Leif GW Persson:

Derfor er han «uhyggelig»

Det er ikke tilfeldig at krimkongen oppfører seg som han gjør.

UHYGGELIG?: Krimkongen Leif GW Persson har utvilsomt et hardt ytre. Men er han egentlig som en snill pusekatt på innsiden? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
UHYGGELIG?: Krimkongen Leif GW Persson har utvilsomt et hardt ytre. Men er han egentlig som en snill pusekatt på innsiden? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Sveriges ubestridte krimkonge, Leif GW Persson (77), har i flere år vært å se i en rekke programmer - både i dokumentarer og på morgen-TV.

Kriminologiprofessoren, som jobbet ved Rikspolisstyrelsen i Sverige i 30 år, har solgt millioner av bøker - som er oversatt til mer enn 30 språk - i hjemlandet Sverige, men nyter også stor suksess her til lands, med flere bøker som har toppet bestselgerlistene.

Nå for tiden er han å se på svensk TV4, hvor han ukentlig analyserer og snakker om de seneste krimhendelsene.

Det er nok mange som tenker at han ikke akkurat kan knagge suksessen på personligheten. Persson kan nemlig fremstå usedvanlig mystisk og skummel, noe flere har satt spørsmålstegn ved.

SUSPENDERT: Sam Helena ble suspendert fra jobben sin som politibetjent ved Scotland Yard da ledelsen oppdaget at hun delte dristig innhold på sosiale medier og Onlyfans. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Nå oppklarer han imidlertid mysteriumet om hvorfor han er sånn.

Det gjør han i et intervju med Malou von Siver i TV4-programmet «Malou möter», gjengitt av Svensk Damtidning, hvor det blant annet kommer frem at det ikke er en ren tilfeldighet at Persson oppfører seg som han gjør.

- Jeg tror at jeg er en snill og hyggelig figur, bak mitt uhyggelige ytre. Det gjør jeg mest for å spare tid, sier han, og fortsetter:

- Om man virker litt uhyggelig så sparer man tid. Ellers skal jo folk stoppe deg og snakke i en evighet.

Non Stop-video av Sondre Rahm, Christian Wehus, Nicolai Alcaniz og Emrik Sager. Vi lager Norges beste viralprogram - som daglig serverer deg de beste viralvideoene fra internetts verden. Takk for at du ser på Non Stop! Vis mer

Videre kan programleder Siver avsløre at kriminologen slettes ikke var streng eller uhyggelig da de jobbet sammen i den svenske avisen Aftonbladet på 80-tallet.

- Til tross for at du var en erfaren og tøff fyr, så var du grei mot de som var yngre - som jeg var, sier hun.

LES OGSÅ: - TV 2 vurderte politianmeldelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer