Coronaviruset:

Derfor deler kjendisene selfier nå

- Evakuer barna i Moria nå.

ENGASJEMENT: En rekke kjendiser har tatt til sosiale medier for å be regjeringen hjelpe barna i Moria. Foto: Skjermdump, Instagram
ENGASJEMENT: En rekke kjendiser har tatt til sosiale medier for å be regjeringen hjelpe barna i Moria. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer
Publisert

- Vi som helsepersonell føler på en sterk uro over situasjonen i Moria, og vi ber innstendig om at de mest sårbare evakueres, skriver artist Marthe Valle (37) i et innlegg på Facebook.

Innlegget har blitt delt over 3000 ganger, og de siste dagene har en rekke kjente fjes engasjert seg for å redde barna i flyktningleiren Moria på den greske øyen Lesvos.

Under emneknaggen «Evakuer barna fra Moria nå», oppfordrer flere kjendiser regjeringen til å handle før coronaviruset setter siste punktum for dem.

Sykepleier og artist Marthe Valle har i en årrekke engasjert seg sterkt i flytningkrisen, og har jobbet som frivillig i leire og på strendene ved Europas yttergrenser.

- Vi er livredde for hva som venter menneskene i flyktningleirene på de greske øyene når coronaviruset når tusenvis av dårlig ernærte, kalde og internerte mennesker uten sanitære forhold. Dette er en varslet katastrofe, skriver hun på Facebook.

Sterkt engasjement

Designer Fam Irvoll (40) er blant dem som ber den norske regjeringen reagere.

- Det er nå helt umenneskelige kår i både Moria-leieren, men også de andre leirene som vi ikke hører så mye om. Her finnes det barn ned i tre-fire-års alderen som er helt alene i verden. Det kan vi ikke bare stå og se på, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer