Marcus og Martinus:

Derfor dropper de alkohol

- Vi har aldri hatt noe behov for å prøve.

18 ÅR: I slutten av februar ble stjernetvillingene Marcus og Martinus 18 år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
18 ÅR: I slutten av februar ble stjernetvillingene Marcus og Martinus 18 år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For bare noen uker siden fylte noen av landets største stjerner 18 år. Marcus og Martinus fra Trofors i Nordland sjarmerte Norges befolkning i senk da de allerede som tiåringer vant Melodi Grand Prix Junior med låten «To dråper vann». Seieren har naturligvis ført med seg svært mye oppmerksomhet, og i løpet av de siste åtte årene har duoen fått en solid fanskare i både inn- og utland.

De har sjarmert mange jenter i senk, men i et nytt intervju med VG forteller de at det ikke er noen som har kapret hjertet deres enda.

- Med det fokuset vi har på det vi gjør, og ut fra hvor travelt vi har det og hvor mye vi reiser, er det ganske vanskelig å ha en kjæreste. Men jeg tror helt sikkert at det kommer på et tidspunkt. Det haster ikke, sier Martinus til avisen.

Da Se og Hør møtte dem i 2016 kunne de begge avsløre at de gjerne ønsket seg kjærester, men at tiden heller ikke da strakk helt til. Brødrene hadde likevel en klar formening om hva slags jenter de ser etter.

- Snille og søte jenter, det er det vi liker og trenger. Og så må de forstå at vi er mye borte, så de kan ikke være sjalu, sa de til Se og Hør den gang.

HVEM KLARER Å HOLDE SEG?: Klarer tvillingene å få hverandre til å le med tørre vitser? Vi utfordrer Marcus og Martinus i «vitse-challenge». Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Ikke et behov

Da guttene altså ble myndige i slutten av februar, uttalte faren deres Kjell Erik Gunnarsen til NRK at han ikke var bekymret for at sønnene nå var blitt 18 år.

- Vi har gitt dem gode verdier, og tror at de er fullt kapable til å bestemme selv, sa han.

Og mye kan tyde på at de ikke har tenkt til å slå seg helt løse bare fordi de har blitt myndige. Overfor kanalen kunne nemlig tvillingene selv avsløre at de aldri har smakt alkohol, og de har heller ikke tenkt til å være russ til våren.

- Hvordan blir russetiden deres?

- Kort, fordi vi ikke skal være russ. Så det blir ikke noe av det dessverre, svarte de, og oppfordret samtidig andre jevngamle til å være forsiktige gjennom den beryktede feiringa.

Fokuset til Marcus og Martinus ligger andre steder, og overfor VG forteller de nå hvorfor de ikke har smakt alkohol tidligere.

- Det er litt rart, for folk har ofte spurt oss om « når begynte du å drikke», liksom. Det er ikke sånn at vi aldri kan komme til å smake, men vi har aldri hatt noe behov for å prøve. Og så smaker det deilig med en iskald Cola. Eller varm sjokolade. Kaffe er heller ikke vår greie, sier Marcus til avisen.

STARTEN PÅ EVENTYRET: Marcus og Martinus Gunnarsen vant Melodi Grand Prix Junior med den passende låta «To dråper vann». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
STARTEN PÅ EVENTYRET: Marcus og Martinus Gunnarsen vant Melodi Grand Prix Junior med den passende låta «To dråper vann». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

I løpet av de siste åtte årene har tvillingene hatt flere låter på hitlistene, blant annet «Elektrisk», «Girls» og «Heartbeat». Det er ingen tvil om at duoen har opparbeidet seg en solid merkevare med navnet sitt, og i 2018 var de også på sin første Europa-turné hvor de opptrådte med 28 konserter i 14 ulike land.

LES OGSÅ: - Jeg trenger masse hjelp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer