hun derimot har gjort det, har det strømmet inn med kommentarer og reaksjoner:

- Ja, herregud! Jeg fikk jo nesten tusen kommentarer. Det var veldig gøy å se folks engasjement.

Selv om de aller fleste kommentarene har vært positive og støttende, kommer man sjelden helt unna de negative. Men det finner ikke 25-åringen seg i:

- Det var selvfølgelig et par som skrev: «æsj, nå unfollower jeg deg», men vet du hva? Da tenker jeg bare: «vær så snill, gjør det». Hvis du ikke støtter LHBT, så trenger du ikke følge meg.

BIFIL: Daniel ble først kjent som kjæresten til den danske skandale-influenseren Fie Laursen, og i fjor høst har vi blitt enda bedre kjent med han i «71 grader nord». Nå står han frem som bifil. Vis mer

Viktig med åpenhet

Eriksen forteller videre at hun ikke har hatt følelser for eller vært kjæreste med en jente ennå, men at hun tiltrekkes av begge kjønn.

Videre forklarer hun at grunnen til at hun la ut videoen på TikTok var fordi hun ville nå ut til flere med et budskap om at biseksualitet er helt normalt.

- Det er mange som ikke tør å «komme ut» med legningen sin, og det synes jeg er dumt. Jeg vil være med på å normalisere det, påpeker hun.

VIL NORMALISERE: Isabelle Eriksen forklarer at hun ønsket å dele TikTok-videoen for å nå ut med budskapet om at biseksualitet er helt normalt. Foto: Privat
VIL NORMALISERE: Isabelle Eriksen forklarer at hun ønsket å dele TikTok-videoen for å nå ut med budskapet om at biseksualitet er helt normalt. Foto: Privat Vis mer

Hun legger også til at hun mener det er viktig å være åpen om seksualitet, slik at flere tør å være seg selv, og ikke minst være stolt av den man er.

- Det er helt normalt, understreker hun.

Dater ikke

Isabelle Eriksen har tidligere vært i et forhold med reality-kollega Erik Sæter. De to fant tonen sommeren 2019 og forble et par frem til juni i fjor. Sæter og Eriksen skal ha gått hver til sitt som venner, og har fortsatt god kontakt i dag.

- Vi er veldig gode venner, foreløpig i alle fall, sier Eriksen spøkefullt.

EKSKJÆRESTER: Isabelle Eriksen og Erik Sæter har fortsatt god kontakt den dag i dag. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
EKSKJÆRESTER: Isabelle Eriksen og Erik Sæter har fortsatt god kontakt den dag i dag. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

På spørsmål om hun har noen i kikkerten for øyeblikket kan hun forsikre om at det ikke er noen spesielle:

- Det er faktisk ingen jeg snakker med nå.

Eriksen utelukker imidlertid ikke en sommerflørt.

- Jeg er ikke på leting, men jeg takker ikke nei, ler hun.

Men selv om 25-åringen har vært singel en stund, har hun ikke funnet veien til datingappen Tinder.

- Jeg er ikke på Tinder, jeg skjønner ikke hvordan folk tør å dra på date med fremmede. Jeg syns det er skummelt, innrømmer hun.

Martine Lunde og Isabell Eriksen fikk erfare å få et intimt bilde av seg selv spredt på nett. Nå har de tatt kontrollen tilbake. Vis mer

Sex på besøksrommet

I tillegg til å være influenser ga Eriksen nylig ut sin egen bok med navn «Innsatt nummer 19/227». Der delte hun åpenhjertig fra egne opplevelser, blant annet fra tiden hun satt i fengsel etter å ha blitt dømt for to tilfeller av vold i 2019.

Det var imidlertid spesielt én hendelse i boken som skapte overskrifter. Eriksen fortalte nemlig at flere innsatte hadde hatt sex på besøksrommet, noe hun også var nysgjerrig på.

Senere kommer det fram at influenseren hadde sex med Erik Sæter, sin daværende kjæreste, på besøksrommet.

«Jeg sto lent over den ekle, lille skinnsofaen på samme måte som sikkert hundrevis av andre innsatte hadde gjort før meg. Helt ærlig var jeg ikke så kåt, det handlet mer om at jeg ville ha en historie å fortelle», skrev hun i boken.

AVSLØRER: I denne ukens episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

Sæter har beskrevet hendelsen slik overfor Se og Hør:

- Det var en merkelig, men hyggelig opplevelse. Det var en spesiell situasjon, men etter to måneder uten å ha sett kjæresten, var det helt naturlig.

LES OGSÅ: Slik svarer han på kjærestespørsmål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer