Beyoncé og Jay-Z:

- Derfor droppet de Grammy-utdelingen

Beyoncé ble hedret med pris, men både hun og ektemannen glimret med sitt fravær.

MØTTE IKKE OPP: Både Beyoncé og Jay-Z var selvskrevne gjester til Grammy-utdelingen, men ingen av dem dukket opp. Her på Golden Globe i starten av januar - der de unngikk den røde løperen. Foto: NTB Scanpix
MØTTE IKKE OPP: Både Beyoncé og Jay-Z var selvskrevne gjester til Grammy-utdelingen, men ingen av dem dukket opp. Her på Golden Globe i starten av januar - der de unngikk den røde løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Årets utgave av Grammy-utdelingen fant sted i Los Angeles natt til mandag norsk tid. Prisutdelingen presenteres av The Recording Academy, som består av et utvalg personer fra den amerikanske musikkindustrien.

Flere kjendiser var å finne på utdelingen, blant andre Alicia Keys (39), ekteparet Priyanka Chopra (37) og Nick Jonas (27), samt Billie Eilish (18).

Det var derimot noen store stjerner som ikke var til stede, noe som har skapt oppmerksomhet i mediene - nemlig Beyoncé Knowles (38) og Jay-Z (50).

Til og med før årets prisutdeling florerte det rykter om at tre kjente artister ikke ville delta på årets Grammy Awards. Dette var ingen andre enn Taylor Swift (30) og ekteparet Beyoncé og Jay-Z.

Alvorlige anklager

Digital Music News melder at ekteparet droppet utdelingen på grunn av oppstyret som har vært rundt Deborah Dugan, president for The Recording Academy, som ble permittert fra stillingen sin en drøy uke før den store dagen.

LØVENES KONGE: Forrige dagen kom de siste bildene fra den kommende Løvenes Konge-filmen hvor Beyoncé og artisten Childish Gambino synger den kjente låta «Can you feel the love tonight». Vis mer

Ifølge CNN skal Dugan ha sendt en e-post til HR-direktøren i The Recording Academy, der hun kommer med anklager om seksuell trakassering og at hele prosessen rundt prisutdelingen er korrupt. Klagen inkluderer også påstander om ulovlig kjønnsdiskriminering, ulovlige represalier og ulik lønn til ansatte.

Tre uker etter at klagen ble sendt inn, ble hun permittert. Dette ifølge Dugan selv, melder CNN.

Etter permitteringen leverte hun et søksmål til Equal Employment Opportunity Commision, som håndterer diskrimineringssaker og kan pålegge arbeidsgivere endringer, i tillegg til bøter.

I HARDT VÆR: Deborah Dugan har angivelig forsøkt å varsle om kritikkverdige forhold i The Recording Academy, men har også fått rettet alvorlige anklager mot seg. Foto: AFP/ NTB scanpix
I HARDT VÆR: Deborah Dugan har angivelig forsøkt å varsle om kritikkverdige forhold i The Recording Academy, men har også fått rettet alvorlige anklager mot seg. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Trusler om oppsigelse

Deborah Dugan anla søksmål mot National Academy of Recording Arts and Sciences forrige uke, og påstår at hun ble permittert som straff for at hun har reist beskyldninger om seksuell trakassering og unormale forhold når det kom til Grammy-nominasjoner.

I søksmålet hevdes det også at permitteringen kom med en dårlig skjult trussel om at hun kom til å få sparken hvis hun fortsatte å rette beskyldninger mot The Recording Academy.

Akademiet har kommentert søksmålet overfor CNN, og påpeker at det er pussig at Dugan ikke kom med anklagene sine tidligere - før det ble rettet alvorlige anklager mot henne fra en annen ansatt.

Beskyldningene skal gå ut på at Dugan skal ha skapt et «giftig og uakseptabelt» arbeidsmiljø, og at oppførselen hennes var «krenkende og trakasserende».

The Recording Academy har blitt ledet av Deborah i fem måneder, som den første kvinnelige presidenten i akademiet.

HOLDT SEG UNNA: Digital Music News mener at den stygge oppvasken i Grammy-akademiet klinger dårlig med Beyoncés verdier, og at dette skal ha fått henne og ektemannen Jay-Z til å styre unna utdelingen.
HOLDT SEG UNNA: Digital Music News mener at den stygge oppvasken i Grammy-akademiet klinger dårlig med Beyoncés verdier, og at dette skal ha fått henne og ektemannen Jay-Z til å styre unna utdelingen. Vis mer

Tok ikke imot pris

Det er blitt spekulert på at Beyoncé og Jay-Zs fravær fra prisutdelingen skyldes at de på ingen måte ønsker å assosieres med konflikten i The Recording Academy.

- Som dere vet, som vi alle vet, har Beyoncé jobbet utrettelig gjennom hele sin karriere for å fremme bemyndigelse, endring og positivitet, forteller en kilde til Digital Music News.

Superstjernen vant for øvrig prisen for «Beste musikkfilm», men var altså ikke til stede for å ta imot prisen selv. Derimot var det en representant for sangeren som tok imot prisen i all diskresjon, ifølge nettstedet.

STJERNE: Beyoncé er den kvinnelige artisten som er blitt nominert til flest Grammy-priser. Her poserer hun med prisene sine under en tidligere utgave av Grammy Awards. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Beyoncé er den kvinnelige artisten som er blitt nominert til flest Grammy-priser. Her poserer hun med prisene sine under en tidligere utgave av Grammy Awards. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skulle opptre

Som tidligere nevnt, var Taylor Swift en av de tre som ikke dukket opp på den årlige prisutdelingen. Sangeren har vært kjent for å skrive detaljerte sanger om sitt personlige liv, og har fått mye oppmerksomhet i media på grunn av akkurat dette.

Nå uttrykker ikke bare 30-åringen seg om sitt personlige liv gjennom sanger. Forrige uke kom det frem i dokumentarfilmen «Taylor Swift: Miss Americana» at sangeren har slitt med spiseforstyrrelser.

- Jeg tror ikke du vet hva du gjør når du gjør det gradvis. Det er alltid en skjønnhetsstandard du ikke når opp til. Hvis du er tynn nok har du ikke rumpa alle vil ha, men hvis du veier nok til å ha rumpe, så er ikke magen flat nok. Det hele er bare jævlig umulig, forteller hun.

Låtskriveren var som nevnt også invitert til Grammys-utdelingen, men var en av gjestene som valgte å ikke dukke opp. Taylor var nominert til hele tre priser: «Årets låt», «beste pop-solo» og «beste vokale popalbum». Hun var imidlertid ikke bare nominert, men skulle muligens også opptre under årets prisutdeling - noe som altså ikke ble noe av, melder Variety.

EN ÆRLIG SWIFT: I Netflix-dokumentaren «Taylor Swift: Miss Americana» får man se en annen side av den populære artisten. Video: Netflix Vis mer

Artisten har gått gjennom en tøff periode i det siste, da hun nylig fortalte at moren har fått påvist en hjernesvulst. Årsaken til hvorfor Taylor unnlot å dra på Grammy-utdelingen er foreløpig ukjent, men internasjonale medier spekulerer på om også «You Need To Calm Down»-sangeren droppet prisutdelingen etter skandalen i akademiet.

Verken Taylor, Beyoncé eller Jay-Z har foreløpig kommentert årsaken bak.

LES OGSÅ: Bekrefter brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer