Fredrik Solvang:

Derfor er han ikke på skjermen

Sykkeluhellet påvirker fortsatt Fredrik Solvang.

- INFEKSJON: Fredrik Solvang lider fortsatt av etterdønninger fra sykkelulykken har var i før jul. Det medfører at han i kveld ikke er programleder på NRK. Foto: Andreas Fadum
- INFEKSJON: Fredrik Solvang lider fortsatt av etterdønninger fra sykkelulykken har var i før jul. Det medfører at han i kveld ikke er programleder på NRK. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula ble trolig ikke helt som planlagt for NRK-profil Fredrik Solvang (42). I midten av desember kunne han nemlig dele med folket at han hadde vært i en sykkelulykke, der han hadde møtt en lift i sykkelfeltet.

Konsekvensen ble et forslått ansikt, som 42-åringen la ut bilde av på Instagram. Han måtte sy sju sting. Saken ble omtalt i flere medier, og det oppsiktsvekkende bildet av programlederen utløste et ras av hjerter og ønsker om god bedring.

Fortsatt nede

Selv om det snart er en måned siden ulykken, er ikke Solvang helt i toppform ennå. Det innebærer blant annet at han ikke er å se i kveldens «Debatten» på NRK, der han har vært programleder siden 2018.

For å unngå spekulasjoner har Solvang valgt å legge ut et humoristisk bilde på Instagram av flere pillepakker, med tilhørende tekst:

«Bare raskt innom for å forklare hvorfor gode kolleger i NRK stepper inn i 'Debatten' for meg, jeg er verken død eller oppsagt, bare uheldig som fikk infeksjon etter sykkel-kollisjon», skriver han.

Se og Hør har vært i kontakt med Solvang, som ikke ønsker å kommentere saken.

Redaksjonssjef Solveig Tvedt forteller til Se og Hør at det er ventet at Solvang er tilbake neste uke, og at Rima Iraki i kveld vil være hans vikar på skjermen - når endringene i det britiske kongehuset diskuteres. Selv om Solvang ikke kunne lede programmet i kveld, er han altså på bedringens vei.

NRK: Fredrik Solvang, Jarle Roheim Håkonsen og Nina Owing under Gullruten 2017. Foto: NTB Scanpix
NRK: Fredrik Solvang, Jarle Roheim Håkonsen og Nina Owing under Gullruten 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjent profil

Solvang er en kjent NRK-journalist og har tidligere vært programleder for «Dagsnytt 18» og vært politisk journalist i «Dagsrevyen». I 2017 ble han nominert til Gullruten, som beste mannlige programleder for «Dagsnytt 18».

I 2018 tok han over som programleder i debattprogrammet «Debatten» på samme kanal.

Da Dagbladet møtte Solvang i forbindelse med Arendalsuka i forkant av stortingsvalget, innrømmet den rutinerte programlederen at han kan få litt kalde føtter før han griller politikerne i debatter.

- Jeg synes ting jeg ikke har gjort før, er skummelt. I fjor var det skummelt å lede partilederdebatten for første gang. I år er jeg nervøs for utspørringene, røpet han den gang.

Hets og rasisme

Det er ingen tvil om at Solvang er en populær figur på tv, men han har likevel vært åpen om at tv-suksessen har en bakside. I fjor skrev han en kronikk i Medier24, hvor han gikk hardt ut mot hets og rasisme.

«Jeg har lurt på hva det kommer av, at noen synes det er greit å fyre av skriftlige klasebomber av sjikane og detonere dem i innboksene mine», skrev NRK-programlederen i innlegget.

I desember 2018 skrev Dagbladet om spesielt én klage, som ble sendt inn fra en seer til Kringkastingsrådet, der Solvang ble kritisert i det som ble beskrevet som rasistiske karakteristikker.

- Mange forteller hvor politisk vridd jeg er, tolker kroppsspråket mitt og tolker avbrytelser som utidig innblanding. Det virker på meg som de sitter ved tastaturet, skriver det de roper til tv-en når de irriterer seg, og sender det rett inn i innboksen min, sa han i februar.

TV-PROFIL: Programleder Fredrik Solvang i en debatt i Trondheim i september. Foto: NTB Scanpix
TV-PROFIL: Programleder Fredrik Solvang i en debatt i Trondheim i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Var hos Ari da han døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer