Mario Riera og Helene Hima:

Derfor er de med i «71 grader nord»

Det var nok mange som ble overrasket over at de to realityprofilene er blant deltakerne i årets «71 grader nord». Nå forklares det hvorfor.

SPESIELL CAST: Den vanlige utgaven av «71 grader nord» har i høst med seg flere kjente ansikter. Video: Rød Løper/Dplay/Viafree Vis mer
Publisert

Onsdag ble deltakerne i årets sesong av «71 grader nord» kjent, og flere ble nok overrasket over at de to realityprofilene Mario Riera (22) og Helene Hima (24) var blant de tolv deltakerne.

22-åringen var blant annet å se i årets sesong av «Ex on the Beach», men ble først et kjent ansikt etter deltakelsen i «Paradise Hotel» i fjor. Hima på sin side var med i «Ex on the Beach» i 2018.

DÅRLIG DATE: Tidligere «Ex on the beach»-deltaker Helene Hima er på date med Andreas Thorsen på «Første date». Det går ikke helt som det skal. Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

Se og Hør har tatt kontakt med kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, for å høre om bakgrunnen for at Riera og Hima er med i den ordinære versjonen av TVNorge-programmet - og ikke minst for å høre om «Camp 71» er lagt på is.

«Camp 71» er nemlig en nyutvidelse av «71 grader nord», der deltakerne er begrenset til influensere og Youtube-stjerner - en kategori som Hima og Riera hadde falt innunder. Dermed hadde det ikke vært overraskende om de dukket opp der.

- Ikke første gang

McBride forklarer at de alltid er på jakt etter fine folk til programmene sine, uavhengig av om de har vært med i andre tv-programmer tidligere.

- Dette er ikke første gang vi har med deltakere i «71 grader nord» som også har vært med i andre realityprogrammer. Det at noen tidligere har vært på tv, diskvalifiserer dem ikke fra deltakelse i «71 grader nord», fortsetter hun.

Videre forklarer McBride at når de ser etter deltakere til ulike formater, benytter de seg av en blanding av oppsøkende virksomhet og søknadsprosesser.

- Det er ikke viktig for oss hvordan vi finner deltakerne til «71 grader nord», så lenge de er topp motiverte for å være med på sitt livs tøffeste tur, og de er i stand til å formidle for kamera hvordan de har det underveis, sier hun, og legger til:

SUKSESS: «71 grader nord kjendis» ble en seerhit denne våren - her er casten til den neste sesongen. Video: Rød Løper/TV 2/NRK/Dplay Vis mer

- Vi pleier ikke å gå i detalj rundt hvordan disse casting-prosessene foregår. Dette for å sikre at de som søker seg til våre programmer ikke prøver å tilpasse søknaden til det de tror vi ønsker oss. Vi kommenterer heller ikke kontraktene våre med medvirkende.

På spørsmål om hva som skjer med «Camp 71», svarer hun følgende:

- Vi vurderer de ulike programmene kontinuerlig, og om vi skal lage «Camp 71» er en av de vurderingene.

ÅPEN: Realityprofilen Mario Riera innrømmer at han var langt nede etter bruddet med ekskjæresten. Video: Rød Løper Vis mer

Ikke penger for å delta

Overfor Se og Hør svarer Mario Riera på spørsmålet trolig mange lurer på: Hvorfor er han med på «71 grader nord» og ikke «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»?

- Det som er greia er at «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» hadde castet, og «71 grader nord» hadde castet, men så var det en på «71 grader nord» som hadde trukket seg, og da ringte de meg og spurte om jeg var interessert i å være med på tur, forklarer han.

BLE RINGT: Mario Riera forklarer overfor Se og Hør at han mottok en telefon hvor han ble spurt om han ønsket å delta. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge
BLE RINGT: Mario Riera forklarer overfor Se og Hør at han mottok en telefon hvor han ble spurt om han ønsket å delta. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge Vis mer

- Jeg fikk ikke penger for å delta, det var ikke pengene som var viktig for meg da jeg valgte å si ja til dette. Dette gjorde jeg fordi jeg har lyst på en ny opplevelse og komme meg ut av komfortsonen, legger han til.

Var i tvil

Helene Hima på sin side forklarer overfor Se og Hør at det hele startet med at hun fikk en melding på Instagram.

- De lurte på om jeg ville ha et intervju hos «71 grader nord», og da tenkte jeg først at det ikke var så mye vits, fordi det er ikke typisk meg å være med på noe sånt, forteller hun, og legger til at hun likevel bestemte seg for å dra på intervjuet.

- IKKE NOE VITS: Helene Hima er ærlig på at hun først var skeptisk til deltakelsen, men valgte til slutt å takke ja. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge
- IKKE NOE VITS: Helene Hima er ærlig på at hun først var skeptisk til deltakelsen, men valgte til slutt å takke ja. Foto: Matti Bernitz/ TVNorge Vis mer

At hun skulle være med fikk hun vite i en personlig FaceTime-samtale med programleder Tom Stiansen.

- Jeg tenkte at jeg får bare hoppe i det, sier hun.

På spørsmål om hvorfor hun tror at det ble «71 grader nord» og ikke kjendisversjonen, svarer hun:

- Jeg tror det ble sånn fordi jeg ikke er så stor (kjendis, journ.anm), og det var det jeg ble spurt om. Da takket jeg bare ja.

Hima kan fortelle at hun i likhet med Riera heller ikke har fått betalt for å være med i TVNorge-programmet.

COMEBACK: Cecilie Andrea Røising har bemerket seg med sitt friske temperament i både «Ex on the beach» og «71 grader nord». Nå er det «Paradise Hotel» som står for tur. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

LES OGSÅ: - Taklet ikke berømmelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer