Derfor er Else åpen om moren og brorens selvmord

- Døden er det tristeste i verden, men midt i det vanskelige er det også lov å le og føle glede.

ÅPENHJERTIG: Else Kåss Furuseth har laget forestilling om moren og brorens tragiske død. Denne forestillingen sendes på NRK1 mandag 2. påskedag. Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Else Kåss Furuseth har laget forestilling om moren og brorens tragiske død. Denne forestillingen sendes på NRK1 mandag 2. påskedag. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Mandag 2. påskedag sendes forestillingen «Kondolerer» på NRK1, hvor humordronningen Else Kåss Furuseth (35) snakker åpent ut om moren og brorens tragiske død - de begikk begge selvmord.

Else har tidligere fortalt magasinet KK hvorfor hun har valgt å være så åpen om et tema som fremdeles er svært tabubelagt.

- Jeg ville dele et budskap. Vise at uansett hvor trist ting er, så går det an å leve med det. Derfor bestemte jeg meg for å fortelle at både moren og broren min begikk selvmord. Jeg ville ikke bare fortelle det for å fortelle det, sa hun til KK i 2011.

35-åringen hadde lenge gått og tenkt på at hun ville sette opp en humoristisk forestilling om sorg. Dette endte altså i forestillingen «Kondolerer».

- Døden er det tristeste i verden, men midt i det vanskelige er det også lov å le og føle glede. Jeg hadde et ønske om å lage noe som betyr noe. Dette er en historie jeg har hatt med meg lenge, og jeg har alltid tullet med disse tingene over kjøkkenbordet. Derfor føltes det veldig godt å få lov til å tulle med det på en scene også.

- I kveld setter jeg punktum

Bare timer før «Kondolerer» ble sendt på NRK1 takket Else alle som har hjulpet henne med forestillingen via sin Facebook-profil:

«Kondolerer har vært en viktig del av livet mitt i fem år. Tusen takk til alle som hjalp meg. Forestillingen handler om de beste og verste delene av livet mitt. Håper den kanskje har hjulpet noen. I kveld setter jeg punktum på NRK. Bm skal se på!»

FIKK ÆRESPRIS: Komiker Else Kåss Furuseth mottok Wenche Foss` ærespris 2012 av sjefredaktør i Se og Hør Ellen Arnstad og daværende Oslo-ordfører Fabian Stang under den årlige Kjendisgallaen.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FIKK ÆRESPRIS: Komiker Else Kåss Furuseth mottok Wenche Foss` ærespris 2012 av sjefredaktør i Se og Hør Ellen Arnstad og daværende Oslo-ordfører Fabian Stang under den årlige Kjendisgallaen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble tildelt gjev ærespris

Da Se og Hør arrangerte den årlige Kjendisgallaen på i 2012 ble Else tildelt Wenche Foss’ Ærespris 2012. Else la ikke skjul på at hun syntes det var hyggelig å bli tildelt prisen.

- Det er en stor ære. Det er veldig hyggelig at folk kommer og ser forestillingen min. Det er et veldig enkelt budskap: «Det er lov å leve videre». Også vil jeg takke faren min.

Else var 11 år da moren begikk selvmord, og i et intervju med Hjemmet høsten 2011 fortalte hun at hun tok på seg en spesiell rolle etter morens død:

- Jeg har vel aldri følt meg så voksen som da jeg var 11 år, og smatt rett inn i rollen som «den perfekte sørgende».

Bli med i kulissene når Else Kåss holder premierefest hjemme hos seg selv:

Else Kåss løper for Syria: 

«Kondolerer» sendes på NRK1 klokken 20.15 mandag 2. påskedag

LES OGSÅ: - Kjærligheten er lagt litt på is