Jennifer Aniston:

Derfor dropper hun sosiale medier

Jennifer Aniston avslører hvorfor hun ikke har opprettet egne profiler i sosiale medier.

HOLDER SEG UNNA: Jennifer Aniston skiller seg ut fra mange når hun ikke bruker sosiale medier. Nå avslører hun hvorfor. Foto: NTB Scanpix
HOLDER SEG UNNA: Jennifer Aniston skiller seg ut fra mange når hun ikke bruker sosiale medier. Nå avslører hun hvorfor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I motsetning til flere av verdens største stjerner, har den amerikanske skuespilleren Jennifer Aniston (50) valgt å holde seg unna sosiale medier.

I et nytt intervju med magasinet InStyle forteller hun nå hvorfor.

- Jeg vet når jeg jeg er komfortabel med noe, og når jeg ikke er det, sier Aniston.

Det handler nemlig ikke om at hun ville brydd seg noe særlig om å dele av livet sitt, men heller om at det er skadelig hvordan sosiale medier påvirker unge mennesker som holder på å finne seg selv og sin egen identitet.

- De gjør det gjennom noen andres linser, som har blitt redigert og endret … Og så handler det om «lik meg, ikke lik meg, fikk jeg en like?» Og så er det alle sammenlikningene, sier hun i intervjuet.

Ungdomstiden og det å finne seg selv, later til å være svært viktig for 50-åringen.

- Da jeg var ung, var jeg i helvete, forteller hun åpenhjertig, og legger til at hennes krøllete hår gjorde at hun ikke hadde det særlig bra.

Flere dropper

Aniston er imidlertid ikke alene om å droppe sosiale medier. Hollywood-yndling Scarlett Johansson (34), for eksempel, har aldri sett poenget med å bruke sosiale medier til å fortelle hvem hun er, eller hva hun gjør.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

- Å dele detaljer fra hverdagen min er kanskje det siste jeg har lyst til å gjøre. «Nå spiser jeg middag» eller «Nå har jeg akkurat levert ungene på skolen» … I mine øyne er det bare et rart fenomen, har Johansson tidligere fortalt til Interview Magazine.

I 2014 fortalte også Jennifer Lawrence (29), som verken har en Instagram- eller Twitter-profil, hvorfor hun ikke ønsker å følge i mange andres fotspor.

- Jeg er ikke noe flink med telefoner og teknologi, og klarer ikke følge med i e-post-innboksen, engang. Internett forfølger meg så mye at det føles ut som jeg er hun jenta på videregående som alle snakker om, fortalte 26-åringen til radioprogrammet «The Bert Show».

Tvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen (33) er definitivt også en del av anti-klubben.

- Vi dykker ikke ned i den verdenen. Det konstante presset om å være sett, og bli «godkjent» av alle andre, skaper et bilde som ikke alltid stemmer overens med virkeligheten - og legger et press på unge jenter. Det er skremmende, konstaterte Mary-Kate overfor magasinet Net-A-Porter i mars.

Vis mer

Det finnes flere stjerner som holder seg unna, ifølge People. Blant dem finner vi Mila Kunis, Daniel Radcliffe, George Clooney og Benedict Cumberbatch.

LES OGSÅ: - Jeg vil ta livet mitt tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer