Norges rikeste:

Derfor er de ikke på «riking-listen»

I dag kom oversikten over de mest formuende menneskene her til lands.

IKKE RIKE NOK: Torsdag kom Kapital ut med sin årlige oversikt over landets 400 rikeste mennesker. Gustav Witzøe og Andresen-søstrene var derimot ikke å oppdrive på lista. Det er det en grunn til. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Frédéric Boudin, Ferd
IKKE RIKE NOK: Torsdag kom Kapital ut med sin årlige oversikt over landets 400 rikeste mennesker. Gustav Witzøe og Andresen-søstrene var derimot ikke å oppdrive på lista. Det er det en grunn til. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Frédéric Boudin, Ferd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ingen overraskelse at John Fredriksen (75) igjen topper listen over landets rikeste. Finansmagasinet Kapital slipper årlig en liste over de 400 mest formuende menneskene i Norge, som Fredriksen atter en gang topper. 341 av de på listen er for øvrig milliardærer.

Magasinet er kjent for å anslå reelle formuesverdier, noe som kan avvike fra det man ser på skattelistene. De regner blant annet med aktuelle børsverdier helt opp til bladets deadline, samt at verdier i utlandet også telles. Derfor avviker denne listen fra det skattelistene viser.

Landets desidert rikeste er altså John Fredriksen, mannen som vokste opp i Oslos arbeiderklasse og som nå kan skilte med en ellevill formue på 114 milliarder kroner. De har han tjent som olje- og shippingmagnat.

Det er kanskje ikke så overraskende at overvekten på listen er eldre menn, men hvor er det blitt av de unge milliardærene? De som Forbes årlig utroper til verdens rikeste under 30 år. Det svarer magasinet på selv.

Annen regning

Nummer to på årets Kapital 400-liste er Viking Cruises-eier Torstein Hagen (76), som sitter på en total formue på 60 milliarder kroner. Han har, med andre ord, også råd til salt i grøten og mer enn det. Nedover listen finner vi navn som Odd Reitan (68), Kjell Inge Røkke (60), Stein Erik Hagen (63) og Gustav Witzøe senior (66).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer