Egor Filipenko:

Derfor byttes han ut

Egor Filipenko gjør ikke comeback på parketten under kveldens «Skal vi danse»-finale.

DUKKER OPP: Katrine Moholt og Egor Filipenko danset sammen i årets sesong frem til sistnevnte måtte trekke seg. Filipenko skal være til stede under kveldens finale, men blir ikke å se på dansegulvet. Foto: Thomas Andersen / TV 2
DUKKER OPP: Katrine Moholt og Egor Filipenko danset sammen i årets sesong frem til sistnevnte måtte trekke seg. Filipenko skal være til stede under kveldens finale, men blir ikke å se på dansegulvet. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da TV 2 avslørte årets «Skal vi danse: all stars»-deltakere ble det kjent at proffdanseren Egor Filipenko (34), som også har vært dommer i programmet, skulle gjøre comeback på parketten etter åtte år.

Danseeventyret skulle imidlertid ikke bli av det langvarige slaget for Filipenko, i september kom beskjeden om at han måtte trekke seg på grunn av nakkeprolaps.

- Ikke noen rolle

Overfor Se og Hør røper nå proffdanseren at han heller ikke gjør dansecomeback under kveldens finale.

KREVENDE: Jørgine og Cengiz ser tilbake på de siste ukene av «Skal vi danse: all stars» før lørdagens finale. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Thea Hope. Vis mer

- Jeg skal være på balkongen. Nå har jeg ikke noen spesiell rolle, vanligvis går man ut og danser, men det får jeg ikke lov til, uttaler Filipenko.

I «Dansebobla» på TV 2 Play avsløres det at Filipenko byttes ut med Tarjei Svalastog (23) og Bjørn Wettre Holthe (41) i kveld, slik at Katrine Moholt (49) får noen ved sin side.

Filipenko uttrykker på sin side at det blir koselig å sitte med de andre deltakerne, til tross for at han ikke får danse.

- Jeg har jo ikke gjort så mye de siste to månedene, så jeg gleder meg, selv om jeg vet at jeg kommer til å få få vondt i kroppen når jeg står.

- Blir det kjipt å se på uten å kunne delta?

- Nå går det bra, nå har jeg sluppet det fra meg, men hadde du spurt meg for en måned siden hadde jeg sagt at det hadde vært jævlig irriterende.

HOT: Selv om «Skal vi danse» går mot slutten, virker det som om stemninga mellom Aleksander Hetland og Helene Spilling aldri har vært så hot som nå. Slik svarer de på romanseryktene. Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Opp og ned

Filipenko sliter nemlig fremdeles med skaden han pådro seg i løpet av konkurransen.

- Det har blitt lite grann bedre, men så er det sånn at man blir litt vant til hvordan man har det. Så jeg føler det går litt opp og ned, sier han til Se og Hør.

Han sier at hovedutfordringen nå dreier seg om at han ikke kan bevege seg noe særlig.

- Hvis jeg leker med barna så må jeg ligge i et par timer etterpå, sier Filipenko og følger opp:

- Grunnen til at det er sånn er at prolapsen min er to steder og den ene skiven er knust. Det vil si at den klemmer på en nerve som sender impulser til hele venstre siden av armen.

SKREMT: Jørgine Massa Vasstrand deiset rett i bakken under forrige ukes «Skal vi danse» da hun rett og slett ble skikkelig skremt. Video: Rød Løper Vis mer

Filipenko sier at to kirurger har anbefalt ham å operere, og at det kan ende med at han gjør det, men at han først vil snakke med en tredje kirurg. Han skal også ta ny MR for å se hvordan det har utviklet seg.

- Er du bekymret for fremtiden?

- Nei, det finnes jo alltid en løsning, men det jeg er litt redd for er hvis jeg tar den operasjonen og det blir komplikasjoner etter hvert.

SKAL VI DANSE: Det ble tårevått da lillebror Noah Menozzi Vasstrand ble rørt over storesøster Jørgine Massa Vasstrand under lørdagens semifinale av «Skal vi danse Allstars». Foto: Celina Morken Vis mer

Ville ikke se på «Skal vi danse»

- Angrer du på deltakelsen?

- Nei, selvfølgelig ikke. Det eneste som er utrolig kjipt er at jeg ikke fikk fullført det. Jeg slet jo litt de første to-tre ukene med at jeg måtte trekke meg. Jeg er ikke en type som trekker meg fra ting, så det var litt psykisk tung beskjed å måtte fordøye, sier Filipenko og legger til:

- Og ikke minst at jeg gikk fra å kunne ta hundre armhevinger om gangen, til å ikke kunne ta en eneste en. Også satt jeg der bare alene da, mens de andre danset på TV. Så det var ikke så kult.

RØK UT: Det var enda en ny deltaker som måtte forlate konkurransen i «Skal vi danse - All stars» på lørdag. Video: Celina Morken. Reporter: Sofie Losen. Klipp: Luna Lea. Vis mer

De andre deltakerne skal ha spurt om han ikke kunne komme innom, men på tidspunktet var ikke det aktuelt.

- Jeg ville ikke se det på TV engang. Jeg var bare sur egentlig.

LES OGSÅ: - Kommer til å gjøre dritvondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer