Det hvite hus:

Derfor er dette historisk

Søndag flyttet schæferhundene Champ og Major endelig inn i Det hvite hus.

HUND: Førstedame Jill Biden ønsker hunden Champ velkommen til Det hvite hus. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB
HUND: Førstedame Jill Biden ønsker hunden Champ velkommen til Det hvite hus. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

20. januar ble Joe Biden (78) tatt i ed som USAs 46. president, og han inntok Det hvite hus sammen med kona Jill Biden (69).

Dette blir ekteparets bolig de neste fire årene, og inn i den ærverdige presidentboligen flytter også Biden-ekteparets to pelskledde venner, Champ og Major.

De to schæferhundene ankom Det hvite hus på søndag, skriver CNN.

- Presidentfamilien ønsket å komme i orden før de tok med seg hundene fra Delaware til Washington. Champ nyter sin nye hundeseng rett ved peisen, og Major elsker å løpe rundt på plenen, sier Jill Bidens pressesekretær Michael LaRosa til CNN mandag.

DYREGLADE: Barack og Michelle Obama poserer med døtrene Malia og Sasha samt familiehundene Bo og Sunny i Det hvite hus' rosehage i april 2015. Foto: Pete Souza/ REX/ NTB
DYREGLADE: Barack og Michelle Obama poserer med døtrene Malia og Sasha samt familiehundene Bo og Sunny i Det hvite hus' rosehage i april 2015. Foto: Pete Souza/ REX/ NTB Vis mer

Det er lange tradisjoner for hunde- og dyrehold i Det hvite hus, men under Donald Trumps (74) presidentperiode har boligen vært fri for pelsdyr. Barack Obama og hans familie hadde hundene Bo og Sunny da de bodde i presidentboligen.

DET HVITE HUS: USAs førstedame har god kontroll på hunden Champ. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB
DET HVITE HUS: USAs førstedame har god kontroll på hunden Champ. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB Vis mer

Historisk

Champ har vært en del av familien Biden i over tolv år. Joe og Jill Biden fikk ham i desember 2008 - få uker etter at Biden tok fatt på vervet som visepresident for Barack Obama.

ALDRI SKJEDD FØR: Major er adoptert fra et hundehjem, og ble historisk da han søndag flyttet inn i Det hvite hus. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB
ALDRI SKJEDD FØR: Major er adoptert fra et hundehjem, og ble historisk da han søndag flyttet inn i Det hvite hus. Foto: Det hvite hus / Reuters / NTB Vis mer

Bikkja Major ble en del av Biden-familien høsten for tre år siden - da de adopterte ham fra et hundehjem. Dette er første gang en hund som er adoptert fra et hundehjem bor i det Det hvite hus - noe som gjør den to år gamle schæferen historisk.

The Bidens overtok hunden fra Delaware Humane Association i november 2018 - ti år etter at de fikk hunden Champ.

- Vi er så lykkelige over å kunne ønske Major velkommen til Biden-familien, og takknemlige for Delaware Humane Associations innsats med å finne hjem til Major og utallige andre dyr, sa familien i en uttalelse den gang, ifølge People.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Katt?

Muligens flytter det også en katt inn i Det hvite hus. Jill Biden har nemlig fortalt til Fox 5 at hun godt kunne tenke seg en liten katt også, og at hun elsker å ha dyr rundt i huset.

Pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, uttalte søndag at hun foreløpig ikke vet noe mer om Biden-familien har planer om å få en katt inn i presidentboligen i nærmeste framtid.

I Storbritannia har katten Larry blitt et fast skue utenfor statsministerens bolig Downing Street 10. Larry var i sin tid en hjemløs katt, men kan skryte på seg å ha levd lenger i den berømte boligen enn de fleste statsministere i nyere tid.

David Cameron, Theresa May og nåværende statsminister Boris Johnson har alle hatt Larry som kjæledyr.

LES OGSÅ: Presidentens barnebarn vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer