Carina Dahl:

Derfor dropper TV 2 Carina Dahls «Farmen»-sammenbrudd

- Hun sto fritt til å forlate konkurransen.

DRAMA BAK KULISSENE: Tv-profil og artist Carina Dahl (33) brøt sammen foran «Farmen»-produksjonen. Det kommer ikke på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2
DRAMA BAK KULISSENE: Tv-profil og artist Carina Dahl (33) brøt sammen foran «Farmen»-produksjonen. Det kommer ikke på tv. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

- Fingrene mine stivnet, og jeg kjente plutselig at jeg ikke fikk puste. Jeg hadde aldri opplevd noe lignende før, og ble livredd. Tårene bare rant, forteller artist og tv-profil Carina Dahl (33) til Se og Hør.

Det var under opptakene til «Farmen kjendis» i fjor sommer - i finaleuka - at Dahl opplevde å få et kraftig panikkanfall. 33-åringen, som fremdeles er blant de gjenværende deltakerne, var i ferd med å gjennomføre en konkurranse da hodet sa stopp.

- Det hadde skjedd en del ting i forkant, som gjorde at jeg både var forbanna og skuffet over meg selv. Ved siden av konkurransepresset, og det generelle stresset rundt opptakene, må det ha blitt for mye, sier Dahl.

- Klandret meg selv

Trønderen kom inn på kjendisgården bare dager før finaleuka, etter å spilt seg videre fra et lengre opphold på bonusgården «Torpet». Selv om 33-åringen hadde tilbrakt like mange uker i tv-universet som resten av deltakerne, bare på en annen gård, kjente hun tidlig på et nytt prestasjonspress.

- Jeg følte meg ikke som en verdig finaledeltaker, og følte at jeg måtte vise hva jeg var god for. Det var derfor jeg ble så sint på meg selv da matkonkurransen gikk galt, forteller hun.

TABBE: Carina Dahl ble disket fra mandagens matkonkurranse, etter tidsrot. Foto: Alex Iversen / TV 2
TABBE: Carina Dahl ble disket fra mandagens matkonkurranse, etter tidsrot. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Dahl ble nemlig tatt for juks under mandagens matlagingskonkurranse, fordi hun plukket på maten etter at tida hadde gått ut. Manøveren kostet henne den første semifinalebilletten.

- Jeg klandret meg selv for det lenge, og følte meg veldig dum. Etter hvert mistet jeg også motivasjon, og kjente at jeg ikke var meg selv. Jeg ble helt rar, forteller 33-åringen.

Skremt

Det påfølgende sammenbruddet kom helt uten forvarsel. Dahl forteller at hun på et tidspunkt lurte på om hun ble nødt til å trekke seg.

- Jeg har aldri hatt et panikkanfall før, og skjønte egentlig ingenting. Heldigvis gikk det over etter en liten stund, slik at jeg kom til hektene igjen. Da var jeg fast bestemt på å ikke gi meg, forteller hun.

Tross at «Farmen»-konseptet lever på nettopp dramatikk og actionfylte scener, blir sekvensen med Dahls panikkanfall ikke vist på tv. Det er det flere grunner til, forteller TV 2s presseansvarlig, Alex Iversen.

- Vi filmer normalt ikke deltakere når de er i en så vanskelig situasjon, av respekt for deltakeren. Når slike ting skjer har vi rutiner som følges. Vi har sanitetsfolk på alle slike konkurranser, og de ble varslet umiddelbart. Carina fikk legehjelp, samtale med psykolog på telefon og en prat med produsenten, forteller han.

OKSEDRAMA: Det oppstod stor dramatikk på gården da oksen «Sondre» gikk til angrep på deltagerne. Vis mer

- Ønsket å fortsette

Iversen forklarer videre at produksjonen en stund var bekymret for Dahl, og for at hun ikke skulle klare å gjennomføre konkurransen.

- Men vi tok den tida vi trengte, og hun kom heldigvis til seg selv igjen. Carina sto selvsagt fritt til å forlate konkurransen, men hun ønsket å fortsette etter samtale med psykolog og produsent, sier Iversen, og legger til:

- Carina var veldig glad etterpå, for at hun gjennomførte konkurransen. Det var en god måte for henne å overvinne det hun fryktet.

Selv er «Farmen»-profilen, som nylig også var å se i Melodi Grand Prix, glad for at enden på visa var god. Hun har ikke opplevd noe lignende i etterkant.

- Nei, alt gikk heldigvis bra. Om ikke annet så har jeg lært hvor grensa mi går, sier hun.

Ved siden av Dahl er også Tiril Sjåstad Christensen (23), «Charter»-Svein Østvik (57), Kathrine Sørland (38), Ole «Lukkøye» Klemetsen (47) og Ronald Pulk (39) blant de gjenværende deltakerne på tv-gården. Onsdag må tre av dem reise hjem, før vinneren kåres søndag.

LES OGSÅ: Folk ser rødt etter Ivankas utspill

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer