KJEKKASER: Ifølge undersøkelsen er mørke menn som Johnny Depp, George Clooney og Orlando Bloom attraktive fordi de fremstår som mystiske og farlige...
KJEKKASER: Ifølge undersøkelsen er mørke menn som Johnny Depp, George Clooney og Orlando Bloom attraktive fordi de fremstår som mystiske og farlige...Vis mer

Derfor elsker menn Scarlett og Keira

Ny undersøkelse viser at menn elsker bleke kvinner.

SEHER.NO: Er du kvinne og føler at huden din er blitt blek og gusten etter mange måneder med vinter og innetid? Fortvil ikke!

En ny kanadisk undersøkelse avslører nemlig at det å være blek er inn som aldri før, og at menn ofte synes bleke kvinner er mer attraktive, skriver Berlingske Tidende.

Til gjengjeld foretrekker kvinner menn med mørkere hud.

Undersøkelsen, som er gjennomført ved University of Toronto, er basert på 2000 reklamebilder. Den fastslår også at menn assosierer bleke kvinner med jomfruer og gudinner, fordi de virker rene og uskyldige.

Det er med andre ord ikke så rart at "bleke" stjerner som Keira Knightley, Nicole Kidman og Scarlett Johansson er i vinden.

Sosiolog Shyon Baumann, som er en av forskerne bak undersøkelsen, sier til Marie Claire at det ligger en dypere forklaring bak menns "fargevalg".

- Det forskningen viser er at våre estetiske preferanser avspeiler våre moralske preferanser. I vår kultur har vi noen idealer om hvordan kvinner skal se ut og oppføre seg. Lys og mørk har forskjellige underliggende betydninger, og ubevisst relaterer man de moralske betydningene til kvinner, sier han.

Men undersøkelsen gjaldt ikke bare for menn. Også kvinner har spesielle preferanser, som da viser seg å være det motsatte av menns.

Kvinnene i undersøkelsen ble nemlig tiltrukket av menn med gyllen hud og mørkt hår. 

Derfor er det heller ikke så rart at "mørke" kjekkaser som Orlando Bloom, Johnny Depp og George Clooney tiltrekker det motsatte kjønn.

De "mørke" gutta assosieres nemlig med virilitet, mystikk og fare, fastslår undersøkelsen.

LES OGSÅ: - Gjorde voksfiguren brun