Jennifer Aniston:

Derfor dropper hun sosiale medier

Jennifer Aniston avslører hvorfor hun ikke har opprettet egne profiler i sosiale medier.

HOLDER SEG UNNA: Jennifer Aniston skiller seg ut fra mange når hun ikke bruker sosiale medier. Nå avslører hun hvorfor. Foto: NTB Scanpix
HOLDER SEG UNNA: Jennifer Aniston skiller seg ut fra mange når hun ikke bruker sosiale medier. Nå avslører hun hvorfor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I motsetning til flere av verdens største stjerner, har den amerikanske skuespilleren Jennifer Aniston (50) valgt å holde seg unna sosiale medier.

I et nytt intervju med magasinet InStyle forteller hun nå hvorfor.

- Jeg vet når jeg jeg er komfortabel med noe, og når jeg ikke er det, sier Aniston.

Det handler nemlig ikke om at hun ville brydd seg noe særlig om å dele av livet sitt, men heller om at det er skadelig hvordan sosiale medier påvirker unge mennesker som holder på å finne seg selv og sin egen identitet.

- De gjør det gjennom noen andres linser, som har blitt redigert og endret … Og så handler det om «lik meg, ikke lik meg, fikk jeg en like?» Og så er det alle sammenlikningene, sier hun i intervjuet.

Ungdomstiden og det å finne seg selv, later til å være svært viktig for 50-åringen.

- Da jeg var ung, var jeg i helvete, forteller hun åpenhjertig, og legger til at hennes krøllete hår gjorde at hun ikke hadde det særlig bra.

Flere dropper

Aniston er imidlertid ikke alene om å droppe sosiale medier. Hollywood-yndling Scarlett Johansson (34), for eksempel, har aldri sett poenget med å bruke sosiale medier til å fortelle hvem hun er, eller hva hun gjør.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

- Å dele detaljer fra hverdagen min er kanskje det siste jeg har lyst til å gjøre. «Nå spiser jeg middag» eller «Nå har jeg akkurat levert ungene på skolen» … I mine øyne er det bare et rart fenomen, har Johansson tidligere fortalt til Interview Magazine.

I 2014 fortalte også Jennifer Lawrence (29), som verken har en Instagram- eller Twitter-profil, hvorfor hun ikke ønsker å følge i mange andres fotspor.

- Jeg er ikke noe flink med telefoner og teknologi, og klarer ikke følge med i e-post-innboksen, engang. Internett forfølger meg så mye at det føles ut som jeg er hun jenta på videregående som alle snakker om, fortalte 26-åringen til radioprogrammet «The Bert Show».

Tvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen (33) er definitivt også en del av anti-klubben.

- Vi dykker ikke ned i den verdenen. Det konstante presset om å være sett, og bli «godkjent» av alle andre, skaper et bilde som ikke alltid stemmer overens med virkeligheten - og legger et press på unge jenter. Det er skremmende, konstaterte Mary-Kate overfor magasinet Net-A-Porter i mars.

Vis mer

Det finnes flere stjerner som holder seg unna, ifølge People. Blant dem finner vi Mila Kunis, Daniel Radcliffe, George Clooney og Benedict Cumberbatch.

LES OGSÅ: - Jeg vil ta livet mitt tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer