Nadya Khamitskaya:

Derfor dropper hun «Skal vi danse»

Nadya Khamitskaya har vunnet konkurransen fire ganger. Nå er hun ferdig.

FERDIG: Proffdanser Nadya Khamitskaya Andersen legger «Skal vi danse»-karrieren på hylla for andre gang og avslører hvorfor. Her med Aleksander Hetland som hun gikk til topps med i fjor. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FERDIG: Proffdanser Nadya Khamitskaya Andersen legger «Skal vi danse»-karrieren på hylla for andre gang og avslører hvorfor. Her med Aleksander Hetland som hun gikk til topps med i fjor. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av november kunne proffdanser Nadya Khamitskaya Andersen (37) og svømmer Aleksander Hetland (37) slippe jubelen løs da de gikk til topps i «Skal vi danse».

Seieren ble nummer fire i rekken for Khamitskaya, som i fjor gjorde comeback i tv-programmet.

I 2010 vant hun sammen med komiker Åsleik Engmark, og i 2013 tok hun artist Eirik Søfteland til toppen av pallen.

I 2016 gikk hun igjen seirende ut av det samme programmet med «Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud, noe som også ble en god anledning til å gi seg som proffdanser på tv.

PAUSE: Nadya har vunnet konkurransen fire ganger. Her sammen med Eilev Bjerkerud da hun vant for tredje gang i 2016. Etter det hadde hun tre års pause fra TV 2-programmet. Foto: NTB scanpix
PAUSE: Nadya har vunnet konkurransen fire ganger. Her sammen med Eilev Bjerkerud da hun vant for tredje gang i 2016. Etter det hadde hun tre års pause fra TV 2-programmet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da hun var tilbake i fjor og gikk helt til topps, var det nok naturligvis mange som forventet at hun var kommet for å bli – i hvert fall litt lenger.

Mandag kan nemlig Se og Hør avsløre at dette ikke er tilfellet. Samtidig som høstens kjendiser blir avslørt, forteller Khamitskaya at hun ikke blir å se på skjermen i år.

- Det var tungt å si nei til noe som jeg er så glad i. Men jeg innså̊ at kabalen med jobb, familie og rollen som proffdanser i «Skal vi danse» ville vært utfordrende å få til i år, forteller hun.

UANSTENDIG: Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya Andersen er med en uke til i «Skal vi danse». De har blant annet fått høre at de er uanstendige. Dette sier kjærestene deres. Reporter & Klipp: Thea Hope. Video: Ingebjørg Iversen /TV 2/ Rød Løper Vis mer

- Klarer ikke begrense meg

Sammen med ektemannen Mads Andersen har 37-åringen sønnen Léon (8) og datteren Evie (4).

Selv om hun er sikker på at både familien og jobben ville ha støttet henne uansett hvilken beslutning hun landet på, vet hun at alle timer hun dedikerer til «Skal vi danse» ville gått på bekostning av dem i større grad enn tidligere.

STØTTES PÅ HJEMMEBANE: Nadya forteller at ektemannen og familien hadde støttet henne uansett hva hun landet på. I år ble det ikke «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STØTTES PÅ HJEMMEBANE: Nadya forteller at ektemannen og familien hadde støttet henne uansett hva hun landet på. I år ble det ikke «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Dette på grunn av COVID-19 og strenge smitteverntiltak, legger hun til.

Khamitskaya jobber som Sikkerhetsrådgiver i BDO, og påpeker at hun ikke klarer å begrense engasjementet og dedikasjonen hvis hun først er med i «Skal vi danse».

- Det er en veldig fin gjeng, med spennende kjendiser og dyktige dansere, som jeg gleder meg til å heie på, fortsetter hun.

Det har lenge vært spørsmål knyttet til hva slags summer proffdanserne i «Skal vi danse» får for å være med i en sesong. Til Se og Hør forteller Khamitskaya at det ikke er noe hun kan kommentere, men påpeker at det ikke har noe med valget om å ikke fortsette å gjøre.

- Jeg kan si at det økonomiske aspektet på ingen måte har påvirket min avgjørelse i år, avslutter hun.

KLART FOR DANS: Her er årets «Skal vi danse»-deltakere! Video: Rød Løper/TV 2/Dplay/TV3 Vis mer

- Hadde bestemt meg

I løpet av sin karriere på TV 2 har 37-åringen som nevnt havnet øverst på pallen fire ganger, og vært i finalen seks ganger.

Da hun sist ga seg i konkurransen, visste hun allerede på første trening at hun var ferdig.

- Jeg bestemte meg for å slutte da vi startet, jeg visste at dette ble min siste sesong. Så det har vært en vemodig og veldig fin sesong for meg. Jeg visste at hver eneste dans jeg lagde denne høsten med Eilev kunne bli den siste, sa hun til Dagbladet i 2016.

FORBANNELSE: Flere britiske kjendiser vegrer seg for å delta på den britiske varianten av «Skal Vi Danse». Dette er grunnen. Vis mer

LES OGSÅ: Bekrefter forhold med kjendisdatter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer