GODE VENNER: Benedicte Adrian (t.v.) står over Teigens bisettelse førstkommende onsdag. Her avbildet med Ingrid Bjørnov og Jahn Teigen i 1992. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Benedicte Adrian (t.v.) står over Teigens bisettelse førstkommende onsdag. Her avbildet med Ingrid Bjørnov og Jahn Teigen i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Benedicte Adrian:

Derfor dropper hun Teigens bisettelse

Tar corona-hensyn.

Publisert

Mandag 24. februar gikk den folkekjære artisten Jahn Teigen bort, 70 år gammel.

Førstkommende onsdag bisettes han fra Tønsberg domkirke, og etter familiens eget ønske, vil kirken være åpen for alle. En som derimot uteblir, er Benedicte Adrian (56).

Overfor TV 2 forteller 56-åringen at hun står over bisettelsen på grunn av coronautbruddet. Etter at sjåføren som etter planen skulle kjøre henne til Tønsberg trakk seg grunnet smittefaren, gjorde hun det samme.

Adrian sier til kanalen at hun tenker at dette føles hysterisk, men understreker at hun ikke er redd selv.

- Jeg er ikke redd for å få coronaviruset selv, men jeg har folk i min omgangskrets, for eksempel mor på sykehjem og barn på skole, som jeg må tenke på, forteller hun.

BLIR TAKKET: Folk hyller og takker Jahn Teigen etter nyheten om hans bortgang. Foto: Twitter/Facebook Vis mer

- En slags mentor

Da nyheten om Teigens bortgang ble kjent, fortalte Adrian til NTB at «Mil etter mil»-sangeren har betydd mye for henne opp gjennom åra - både personlig og profesjonelt.

De to møttes for første gang i 1979, da Adrian var 15 år gammel, da hun, Teigen og Ingrid Bjørnov (56) var gjester i tv-programmet «Halvsju».

- Jeg var stor fan allerede, og det å treffe ham var stort. Han ble en slags mentor, sa hun til NTB.

Teigen og Adrian jobbet siden sammen med rockeoperaen «Which Witch», som også ble satt opp på Piccadilly Theatre i London - som den første norske musikalproduksjonen i storbyen.

MUSIKAL: Benedicte Adrian, Ingrid Bjørnov og Jahn Teigen på scenen i musikalen «Which Witch» i London i 1992. Foto: NTB Scanpix
MUSIKAL: Benedicte Adrian, Ingrid Bjørnov og Jahn Teigen på scenen i musikalen «Which Witch» i London i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor TV 2 sier Adrian at hun håper Teigens familie forstår hvorfor hun velger å stå over bisettelsen onsdag.

- De nærmeste vet at jeg satte veldig pris på Jahn, så jeg håper de forstår hvorfor jeg velger å stå over bisettelsen. Det føles likevel litt stusslig. Jeg hadde lyst til å vise ham den siste ære, forteller Adrian.

Du kan følge bisettelsen live på Se og Hør fra kl. 11 onsdag 11. mars.

Åpen for alle

Det er ventet at en rekke kulturpersonligheter og kjendiser vil dukke opp i Tønsberg domkirke for å ta et siste farvel med Teigen onsdag.

Som tidligere nevnt vil bisettelsen være åpen for alle.

«Jeg vet ditt ønske var en offentlig bisettelse, så jeg ønsker varmt velkommen til alle: Onsdag 11.03, kl. 12.30 i Tønsberg Domkirke, som vil ledes av Biskop Per Arne Dahl», skrev Teigens datter, Sara Skorgan Teigen (35), i et minneord til sin berømte far på Instagram etter hans bortgang.

HYLLET: Se Anita Skorgan fremføre klassikeren «Mil etter Mil» på Lindmo-scenen. Video: Lindmo, NRK Vis mer

Familie, venner og kolleger vil få komme inn i kirken først, før resten av plassene vil bli fylt opp.

Bisettelsen finner sted klokken 12.30, og ledes av biskop Per Arne Dahl.

Spleiselag til bisettelsen

Kort tid etter Teigens bortgang, ble det kjent at han ikke ville bisettes på statens bekostning.

Dette var det enkelte som reagerte på, blant andre Sigrun Syversen (37) fra Fredrikstad, som derfor startet en innsamlingsaksjon på Spleis.no.

MINNES: Både Øivind Blunck og Elisabeth Andreassen minnes sin gode venn Jahn Teigen som i dag gikk bort, 70 år gammel. Reporter: Henriette Eilertsen / Foto: Nicolai Delebekk Vis mer

Overfor Dagbladet understreket Teigens manager, Trond Lie, at dette er en privat innsamling som ikke Teigens familie har bedt om eller har noen kontroll over - bortsett fra at datteren ble kontaktet av Syversen.

Formålet med innsamlingsaksjonen er å samle inn penger til bisettelsen.

- Pengene som kommer inn skal gå til begravelsen, som er initiativtakers ønske. Men vi ønsker også å opprette et fond for unge talenter. La det være helt klart, ingen skal berike seg på dette, uttalte Lie til Dagbladet.

Lie, som også fungerer som familiens talsmann, la til at de synes det er hyggelig at folk engasjerer seg og vil hedre Teigen på den måten, men understreket at spleiselaget ikke er noe familien har kontroll over.

LES OGSÅ: Ekskjærestens knallharde oppgjør

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer