«Farmen»-vinneren:

Derfor er han ikke vaksinert

Daniel Godø har ikke vaksinert seg mot coronaviruset. Nå avslører nemlig «Farmen»-vinneren at han har hjerteproblemer.

SKEPTISK: «Farmen»-vinner Daniel Godø forteller at han har takykardi, som igjen fører til at ha ikke ønsker å vaksinere seg mot coronaviruset inntil videre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SKEPTISK: «Farmen»-vinner Daniel Godø forteller at han har takykardi, som igjen fører til at ha ikke ønsker å vaksinere seg mot coronaviruset inntil videre. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sunnmøringen Daniel Godø (30) vant først sidekonkurransen «Torpet» på TV 2 Play. Noen uker seinere vant han sannelig «Farmen» også - og for en drøy uke siden kunne han feire at han er historisk.

Godø er nemlig den første «Torpet»-vinneren som også vinner «Farmen».

Den store finalen ble spilt inn 3. oktober i år. Første vaksineinnkallelse for Covid-19, den skal han ha fått i september - mens han var på nettopp «Farmen».

TO DRÅPER VANN: «Farmen»-vinner Daniel Godø og den eneggede tvillingbroren Nicolai blir stadig forvekslet med hverandre. Video: Tor Lindseth Vis mer

Avslører hjertetrøbbel

Da han kom hjem igjen hadde han en prat med legen sin, avslører han overfor Se og Hør.

- Jeg har noe som heter takykardi. Det vil si at jeg har et litt sårbart hjerte, jeg kan få kraftig og høy puls helt plutselig - og da slår det i «190». Jeg får det ikke til å roe seg ned, og jeg må sove for at det skal gi seg. Det er ingen sykdom, men det er en tilstand der hjertet mitt plutselig løper løpsk, og derfor vil jeg ikke ha vaksine, forteller han.

Ifølge Nhi.no (Norsk Helseinformatikk, journ. anm.) er takykardi den vanligste rytmeforstyrrelsen i hjertet, noe som kan medføre en unormalt høy puls.

UVENNER: Kjell Strand og Robert «NorwayRob» Scott er fortsatt ikke på talefot etter det som skjedde inne på «Farmen»-gården. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Derfor skal også «Farmen»-vinneren ha fått beskjed om at det beste var å unngå vaksinen.

- Jeg ble anbefalt ikke å ta den, bekrefter 30-åringen, som understreker at årsaken kun er hans egen helse, og at han er redd for eventuelle bivirkninger.

- Men etterpå har jeg jo vært litt stresset for det som har å gjøre med vaksinepass, for om det blir innført blir jeg jo ekskludert når jeg jo bare har blitt anbefalt ikke å ta vaksinen. Det er nok mange bivirkninger man ikke vet om. Og for min del veide det tungt at jeg har et sårbart hjerte.

NÆRT FORHOLD: «Farmen»-vinner Daniel Godø har et nært forhold til pappa Vidar og mamma Jorun. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
NÆRT FORHOLD: «Farmen»-vinner Daniel Godø har et nært forhold til pappa Vidar og mamma Jorun. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Tilbudt vaksine på «Farmen»

Han henviser til friidrettsstjerna Filip Ingebrigtsen, som fikk store deler av sesongen ødelagt - mye på grunn av Covid-19-vaksina, ifølge ham selv.

Godø forteller samtidig at ikke allerede vaksinerte deltakere ble tilbudt vaksinering inne på «Farmen»-gården, men at han selv og flere andre sa nei.

- Vi ville ikke fordi vi var redde for å bli dårlige midt i TV-innspillinga, sier han.

SEIRET: Vinneren av «Farmen» 2021 er kåret etter en uhyre jevn finale. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Har folk rundt deg reagert fordi du ikke vil vaksineres?

- Overraskende nok har folk forståelse for det, de mener det er bra at jeg avventer litt. Men det føles jo nesten som at jeg henger ut meg selv når jeg snakker om det nå, sier «Farmen»-vinneren med et smil.

Han bedyrer at han, som uvaksinert, er ekstremt forsiktig i hverdagen.

- Ja, jeg er veldig opptatt av å respektere de reglene som gjelder. Anbefalingene også, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kronprinsessen trosset corona-råd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer