Skattelistene 2020:

Derfor er de ikke på skattelistene

Petter og Gunhild dukker ikke opp på skattelistene fra i fjor.

HVOR?: Petter og Gunhild Stordalen gikk hver til sitt i 2019. I dag slippes likningstallene for 2020, men det tidligere paret er ikke å finne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HVOR?: Petter og Gunhild Stordalen gikk hver til sitt i 2019. I dag slippes likningstallene for 2020, men det tidligere paret er ikke å finne. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 14 år som par bestemte Petter (59) og Gunhild Stordalen (42) seg i 2019 for å offentliggjøre at de flyttet fra hverandre.

Paret har etter alt å dømme beholdt et godt vennskap. Under pandemien har også Petter funnet kjærligheten på ny med svenske Märta Elander Wistén (31).

Det er ingen hemmelighet at det tidligere paret hadde nok til salt i grøten mens de var et par. I forbindelse med at likningstallene for 2020 ble offentliggjort onsdag morgen, var det imidlertid ett spørsmål som sto ubesvart.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, fortalte Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Hvor er Petter og Gunhild?

Det tidligere paret var nemlig ikke å finne på skattelistene for 2020. Til Se og Hør sier Gunhild Stordalen at det rett og slett er snakk om en forsinkelse.

- Både Petter og jeg fikk våre ordinære skattefastsettinger først 1. desember. Skattelistene som pressen har fått tilgang til ble etter det opplyste kjørt ut før 30. november, sier hun, og fortsetter:

- Dette betyr at verken Petter eller jeg er med på de listene som pressen nå har fått tilgang til. Det at vi fikk våre skattelistefastsettinger så sent skyldes ene og alene forsinkelser i Skatteetaten.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Stordalen legger også til at de begge leverte hver sine skattemeldinger innen de fastsatte fristene som gjaldt for dem.

I 2019 sto Gunhild oppført med en formue på 483 000. Hvordan tallene for i år ser ut er foreløpig ikke kjent. Petter sto på sin side oppført med en formue på 893,6 millioner samme år.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Petter Stordalen, foreløpig uten hell.

Divisjonsdirektør i Skatteetaten, Marta Johanne Gjengedal, forteller til Dagbladet at skattelistene er baset på uttrekk 25. november, og at listene så blir gjort tilgjengelig for mediene.

PETTER STORDALEN: Det var igjen klart for en ny sesong av «Ullared», og i den første episoden dukket Petter Stordalen opp. Video: Discovery+ Vis mer

- Det var 1200 personer som fortsatt ikke hadde fått skatteoppgjøret da listene ble tatt ut. Disse fikk skatteoppgjøret 1. desember, og vil være med når Skatteetaten rutinemessig oppdaterer skattelistene.

I 2018 ble det kjent at Petter hadde overført formuen og aksjene i Strawberry Holding til sine tre barn, Emilie (29), Henrik (27) og Jakob (24). Selv beholdt Stordalen 0,01 prosent av aksjene, men det er fremdeles han som sitter i førersetet i familiebedriften.

I fjor sto barna oppført med en formue på mellom 563 og 566 millioner. I år har tallene imidlertid sunket.

For 2020 viser tallene at Jakobs formue har gått ned til 230 millioner, Emilie står oppført med 226 millioner, mens Henrik «bare» har 1,7 millioner.

De tjente henholdvis 13, 16 og 12 millioner kroner.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

LES OGSÅ: Gjør endring: - Burde visst bedre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer