Grammy Awards:

Derfor droppet han festen

Keith Urban var på plass under Grammy-utdelingen, men droppet den gjeve etterfesten.

DELTE UT PRIS: Countrystjernen Keith Urban delte blant annet ut pris under søndagens Grammy-utdeling, men dro rett etter at showet var over. Foto: NTB Scanpix
DELTE UT PRIS: Countrystjernen Keith Urban delte blant annet ut pris under søndagens Grammy-utdeling, men dro rett etter at showet var over. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag ble den 62. årlige Grammy-utdelingen avholdt i Los Angeles, og flere av verdens aller største artister ble hedret for sine bidrag i musikkåret 2019.

I år ble likevel utdelingen preget av den ferske nyheten om den tragiske bortgangen til basketballstjernen Kobe Bryant (41), og mange valgte derfor å hylle ham både med valg av antrekk og fra scenen.

Countrystjernen Keith Urban (52) var blant artistene som var på plass på den gjeve utdelingen, men som valgte å droppe utdelingens påfølgende etterfest.

Det var likevel av helt andre årsaker enn de tragiske nyhetene.

Dro hjem til kona

Den new zealandsk/australskfødte Urban var blant stjernene som bidro under Grammy Awards søndag kveld. Sammen med den britiske skuespilleren og artisten Cynthia Erivo (33) delte han ut prisen for fjorårets beste solopptreden.

DELTE UT PRIS: Keith Urban og skuespiller og artist Cynthia Erivo delte ut prisen for fjorårets beste solopptreden under nattens Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix
DELTE UT PRIS: Keith Urban og skuespiller og artist Cynthia Erivo delte ut prisen for fjorårets beste solopptreden under nattens Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På den røde løperen kunne han avsløre at kvelden ville bli kort for hans del. Årsaken var at skuespillerkona Nicole Kidman (52) var sengeliggende hjemme i Australia, med influensa.

Under Peoples rød løper-show forklarte han at han som følge av konas influensa, ville dra hjem til henne i Australia så fort som overhodet mulig. Han understreket likevel at kona var i trygge hender, ettersom hun ble godt tatt hånd om av deres to felles barn, døtrene Sunday (11) og Faith (9).

Vis mer

Selv om Urban altså ikke kunne bli værende på den gjeve festen, rakk han å love fansen at de kunne vente mye ny musikk fra ham i det kommende året.

Preget av dødsulykken

Årets Grammy-utdeling gikk altså av stabelen bare timer etter at basketballstjernen Kobe Bryant og åtte andre styrtet i døden med helikopter i en åsside like utenfor Calabasas i Los Angeles.

Datteren hans, 13 år gamle Gianna, døde også i den tragiske ulykken. Stjernens dødsfall ble derfor markert på flere måter, både fra den røde løperen og under selve showet.

Alicia Keys, som var kveldens vert, åpnet blant annet med en rørende hyllest til Bryant og hans familie.

- Vi føler alle på en vill tristhet akkurat nå. Tidligere i dag mistet Los Angeles, USA, ja, hele verden, en helt. Vi står her bokstavelig talt med knuste hjerter i huset som Kobe Bryant bygde, sa hun.

Staples Center, hvor kveldens utdeling fant sted, er Los Angeles Lakers sin hjemmebane. I taket henger trøyene til flere av klubbens største spillere, deriblant Bryants. Det ble bestemt at alle trøyene, utenom den avdøde spilleren sin, skulle dekkes til. Det var rettet en lyskaster mot den hele kvelden, for å hedre den falne stjernen.

LES OGSÅ: Derfor snakker hun sjelden om ekteskapet med Tom Cruise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer