Derfor dropper kjendisene sosiale medier

- Hvorfor i huleste skal du være på Twitter hvis du er berømt?

FØLGER IKKE STRØMMEN: Mila Kunis, Daniel Radcliffe og Jennifer Aniston er bare noen av stjernene som ikke vil være en del av sosiale medier. Foto: NTB scanpix
FØLGER IKKE STRØMMEN: Mila Kunis, Daniel Radcliffe og Jennifer Aniston er bare noen av stjernene som ikke vil være en del av sosiale medier. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I 2017 er det lett å ta for gitt at «alle» er på sosiale medier - også, og kanskje spesielt når det snakkes om verdensstjerner, kjendisfamilier eller andre som drar nytte av å være synlig på Internett.

Det er riktignok ikke alle som velger, eller har behov for å følge strømmen.

For mens noen kjendiser oppdaterer fansen en sjelden gang, på et eller annet sosialt medium, har andre valgt å avstå fra alt som heter Instagram, Facebook, Snapchat eller Twitter.

Og det med sine grunner.

- Rart fenomen

Hollywood-yndling Scarlett Johansson (32), for eksempel, har aldri sett poenget med å bruke sosiale medier til å fortelle hvem hun er, og hva hun gjør.

- Å dele detaljer fra hverdagen min er kanskje det siste jeg har lyst til å gjøre. «Nå spiser jeg middag» eller «Nå har jeg akkurat levert ungene på skolen» ... I mine øyne er det bare et rart fenomen, har Johansson tidligere fortalt til Interview Magazine.

Saken fortsetter nedenfor.

IKKE INTERESSERT: Scarlett Johansson (32) har aldri skjønt vitsen med sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
IKKE INTERESSERT: Scarlett Johansson (32) har aldri skjønt vitsen med sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespillerkollega Jennifer Lawrence (26) har verken Instagram eller Twitter, men teller over 16 millioner følgere på en offisiell Facebook-side.

Aktiviteten er riktignok ikke skyhøy - hittil i år har Lawrence bare publisert seks innlegg, der nesten ingenting handler om henne.

- Jeg er ikke noe flink med telefoner og teknologi, og klarer ikke følge med i e-post-innboksen, engang. Internett forfølger meg så mye at det føles ut som jeg er hun jenta på videregående som alle snakker om, fortalte 26-åringen til radioprogrammet «The Bert Show» i 2014.

Saken fortsetter nedenfor.

PROVOSERER: Under innspilling på Hawaii skal Jennifer Lawrence ha brukt hellige steiner til å klø seg på rumpa. Dette fortalte hun under forrige ukes sending av Graham Norton Show. Video: BBC Vis mer

- Et konstant press

It-jentene Mary-Kate og Ashley Olsen (31), de amerikanske tvillingjentene som inntok underholdningsverdenen før de hadde rukket å fylle et år, er definitivt også en del av anti-klubben.

- Vi dykker ikke ned i den verdenen. Det konstante presset om å være sett, og bli «godkjent» av alle andre, skaper et bilde som ikke alltid stemmer overens med virkeligheten - og legger et press på unge jenter. Det er skremmende, konstaterte Mary-Kate overfor magasinet Net-A-Porter i mars.

Heller ikke komiker og skuespiller Aziz Ansari (34), kjent fra filmer som «Funny People» og «I love you, Man» virker å være spesielt interessert i sin eksistens på internett - eller internett generelt.

I et ferskt intervju med magasinet GQ forklarer Ansari at han trives bedre i en internett-fri hverdag.

- Akkurat nå leser jeg tre bøker. Jeg fyller hodet med ordentlig informasjon, noe som føles mye bedre enn å surfe på internett - der jeg bare glemmer alt, sier han til magasinet.

Latterliggjør Twitter

Skuespillerveteran og fersk tvillingpappa George Clooney (56) har ved flere anledninger gått hardt ut mot alt som heter sosiale medier, der særlig Twitter har fått gjennomgå.

- Hvorfor i huleste skal du være på Twitter hvis du er berømt? Det verste du kan finne på er å gjøre deg selv enda mer tilgjengelig, er det ikke? For det blir du. For alle, uttalte Clooney til bladet Esquire i 2013.

Saken fortsetter under bildet.

HOLDER SEG UNNA: Skuespiller George Clooney føler ikke behovet for å dele hverdagen sin i sosiale medier. Her avbildet med kona Amal. Foto: NTB scanpix
HOLDER SEG UNNA: Skuespiller George Clooney føler ikke behovet for å dele hverdagen sin i sosiale medier. Her avbildet med kona Amal. Foto: NTB scanpix Vis mer

56-åringen fikk støtte av «Harry Potter»-stjernen Daniel Radcliffe (28) tre år senere, da han gjorde et intervju New York Times.

- Twitter kan være et nyttig verktøy for visse ting og visse mennesker, men jeg skjønner ikke hvorfor noen i min posisjon gidder å være der, sa han.

Ifølge People vil heller ikke kjendiser som Jennifer Garner (45), Mila Kunis (33), Julia Roberts (49), Jennifer Aniston (48), Benedict Cumberbatch (41) eller Kate Winslet (41) ha noe med sosiale medier å gjøre.

«Som gift»

Sistnevnte peker på at nettsamfunnene har en negativ effekt på kvinners selvtillit.

SETTER FOTEN NED: Kate Winslet nekter familiemedlemmene å ha kontoer på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
SETTER FOTEN NED: Kate Winslet nekter familiemedlemmene å ha kontoer på sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Alle prøver å oppnå et ideal, slik at folk skal like deg. Hva kommer ut av det? Spiseforstyrrelser. Det får blodet mitt til å koke, og er grunnen til at vi ikke bruker et eneste sosialt medium i vårt hjem, lød ordene fra Winslet overfor The Sunday Times i 2015.

Benedict Cumberbatch mener på sin side at sosiale medier er «som gift».

- Jeg vil heller bruke energi på det som i utgangspunktet gjorde at jeg havnet i rampelyset, nemlig jobben min, sa han til People i fjor.

Det finnes også en haug av kjendiser som har slettet kontoene sine på sosiale medier, men seinere returnert til nettverkene. Den ellers så aktive rapperen Kanye West (40) skapte eksempelvis full forvirring da han forsvant fra både Instagram og Twitter i mai.

LES OGSÅ: Vil ikke gå i pappas fotspor